Gość obiektywny Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 17 minut temu, Gość gość napisał: Nie wiem skąd kolega pochodzi, ale za 70gr w mojej oklicy to w zeszłym roku nikt wiśni nie chciał rwać. Za 12zł/h to nawet UK nie chce pracować... Radzę zejść na ziemię tak płaćmy 20 zł/h, przecież takie kokosy zarabiamy w sadownictwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 Płacić trzeba tyle żeby ludzie przyszli. Jak ktoś ma pracownika za 70 gr to niech sie cieszy. Ja nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pioter Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 Godzinę temu, Gość gość napisał: Nie wiem skąd kolega pochodzi, ale za 70gr w mojej oklicy to w zeszłym roku nikt wiśni nie chciał rwać. Za 12zł/h to nawet UK nie chce pracować... Radzę zejść na ziemię No daj pracownikowi 20 na godzinę i 1.5kg od wiśni a Ty idź do mopsu po zapomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ja... Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 Jak u was z wydajnością lutowki ? U mnie po dwóch dniach rwanie zapowiada się zbiór mniejszy o jakieś 1/3. Grojecke gmina nowe miasto nad Pilicą sad młody 4-5 letni obszar około 1.40 ha. W tamtym roku ok 20 t w tym przewiduje nie więcej jak 12-14 ... więc w naszym regionie na pewno mniej przynajmniej u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 Godzinę temu, Gość Pioter napisał: No daj pracownikowi 20 na godzinę i 1.5kg od wiśni a Ty idź do mopsu po zapomogę E tam..mało Od razu przepisz gospodarstwo Ukraińcom i zatrudnij się u nich Bierz pół na pół a oni niech się reszta martwią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 2 godziny temu, Gość obiektywny napisał: tak płaćmy 20 zł/h, przecież takie kokosy zarabiamy w sadownictwie Rwijmy wszystko i zbierajmy poniżej kosztów produkcji to będziemy zarabiać Bo debile nie mogą połowy w sadzie zostawić by cena wzrosła Grzech marnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 4 godziny temu, Gość Princ napisał: Do Proroka człowieku znajdź sobie inne zajęcie bo już każdy na tym forum ma cie dość wiem że ci płacą za sianie paniki ale wyluzuj Co wniosłeś do tematu???? Styki ci puszczaja bo wiśnia tanieje a zbiór drożeje??? Jesteś każdym czy masz pisemne upoważnienie do zabierania głosu za każdego???? Nie musisz czytać a tym bardziej odpowiada na moje komentarze. Nie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pioter Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 2 godziny temu, Prorok napisał: E tam..mało Od razu przepisz gospodarstwo Ukraińcom i zatrudnij się u nich Bierz pół na pół a oni niech się reszta martwią O to dobre! Sie nadaje na morał miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IGRiT Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 Panowie, temat jest o cenach Wiśni - jak nie macie nic w temacie to proszę nie pisać bo od teraz twardo usuwam, czy to Prorok czy kto inny napisze ... A jak ktoś ma coś do kogoś pretensje ad personum to proszę pisać wiadomość prywatną i nie siać fermentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 Cena wisni 1,60 ok. Grójca. Nefris do zbioru. Prorok rozkazuje by polłowe zostawić w polu to cena wzrośnie, ciekawe czy sam tak robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Roman Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 12 zl źle? Hahahah hahaha hahah hahahha hahaha Na Ukrainie średnie zarobki 400 zl miesiąc w niezłej pracy Problem dziś jest taki że każdy chce być kierownikiem odrazu 12zl x 10 godzin 120zl x 5 dni policzmy to 600 zl tydzień x4 to 2400zl NETTO. Plus pokój w Warszawie powiedzmy pracowniczy 700 zl. Plus woda prąd gaz plus dojazd do pracy Lekko 3500 netto mają u nas. Jaki procent ludzi w Polsce tak zarabia? A co mówić o Ukrainie? W d*pach się przewraca. Na szczęście pandemia już trochę wyjaśniła takich cwaniaków Kolejna sprawa czereśnia. Z pod osłon nie spadła poniżej 11 zł za kg w tym roku. Nie mówimy o badziewiu jakie zrobiło się po deszczach z pod chmurki. Boroweczke na teraz 14 15 zl tylko trzeba wiedzieć gdzie sprzedawać, omijać chociaż 1 pośrednika. Sam nie mam ale wiem że tak jest Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 1 godzinę temu, Gość Sadownik napisał: Cena wisni 1,60 ok. Grójca. Nefris do zbioru. Prorok rozkazuje by polłowe zostawić w polu to cena wzrośnie, ciekawe czy sam tak robi... Od kilkunastu lat nie mam wiśni Zostawiam w polu jeśli nie da się zarobić. Nie pracuje za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wielkidan Napisano 21 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2021 W wiśnie nie siedzę ale cena za godzinę pracy przy pracy na kujawach od 15 do nawet 20 zł za godzinę. Dla mnie chore te stawki ale sami sobie w kolano strzelają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Roman Napisano 22 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 2021 Za 20 zł to trzeba mieć w Warszawie nie jeden tylko 2 fakultety, jakieś w miarę przyzwoite, a nie (kulturoznawstwo), głowę na karku która myśli i być zaradnym. Praca fizyczna zawsze była najtańsza bo i dlaczego miała by być droższa? Sami robimy sobie krzywdę. Rejon grojca, u nas nikt nie płaci więcej niż 12zl. A są i tacy u których jest 11 Myślcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 22 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 2021 4 godziny temu, Gość Roman napisał: Za 20 zł to trzeba mieć w Warszawie nie jeden tylko 2 fakultety, jakieś w miarę przyzwoite, a nie (kulturoznawstwo), głowę na karku która myśli i być zaradnym. Praca fizyczna zawsze była najtańsza bo i dlaczego miała by być droższa? Sami robimy sobie krzywdę. Rejon grojca, u nas nikt nie płaci więcej niż 12zl. A są i tacy u których jest 11 Myślcie Rejon Grójca...każdy mówi,że płaci 12 a placi 14 + bonusy,internetu i darmowe taxi do biedry. Za 11 to Ukraina może pod drzewem poleżeć a nie pracowac Takie bajki to na Marszałkowskiej przedszkolaki lykaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 22 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 2021 36 minut temu, Prorok napisał: Rejon Grójca...każdy mówi,że płaci 12 a placi 14 + bonusy,internetu i darmowe taxi do biedry. Za 11 to Ukraina może pod drzewem poleżeć a nie pracowac Takie bajki to na Marszałkowskiej przedszkolaki lykaja u chłopa to nie słyszałem, żeby ktoś płacił więcej niż 12 zł, chyba ze jakiemuś zaradnemu co przyjeżdża pare lat i pilnuje interesu jak gospodarza nie ma. 15 zł to na sortowniach płacą, ale nie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sadownik Napisano 22 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 2021 Godzinę temu, Prorok napisał: Rejon Grójca...każdy mówi,że płaci 12 a placi 14 + bonusy,internetu i darmowe taxi do biedry. Za 11 to Ukraina może pod drzewem poleżeć a nie pracowac Takie bajki to na Marszałkowskiej przedszkolaki lykaja Prorok do tej pory szanowałem Twoje wpisy, ale z tym nie mogę się zgodzić. Rejon Grójca, Sochaczewa, Łowicza, Iłowa, wszyscy do rwania jabłek płacą 12 zł. Są prace przy których płacą więcej, wiadomo, ale do rwania jabłek jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś dał więcej. Chyba tylko ten, co nie ma swoich ludzi na stałe, tylko potrzebuje na parę dni. Tak samo z wiśnią... 2 zł od lubianki. Ale jak was stać to płaćcie i po 3 zl... i to nie są bajki. U mnie na wsi wszyscy płacą zawsze tyle samo, nikogo nie stać żeby się wyrywać z większą stawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Princ Napisano 22 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 2021 15 godzin temu, Prorok napisał: Od kilkunastu lat nie mam wiśni Zostawiam w polu jeśli nie da się zarobić. Nie pracuje za darmo To po co dyskutujesz na temat ich cen wes się wreszcie za uczciwa pracę bo temat cie nie dotyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 22 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 2021 2 godziny temu, Gość Sadownik napisał: Prorok do tej pory szanowałem Twoje wpisy, ale z tym nie mogę się zgodzić. Rejon Grójca, Sochaczewa, Łowicza, Iłowa, wszyscy do rwania jabłek płacą 12 zł. Są prace przy których płacą więcej, wiadomo, ale do rwania jabłek jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś dał więcej. Chyba tylko ten, co nie ma swoich ludzi na stałe, tylko potrzebuje na parę dni. Tak samo z wiśnią... 2 zł od lubianki. Ale jak was stać to płaćcie i po 3 zl... i to nie są bajki. U mnie na wsi wszyscy płacą zawsze tyle samo, nikogo nie stać żeby się wyrywać z większą stawką. To nie kwestia szacunku tylko tego,że ludzie zwyczajnie kłamią.w żywe oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 22 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 2021 2 godziny temu, Gość Marek napisał: u chłopa to nie słyszałem, żeby ktoś płacił więcej niż 12 zł, chyba ze jakiemuś zaradnemu co przyjeżdża pare lat i pilnuje interesu jak gospodarza nie ma. 15 zł to na sortowniach płacą, ale nie więcej. Za 15 zł pod grojcem nie zbierają ogórków bo za ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aaa Napisano 27 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2021 Kak tam cena wiśni?Spada?rosnie?Bo chyba szkoda zaczynac wogole… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ggg Napisano 27 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2021 A kto by trwał za 1.60 okolice Grójca jak ludzie chcą 70-80 gr to na paliwo więcej spale.U nas koło Grójca to na wsi z 10 osób ma wiśnie i tylko dwóch podjęło rwanie reszta nie rwie za ta cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MaroWGR Napisano 27 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2021 8 godzin temu, Gość Aaa napisał: Kak tam cena wiśni?Spada?rosnie?Bo chyba szkoda zaczynac wogole… ludzie mocno zrywają, więc się chyba opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jaro Napisano 27 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2021 2 godziny temu, Gość MaroWGR napisał: ludzie mocno zrywają, więc się chyba opłaca nie opłaca się ale zrywają, wolą mieć psie pieniądze niż nie mieć i w ten sposób właśnie psują rynek i podcinają gałąź na której siedzą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 27 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2021 5 godzin temu, Gość Ggg napisał: A kto by trwał za 1.60 okolice Grójca jak ludzie chcą 70-80 gr to na paliwo więcej spale.U nas koło Grójca to na wsi z 10 osób ma wiśnie i tylko dwóch podjęło rwanie reszta nie rwie za ta cenę Od jutra zaczną bo tanieje ...wróble cwierkajs,że na 1,4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi