Gość Edyta Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwca 2021 Jak u was w tym roku będzie ze śliwką? Ja województwo łódzkie i u nas zapowiada się kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dron Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwca 2021 13 minut temu, Gość Edyta napisał: Jak u was w tym roku będzie ze śliwką? Ja województwo łódzkie i u nas zapowiada się kiepsko. śliwka chyba w tym roku generalnie słabo.jedna odmiana lepiej ,inna gorzej.rewelacji chyba w calej polsce nie bedzie.a juz o nadprodukcji w tym roku nie ma co marzyc.ciekawe jak cenowo to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwca 2021 4 minuty temu, Gość dron napisał: śliwka chyba w tym roku generalnie słabo.jedna odmiana lepiej ,inna gorzej.rewelacji chyba w calej polsce nie bedzie.a juz o nadprodukcji w tym roku nie ma co marzyc.ciekawe jak cenowo to wyjdzie. A to już zależy od producentów po ile będą sprzedawać;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwca 2021 3 godziny temu, Gość Edyta napisał: Jak u was w tym roku będzie ze śliwką? Ja województwo łódzkie i u nas zapowiada się kiepsko. U proroka wszystko jest. Śliwka, jabłko, wiśnia nawet w tym roku gruszki na wierzbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość robert Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwca 2021 26 minut temu, Gość Jan napisał: U proroka wszystko jest. Śliwka, jabłko, wiśnia nawet w tym roku gruszki na wierzbie. on nie ma śliwy ani wisni bo to mało dochodowe. ale o produkcji i sprzedazy tych owoców wie wszystko.oststnio szukałem jego wpisów na forum ziemniaka ale niestety nie znalazłe. chyba ze pod innym nikiem sie kryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwca 2021 2 godziny temu, Gość Jan napisał: U proroka wszystko jest. Śliwka, jabłko, wiśnia nawet w tym roku gruszki na wierzbie. Nie mam śliwek ani wiśni.sasiedzi mają. Wiśnia jest.śliwka slabo albo wcale. Tyle obserwacji z traktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwca 2021 2 godziny temu, Gość robert napisał: on nie ma śliwy ani wisni bo to mało dochodowe. ale o produkcji i sprzedazy tych owoców wie wszystko.oststnio szukałem jego wpisów na forum ziemniaka ale niestety nie znalazłe. chyba ze pod innym nikiem sie kryje Robson z garażu wyszedł by odpocząć od kopania w idareciku i chciał błysnąć ale kiepsko wyszło. Prosiłem bez personalnych wycieczek. Poszukaj może nieco intelektu w własnej głowie następnym razem..może się gdzieś ukryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariuszola Napisano 9 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2021 Uprawiam śliwki 20 lat. Tak źle U mnie nigdy nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Śliwkowy Napisano 9 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwca 2021 Okolice Sandomierza -president, top hit same liście. Stanley i amers coś tam jest ale szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aleksander Napisano 10 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2021 W dniu 9.06.2021 o 07:31, Mariuszola napisał: Uprawiam śliwki 20 lat. Tak źle U mnie nigdy nie było Nie przesadzaj. Jest towar. W końcu prorok tak mówi. Nie zsbraknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 10 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2021 W dniu 8.06.2021 o 21:58, Prorok napisał: Wiśnia jest.śliwka slabo albo wcale. Tyle pajacyku napisałem o sliwkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dron Napisano 10 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2021 54 minuty temu, Prorok napisał: Tyle pajacyku napisałem o sliwkach Prorok nie denerwuj się.kolega Aleksander widać wierzy w każde twoje słowo.albo tak to irytujesz że z przekąsem napisał A tobie ciśnienie już skacze.on ci nie ublizyl więc też to nie wyzywać od pajacykow bo tak się właśnie zaczyna wzajemne wyzywanie. U mnie w rejonie śliwek jak na lekarstwo.sam mam 1 ha i pon na poziomie może 15% Będzie. A z czego to wynika?sam nie wiem.jedne odmiany może trochę przemarzly,inne wysilily się w ostatnie lata,może zima trochę załatwiła.kwitly prawie normalnie A że nie zawiazalo....coz...taki rok.moze co niektórzy nie będą na skup woził za 50gr.choc pewnie znajdą się desperaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość koleś Napisano 10 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2021 żebyście się nie przeliczyli z tymi cenami ,gm.Szydłów śliwy full pod warunkiem że nie została zaprzestana ochrona przeciw brunatnej zgniliźnie drzew pestkowych w ubiegłym roku po tym jak przemarzy śliwy na wiosne ,może Rana zawiodła ,ale lepotika kalipso katinka węgierka zwykła to śliwek opór presenta i elena nieźle,stanley amers troche brunatka weszła w tkzw pierwsze piętro drzew ale tak od 2m w góre w sam raz, diana nawet dobrze zawiązała,dąbrowicka zależy gdzie ale bedzie się opłacało podchodzić nawet tam gdzie słabo zawiązało ,prezydent i tophit zaczynają się pokazywać bo wydawało się z początku że słabo ,tophit plus w to wjebała się brunatka w przemarznięte pąki i nie wiadomo czy to trzymać w sadzie żeby nie zasyfiło reszty odmian,rekorda po pare sztuk, jubileum haganty po tyle jest że powinny mieć typową dla tych odmian wielkość , ogólnie wcześniejsze odmiany są ,gorzej z późnymi poza węgierką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 10 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwca 2021 3 godziny temu, Gość Dron napisał: Prorok nie denerwuj się.kolega Aleksander widać wierzy w każde twoje słowo.albo tak to irytujesz że z przekąsem napisał A tobie ciśnienie już skacze.on ci nie ublizyl więc też to nie wyzywać od pajacykow bo tak się właśnie zaczyna wzajemne wyzywanie. U mnie w rejonie śliwek jak na lekarstwo.sam mam 1 ha i pon na poziomie może 15% Będzie. A z czego to wynika?sam nie wiem.jedne odmiany może trochę przemarzly,inne wysilily się w ostatnie lata,może zima trochę załatwiła.kwitly prawie normalnie A że nie zawiazalo....coz...taki rok.moze co niektórzy nie będą na skup woził za 50gr.choc pewnie znajdą się desperaci. Gdzie tu nerwy?;) Pajacyk pajacuje jak Aleksander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lukasz Napisano 24 Czerwca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwca 2021 A jak węgierką w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi