Gość Obiektywny Napisano 4 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpnia No ja nie wiem skąd ten zjazd cenowy skoro wschód kraju miał suszę a reszta kraju walczyła z zaraza a jest tylko kilka procent więcej nasadzen rekordowych plonów się nie spodziewam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcinn Napisano 4 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpnia 4 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Panowie Rumunia się odzywa za ziemniakiem potrzebują duze ilości tak że spokojnie nie ściągajcie spodni tak odrazu 90 gr dają na początek jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krzysiu Napisano 4 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpnia 5 godzin temu, Gość Rolnik napisał: Panowie Rumunia się odzywa za ziemniakiem potrzebują duze ilości tak że spokojnie nie ściągajcie spodni tak odrazu Ktoś potwierdzi info od lat na tym forum to już nikomu nie można wierzyć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 4 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpnia 35 minut temu, Gość Krzysiu napisał: Ktoś potwierdzi info od lat na tym forum to już nikomu nie można wierzyć Pozdrawiam Będą brali ale jak będzie jakość a nie gówno którego wszędzie pełno!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Radom Napisano 4 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpnia Ja nie handluje polskimi ziemniakami i chodźmy mi ktoś dawał za darmo to nie chce ponieważ się zraziłem do polskich rolników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 4 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpnia 8 godzin temu, Gość Marcinn napisał: 90 gr dają na początek jest dobrze A co oni nie wiedzą po ile jest ziemniak w Polsce jak pakowalnie już 50 gr to będą od nich brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 4 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpnia No nikt Ci nie każe kupować od Polskiego rolnika, przecież zagraniczne jest lepsze i tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 4 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpnia 3 godziny temu, Gość Radom napisał: Ja nie handluje polskimi ziemniakami i chodźmy mi ktoś dawał za darmo to nie chce ponieważ się zraziłem do polskich rolników. No i bardzo dobrze.Dziekujemy za współpracę.Poradzimy sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia Ekotaliby donoszą że produkcja ziemniaka ma być elitarna, znalezione w internetach: Cytat Już 15 lat temu, kiedy jeszcze mało się mówiło o zmianach klimatu, przewidywano, że produkcja ziemniaków będzie najbardziej zagrożona. Szacowano nawet, że zbiory spadną o 70 proc. No i rzeczywiście, powierzchnia upraw ziemniaków w Polsce leci na łeb i wygląda na to, że będziemy się z niej powoli wycofywali – tłumaczy prof. Zbigniew Karaczun, współzałożyciel Koalicji Klimatycznej. To mnie jedynie utwierdza w przekonaniu, że warto trzymać ziemniaka w swojej strukturze zasiewów, bo będzie to coraz bardziej dochodowa uprawa, ale i coraz bardziej wymagająca. Sieradzak dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emil21 Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia Panowie będzie dobrze...nie ma co panikować...na Mazowszu plony są na poziomie 10-15 ton z ha więc cena musi się utrzymać...na jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcinn Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia 34 minuty temu, Emil21 napisał: Panowie będzie dobrze...nie ma co panikować...na Mazowszu plony są na poziomie 10-15 ton z ha więc cena musi się utrzymać...na jesieni Lubelskie koło 20ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Henryk Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia 13 godzin temu, Gość Rolnik napisał: A co oni nie wiedzą po ile jest ziemniak w Polsce jak pakowalnie już 50 gr to będą od nich Myślenie przedszkolaka, oj michałek michałek piszesz takie głupoty. A pakowalnia kupi po 0.50 A sprzeda minimum 1 zł lubisz tak judzic, chyba chciałbyś żeby za darmo oddawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia 4 godziny temu, Gość Henryk napisał: Myślenie przedszkolaka, oj michałek michałek piszesz takie głupoty. A pakowalnia kupi po 0.50 A sprzeda minimum 1 zł lubisz tak judzic, chyba chciałbyś żeby za darmo oddawać. O tak jak będzie dolewać Za miesiąc nikt nie będzie pisać że ceny nie będzie jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Artur wielki R. Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia W dniu 25.07.2024 o 11:48, Gość Mirek kalisz napisał: Żarty poprostu sobie robią z rolników Bugaj 60 groszy sami obniżają ceny a chłopy niech kopia Sadzę kapustę miejscowości Kobierzycko i widzę ile ciężarówek Bugaja i Sobańskiego leci na Kalisz więc wy Kaliszaki szybko opuszczacie spodnie słyszałem ze teraz Bugaj 50 gr do tego robi bardzo duże odsorty. Od nowego roku sam wchodzę na Biedronkę i będę omijał tego pośredniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcinn Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia 31 minut temu, Gość Artur wielki R. napisał: Sadzę kapustę miejscowości Kobierzycko i widzę ile ciężarówek Bugaja i Sobańskiego leci na Kalisz więc wy Kaliszaki szybko opuszczacie spodnie słyszałem ze teraz Bugaj 50 gr do tego robi bardzo duże odsorty. Od nowego roku sam wchodzę na Biedronkę i będę omijał tego pośredniaka. Ludzie wy się słyszycie 50 gr poniżacie się gorzej jak ta pani pod latarnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sencor Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia 6 godzin temu, Gość Marcinn napisał: Lubelskie koło 20ton Dobrze to już było. Po wykopkach 6zł woreczek na wyjściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcinn Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia Godzinę temu, Gość Sencor napisał: Dobrze to już było. Po wykopkach 6zł woreczek na wyjściu. Trzeba być j...tym za te pieniądze oddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Okolice Wrocławia Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia 6 godzin temu, Gość Sencor napisał: Dobrze to już było. Po wykopkach 6zł woreczek na wyjściu. Tobie chyba Sencor za mocno zaszkodził stąd pier**lisz od rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Scania ESI Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia Ja poniżej 15zl za 15 kg nie kopie, niech dymają innych frajerów garbatych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wujek Napisano 6 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpnia Ile płacą faktycznie pakowalnie zachód Polski za Gale na mycie/ brudno ? ile niby płaci bugaj już przeczytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wieluń Napisano 6 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpnia 9 godzin temu, Gość Wujek napisał: Ile płacą faktycznie pakowalnie zachód Polski za Gale na mycie/ brudno ? ile niby płaci bugaj już przeczytałem. Bugaj placi 50 groszy czy to gala czy colombo czy quenn żarty poprostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 6 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpnia Ziemniaki chorują, mogą się źle przechowywać .. nie twierdzę że tak będzie, ale wiele na to wskazuje. Teraz cena może spaść, by na przełomie roku i z początkiem nowego strzelić w górę. Trzeba obserwować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 7 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpnia 23 godziny temu, A_2 napisał: Ziemniaki chorują, mogą się źle przechowywać .. nie twierdzę że tak będzie, ale wiele na to wskazuje. Teraz cena może spaść, by na przełomie roku i z początkiem nowego strzelić w górę. Trzeba obserwować! 23 godziny temu, A_2 napisał: Ziemniaki chorują, mogą się źle przechowywać .. nie twierdzę że tak będzie, ale wiele na to wskazuje. Teraz cena może spaść, by na przełomie roku i z początkiem nowego strzelić w górę. Trzeba obserwować! Po prostu dużo zgnitych. I mało pod krzakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pkk Napisano 7 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpnia Uwaga mówie szyfrem.Na giełdzie "ptaki lubiące ryby" dziś 18zeta. Towaru deficyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody ziemniak Oleśnica Napisano 7 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpnia Panowie czas urlopu ja kopałem ziemniaka 2.5 miesiąca zarobione trzeba odpocząć i nie narzekać oby nie było gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi