Gość Piotrek Napisano 12 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Października 2016 Widzę dużo ogłoszeń o sprzedaży dyni.Sam mam trochę ale prawie nic nie sprzedałem -zero zainteresowania w tym roku. A jak u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DANON Napisano 12 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Października 2016 Poczekajmy do Halloween dopiero będziemy mówić o jakimś zejściu ja teraz sprzedaje i ceny to 70 gr halloween a 80 hokaidoo ilości hurtowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Magdalena Napisano 17 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Października 2016 w jakiej cenie sprzedajecie muscata, hokkaido, halloween i piżmową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pyrka Napisano 18 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Października 2016 30 gr zero zainteresowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Napisano 18 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Października 2016 Mam propozycję na parę ton hokkaido po 0,45zł/kg i się zgodzę bo do tej pory zero zainteresowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DANON Napisano 18 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Października 2016 Pyrka tu cena nie ma znaczenia nie rozdawaj za darmo .Ktoś będzie potrzebował sam da odpowiednią cene . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Martyna Napisano 23 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Października 2016 Potrzebuje 5 sztuk typowej halloweenowej ma ktoś tutaj taką do sprzedania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IGRiT Napisano 23 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Października 2016 Proszę przejrzeć ogłoszenia w podkategorii Dynia giełdy IGRiT: http://www.igrit.pl/index.php?dzial=217&rodzaj=sprzedaz Znajdzie Pani tam wielu sprzedających Dynię typowo Haloweenową. Zachęcam również do dodania własnego ogłoszenia o chęci kupna Dyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karina35 Napisano 7 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2016 No tradycyjnie - w okresie halloweenowym trochę więcej udało mi się sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Napisano 7 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopada 2016 od 2-go listopada niemogę wyrobić z zamówieniami na hokkaido! wrzesień i październik zero zejścia a teraz po pare ton co dzień po zecie netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dionizy Napisano 10 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopada 2016 Fajnie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość józef Napisano 10 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopada 2016 To parę groszy się zarobi. Jak 500 ton wyjedzie. W przyszłym roku dwa razy więcej zasadzie. To się zarobi duża banieczke. Szkoda mi was... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 4 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudnia 2016 Ja tam sprzedaje na przemysł bambino po 0,22 albo obieraną po 0,66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Napisano 5 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudnia 2016 A po ile hokkaido sprzedajecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robert Napisano 6 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudnia 2016 od 2-go listopada niemogę wyrobić z zamówieniami na hokkaido! wrzesień i październik zero zejścia a teraz po pare ton co dzień po zecie netto To gdzie sprzedajesz po takiej cenie podsuń odbiorce Robert221111@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość konrad Napisano 14 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudnia 2016 Witam serdecznie. Mam takie pytanie. Ile ton dyni hokkaido mozna uzyskać na hektarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 17 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudnia 2016 podobno 10-15 max 20 jak warunki super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość konrad Napisano 18 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudnia 2016 podobno 10-15 max 20 jak warunki super Dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Napisano 21 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudnia 2016 Pottimaron z Clause w tym roku nawet 30ton/ha, ten czeski czy słowacki jest ładniejszy ale dużo mniejszy plon. Na mój gust to góra 4tys. nasion/ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Napisano 21 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudnia 2016 To gdzie sprzedajesz po takiej cenie podsuń odbiorce Robert221111@ Niemoge kapitanie mam za malo mocy! Podpisalem umowe na nastepny rok i zaspokoje ich w 100% a teraz juz nie kupuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nazar Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudnia 2016 Pottimaron z Clause w tym roku nawet 30ton/ha, ten czeski czy słowacki jest ładniejszy ale dużo mniejszy plon. Na mój gust to góra 4tys. nasion/ha. przy takiej obsdzie nasion na hektar życze powodzenia w uzyskaniu 30ton ja uprawiam ponad 10lat i to co piszesz to baja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 2 Lutego 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2017 To ile nasion na hektar NAZAR siejesz? ja sieję cukinie 10 tyś hektar a dynie to tak 2,5-3,5kg nasion/hektar bo to bambino jest i trzeba sypać tego jak piachu żeby cokolwiek na polu urosło takie słabe mam wschody tej bambino ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość_Hubert Napisano 22 Lutego 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego 2017 Witam, Jeśli chodzi o dynie w typie Hokkaido (Potiarron jest odmianą w tym typie) to w zależności od odmiany oraz warunków glebowych powinno się sadzić (gotowej sadzonki) od 6,5 do 7,5 tysięcy na hektarze. Każda roślina powinna mieć od 2 do 4 dyń. Waga dyni waha się od 1,0 kg nawet do 3,0 kg ( z nawadnianiem) To nam daje plon 3 dyń x średnia waga około 1,5 kg x 7 000 (roślin na ha) = 31 500 kg od tego powinniśmy odjąć co najmniej 10% na straty spowodowane przez różne czynniki (wymoki zwierzęta, uszkodzenia podczas zbioru itd) to nam daje plon netto na poziomie 26 000 - 27 000 kg Bardzo ważne jest nawożenie jak również ochrona plantacji przed insektami przenoszącymi wirusy Dużo ludzi uważa że dynia=chwast=urośnie samo - dynie trzeba nawozić bardzo intensywnie jeśli chce się osiągać wysokie plony - ale to temat na osobnego posta Z doświadczenia wiem że największy problemem jest z zapyleniem kwiatów w odpowiednim momencie a to determinuje plon ( dynie to rośliny obcopylne) Następnie brak wody który determinuj plon dyni w 50% to oznacza że w omowianym przypadku możemy mieć bez nawadniania 13 000 kg a z nawadnianiem 26 000 kg (plon netto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 5 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2017 Pytanie o dynie BAMBINO uprawiam ją już trochę i na ten sezon znowu mam zakontraktowaną ale mam wiecznie problem ze wschodami. Czy ktoś może polecić jakieś dobre nasiona? Dodam że miałem już z firmy Polan i była masakra, tanie były fakt ale połowa to były albo połamane albo suche i pisząc połowa nie upiększam sobie naprawde to był jakiś odpad. W ostatnim sezonie miałem z firmy Legutko i były dość dobre, pakowane po kilogramie i wschody były nie super ale dość przyzwoite. Na ten sezon też bym wziął te z Legutko bo już powiedzmy jakoś sprawdzone i mogą być, ale nie mogę znaleść na internecie tych właśnie pakowanych w większe opakowania. Znalazłem jakieś z PNOS pakowane po 0,5kg czy takie ktoś siał i może coś o nich powiedzieć? Albo może ktoś jakieś z innego źródła godnego polecenia? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dynia Napisano 6 Marca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marca 2017 Pytanie o dynie BAMBINO uprawiam ją już trochę i na ten sezon znowu mam zakontraktowaną ale mam wiecznie problem ze wschodami. Czy ktoś może polecić jakieś dobre nasiona? Dodam że miałem już z firmy Polan i była masakra, tanie były fakt ale połowa to były albo połamane albo suche i pisząc połowa nie upiększam sobie naprawde to był jakiś odpad. W ostatnim sezonie miałem z firmy Legutko i były dość dobre, pakowane po kilogramie i wschody były nie super ale dość przyzwoite. Na ten sezon też bym wziął te z Legutko bo już powiedzmy jakoś sprawdzone i mogą być, ale nie mogę znaleść na internecie tych właśnie pakowanych w większe opakowania. Znalazłem jakieś z PNOS pakowane po 0,5kg czy takie ktoś siał i może coś o nich powiedzieć? Albo może ktoś jakieś z innego źródła godnego polecenia? Z góry dzięki za pomoc. siej odmiany holenderskie bo te polskie to są dla działkowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi