Gość Ggg Napisano 18 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2021 Jaka cena wiśni na mrożenie już ktoś coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dron Napisano 18 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2021 1 godzinę temu, Gość Ggg napisał: Jaka cena wiśni na mrożenie już ktoś coś wie? Wyskoczyło 1.6 na skupach.nie wiadomo jaka będzie tendencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gggg Napisano 18 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2021 U mnie graniastek praktycznie nie ma A łutówka jakieś 40% mniej niż w tamtym roku ale już kończę z tym biznesem wyrywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 18 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2021 1 godzinę temu, Gość Dron napisał: Wyskoczyło 1.6 na skupach.nie wiadomo jaka będzie tendencja Wiadomo.spadkowa. Na razie 1,6-17 Po deszczach jakość fatalna i jeszcze muszka swoje weźmie. Szybko skończą skup na mrożenie i będą skupować po 0,8 zł na młynek Tak to widzę bo wiśni opór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nok Napisano 18 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2021 10 minut temu, Prorok napisał: Wiadomo.spadkowa. Na razie 1,6-17 Po deszczach jakość fatalna i jeszcze muszka swoje weźmie. Szybko skończą skup na mrożenie i będą skupować po 0,8 zł na młynek Tak to widzę bo wiśni opór Prorok oczywiście specjalista od każdego gatunku w sadownictwie. Wiśnie na pewno nie ma więcej jak przed rokiem, w największych zagłębiach wiśniowych wręcz mało. Przejedź się pod Lipsko i do Lubelskiego. Świat nie kończy się na Grójcu. Większość zakładów dopiero rusza w tym tygodniu, a sezon wiśni w kisten będzie opóźniony bo porzeczka dopiero się rozkręca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 18 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2021 2 godziny temu, Gość Gggg napisał: U mnie graniastek praktycznie nie ma A łutówka jakieś 40% mniej niż w tamtym roku ale już kończę z tym biznesem wyrywam. Posadz czeresnie...ostro idą na broniszach po 5-6 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pepe Napisano 18 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2021 39 minut temu, Prorok napisał: Posadz czeresnie...ostro idą na broniszach po 5-6 zł. Po 6 zł przy normalnym plonie to dobra cena - jablko nie da takiego zarobku. W piątek gruba czereśnie sprzedałem po 9 zł wczoraj 8zl na Broniszach. Także troszkę spuść powietrza kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 18 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2021 2 godziny temu, Gość nok napisał: Prorok oczywiście specjalista od każdego gatunku w sadownictwie. Wiśnie na pewno nie ma więcej jak przed rokiem, w największych zagłębiach wiśniowych wręcz mało. Przejedź się pod Lipsko i do Lubelskiego. Świat nie kończy się na Grójcu. Większość zakładów dopiero rusza w tym tygodniu, a sezon wiśni w kisten będzie opóźniony bo porzeczka dopiero się rozkręca... Czas pokaże kto ma rację. Japka też nima...co roku ten sam lament i co roku cyny nima. Zanim się sezon rozkręci to się skończy bo kiepska jakość na drzewach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 18 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2021 55 minut temu, Gość Pepe napisał: Po 6 zł przy normalnym plonie to dobra cena - jablko nie da takiego zarobku. W piątek gruba czereśnie sprzedałem po 9 zł wczoraj 8zl na Broniszach. Także troszkę spuść powietrza kolego Tak dobra..dla ciebie jakasz 2 rzadki za stodoła i sam oberwiesz . Z od 2 ,koszt produkcji minimum 3... Dziś rano był kolega...pełen plac czereśni,kupcx brak.cena transakcyjna 6 za dobry towar. Także kolego opowieści o mchu i paproci to na Marszałkowskiej bo udało ci się przypadkiem sprzedać 2 skrzynki po 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dron Napisano 18 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2021 39 minut temu, Prorok napisał: Tak dobra..dla ciebie jakasz 2 rzadki za stodoła i sam oberwiesz . Z od 2 ,koszt produkcji minimum 3... Dziś rano był kolega...pełen plac czereśni,kupcx brak.cena transakcyjna 6 za dobry towar. Także kolego opowieści o mchu i paproci to na Marszałkowskiej bo udało ci się przypadkiem sprzedać 2 skrzynki po 9 Zoo pierwsze to wątek o wiśni A nie o czereśni. Po drugie nie wiem dlaczego jak kolega sprzedał po 8 czy po 9 to się wysmiewasz proroku. Sprzedał to bardzo dobrze.moze trafił w czas i sprzedał.to tak jakby z Ciebie się śmiali że sprzedałem jabłko po 2 zł.moze trafiłeś w odpowiednie MOMENT i sprzedales.a może to bajki o mchu...mi kolega mówił że większość i tak na taśmę sypie. Proszę moderatora o pilnowanie wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 20 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2021 1,4 mrożenie 1,1 PW Dalej pół na pół? :)) Będzie taniej moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EXPORTER Piotr FYLAK Napisano 20 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2021 Wiśni może jest i sporo ale ile jest dobrej jakości , jakości eksportowej ? Obecnie kupuję w cenach 2,0 -2,20 za wiśnię kompotową, schłodzoną na eksport . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 20 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2021 3 minuty temu, EXPORTER Piotr FYLAK napisał: Wiśni może jest i sporo ale ile jest dobrej jakości , jakości eksportowej ? Obecnie kupuję w cenach 2,0 -2,20 za wiśnię kompotową, schłodzoną na eksport . Przecież wiśni się nie pryska stąd taka wyborna jakosc. Za chwilę skonczy się eksport i mrożenie i wszystko wyladuje jako PW w kozietulach pob80 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzysztof Napisano 20 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2021 2 godziny temu, EXPORTER Piotr FYLAK napisał: Wiśni może jest i sporo ale ile jest dobrej jakości , jakości eksportowej ? Obecnie kupuję w cenach 2,0 -2,20 za wiśnię kompotową, schłodzoną na eksport . 2,0-2,2. odejmij 0,8 pln na rwanie. zostaje 1,3,za tyle obetnij, podlej, usuń wypady, dosadzi i daj pełną ochronę. niestety to się nie spina. o amortyzacji nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aleksander Napisano 20 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2021 2 godziny temu, EXPORTER Piotr FYLAK napisał: Wiśni może jest i sporo ale ile jest dobrej jakości , jakości eksportowej ? Obecnie kupuję w cenach 2,0 -2,20 za wiśnię kompotową, schłodzoną na eksport . Oj Pietrek Pietrek co ty mowisz. Jakośc jest tylko trzeba za nią zapłacić. Za 2 zł to mogę narobić Ci w kisten nadwislanki a potem lutowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nok Napisano 20 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2021 3 godziny temu, Gość krzysztof napisał: 2,0-2,2. odejmij 0,8 pln na rwanie. zostaje 1,3,za tyle obetnij, podlej, usuń wypady, dosadzi i daj pełną ochronę. niestety to się nie spina. o amortyzacji nie wspomnę. Ciekawe kto przyjdzie rwać wiśnie za 80gr w dzisiejszych czasach... ludzie wołają 0,90-1zł od kila. Wschód woli pojechać na maliny czy borówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EXPORTER Piotr FYLAK Napisano 20 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2021 6 godzin temu, Gość Aleksander napisał: Oj Pietrek Pietrek co ty mowisz. Jakośc jest tylko trzeba za nią zapłacić. Za 2 zł to mogę narobić Ci w kisten nadwislanki a potem lutowki. Ja chciałbym nawet płacić 3 zł tak jak w ubiegłym roku a nawet i więcej (byłaby lepsza marża) , lecz po drugiej stronie jest odbiorca który podcina nam nogi. Na Węgrzech mało kupili Niemcy wiśni, cena była dla nich za wysoka. Obecnie nawet są zapytania z Wegier na polską wiśnie. Nie wystarczy być dobrym sadownikiem aby wyprodukować owoce lecz potrzeba również być dobrym psychologiem - jak tu zwerbować sztab ludzi do obrywania , Nie zazdroszczę Wam Sadownicy ale trzymam kciuci aby każdy z Was dobrze zagospodarował i sprzedał swoje owoce. Moim zdaniem ceny wiśni eksportowej w tym sezonie będą na poziomie ok 2,2 PLN /kg, Chciałbym się mylić tak aby w końcu sezonu powiedziano że sporo zaniżyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Erwin Napisano 20 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2021 Panie Piotrze dobrze powiedziane. Co do ceny zbioru, to sie dziwie ludziom ze nie chcą isc na zarobek do wiśni. Przeciez 0,80 zl to jak dla mnie nie jest zla cena - sam od jutra ide do rwania wisni do znajomej. Spokojnie mozna 200 kg dziennie nazrywac. to daje 160 zl dniówki, przy 0,90 zl= 180 zl na dzien. Praca na stojący, nie na kolanach jak przy truskawce, poco narzekac, ludzie drodzy... Z pozdrowieniem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nok Napisano 20 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipca 2021 47 minut temu, Gość Erwin napisał: Panie Piotrze dobrze powiedziane. Co do ceny zbioru, to sie dziwie ludziom ze nie chcą isc na zarobek do wiśni. Przeciez 0,80 zl to jak dla mnie nie jest zla cena - sam od jutra ide do rwania wisni do znajomej. Spokojnie mozna 200 kg dziennie nazrywac. to daje 160 zl dniówki, przy 0,90 zl= 180 zl na dzien. Praca na stojący, nie na kolanach jak przy truskawce, poco narzekac, ludzie drodzy... Z pozdrowieniem Jak powiedziałem ludziom 0,80 to odpowiedzieli że pierdzielą i wolą iść na przerywkę za 15zł/h... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 7 godzin temu, Gość nok napisał: Jak powiedziałem ludziom 0,80 to odpowiedzieli że pierdzielą i wolą iść na przerywkę za 15zł/h... Jakby Piotrek podniósł cenę to i można byłoby rwaczowi zapłacić więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 4 godziny temu, Gość Jan napisał: Jakby Piotrek podniósł cenę to i można byłoby rwaczowi zapłacić więcej. To nie Piotrek ustala cenę tylko odbiorca. Piotrek tylko kupuje ze swoją marżą bo za darmo nie będzie robić. To wina SADOWNIKÓW,ze nie potrafią sprzedac z zyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 Ten nok to ceny bierze z kosmosu. Po pierwsze nie znam osoby która płaci więcej za rwanie jak 70 groszy od kila, a po drugie na godziny stawka jest 12 zł, a nie żadne 15... chyba sam chciałbyś tyle dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 Godzinę temu, Gość Sadownik napisał: Ten nok to ceny bierze z kosmosu. Po pierwsze nie znam osoby która płaci więcej za rwanie jak 70 groszy od kila, a po drugie na godziny stawka jest 12 zł, a nie żadne 15... chyba sam chciałbyś tyle dostać. Tyle wiesz ile ci powiedzą A każdy kłamie Mówią 12 a jest 14 + bonusy Ogórka za 15 nie chcą zbierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 2 hours ago, Guest Sadownik said: Ten nok to ceny bierze z kosmosu. Po pierwsze nie znam osoby która płaci więcej za rwanie jak 70 groszy od kila, a po drugie na godziny stawka jest 12 zł, a nie żadne 15... chyba sam chciałbyś tyle dostać. Nie wiem skąd kolega pochodzi, ale za 70gr w mojej oklicy to w zeszłym roku nikt wiśni nie chciał rwać. Za 12zł/h to nawet UK nie chce pracować... Radzę zejść na ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Princ Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 Do Proroka człowieku znajdź sobie inne zajęcie bo już każdy na tym forum ma cie dość wiem że ci płacą za sianie paniki ale wyluzuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi