Gość Romex Napisano 13 Października Zgłoszenie Share Napisano 13 Października Jabłka wysyłamy na drugi koniec świata. Płyną kontenerami po kilka tygodni i jest ok więc dlaczego nie ziemniaka. Można oczywiście to robić mądralo ale nikomu na tym nie zależy bo chłop produkujący ziemniaka jest prymitywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek_112 Napisano 14 Października Zgłoszenie Share Napisano 14 Października 12 godzin temu, Gość rura napisał: Co ty bredzisz człowieku, to ze gdzieś w pierdziszewie nie urodziły się ziemniaki to jeszcze o niczym nie świadczy, plony w zachodniej EU są rekordowe, północna PL też bije rekordy więc nie wiem o jakim mniejszym plonie mówisz. Poza tym jaka spekulacja, ziemniaki są produktem lokalnym, w sensie europejskim, nie załadujesz ich na statek i nie wyślesz na drugi koniec świata, nie zostawisz ich na drugi rok żeby zmieszać z nowymi i gdzieś wysłać tak jak się robi ze zbożem. Trzeba je zużyć tu i teraz a branża ziemniaczana na zachodzie EU jest tak skonsolidowana i zwarta że szpilki między nich nie włożysz, jak sami nie pospekulują to nikt z zewnątrz nie ma szans tam namieszać. Plony w północno-zachodniej Europie, w krajach NEPG, czyli u największych producentów na kontynencie, nie są wcale rekordowe. Mają być minimalnie wyższe od średniej pięcioletniej i na poziomie zbiorów zeszłorocznych, a zeszłoroczne nie były wysokie - 22,7 mln ton. Takie są prognozy organizacji NEPG opublikowane we wrześniu. Prognozy! Rok temu prognozowali we wrześniu 23,6 mln ton, a było 22,7 mln ton. W tym roku może być tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 14 Października Zgłoszenie Share Napisano 14 Października 25 minut temu, Gość Marek_112 napisał: Plony w północno-zachodniej Europie, w krajach NEPG, czyli u największych producentów na kontynencie, nie są wcale rekordowe. Mają być minimalnie wyższe od średniej pięcioletniej i na poziomie zbiorów zeszłorocznych, a zeszłoroczne nie były wysokie - 22,7 mln ton. Takie są prognozy organizacji NEPG opublikowane we wrześniu. Prognozy! Rok temu prognozowali we wrześniu 23,6 mln ton, a było 22,7 mln ton. W tym roku może być tak samo. Robią sztuczny tłum poczekajmy do stycznia zobaczycie że pyra zapłaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mat Napisano 14 Października Zgłoszenie Share Napisano 14 Października Jak z zejściem i ceną u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Szzone Napisano 14 Października Zgłoszenie Share Napisano 14 Października W dniu 14.10.2024 o 00:57, Gość HandelZagranica napisał: Nic nadzwyczajnego ja 3 lata temu pewnej niemieckiej odmiany na literę C miałem z żądka 190m 75cm średnio 1800kg ważone. Ziemia 4 klasa. Pięć razy podlane i bez doradców. Więc z tymi propagandowymi rekordami niech procam się b..a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rura Napisano 14 Października Zgłoszenie Share Napisano 14 Października 1 godzinę temu, Gość Szzone napisał: Nic nadzwyczajnego ja 3 lata temu pewnej niemieckiej odmiany na literę C miałem z żądka 190m 75cm średnio 1800kg ważone. Ziemia 4 klasa. Pięć razy podlane i bez doradców. Więc z tymi propagandowymi rekordami niech procam się b..a. No to miałeś 126 ton z ha. Miszczu pobiłeś nie tylko rekord świata ale prawdopodobnie całej galaktyki. Ogólnie to popalasz czy nosem wciągasz ten towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 15 Października Zgłoszenie Share Napisano 15 Października 16 godzin temu, Gość rura napisał: No to miałeś 126 ton z ha. Miszczu pobiłeś nie tylko rekord świata ale prawdopodobnie całej galaktyki. Ogólnie to popalasz czy nosem wciągasz ten towar. Sezon w pełni nasadzeń dużo a Zielono na igrit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof.kkkk Napisano 16 Października Zgłoszenie Share Napisano 16 Października W dniu 14.10.2024 o 17:52, Gość Szzone napisał: Nic nadzwyczajnego ja 3 lata temu pewnej niemieckiej odmiany na literę C miałem z żądka 190m 75cm średnio 1800kg ważone. Ziemia 4 klasa. Pięć razy podlane i bez doradców. Więc z tymi propagandowymi rekordami niech procam się b..a. J... Tony co to za odmiana niemiecka na literę C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 16 Października Zgłoszenie Share Napisano 16 Października 9 godzin temu, Krzysztof.kkkk napisał: J... Tony co to za odmiana niemiecka na literę C ta odmiana to cojapie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Szzone Napisano 16 Października Zgłoszenie Share Napisano 16 Października 10 godzin temu, Krzysztof.kkkk napisał: J... Tony co to za odmiana niemiecka na literę C Corina pole nigdy nie widziało ziemniaka. Żędy były tak napchane ziemniakiem że praktycznie się połączyły. Wcześniej i później max plon jaki niałem to ok 70-75t. W tym nic nie podlewane i polon 40+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michał Napisano 17 Października Zgłoszenie Share Napisano 17 Października 15 godzin temu, Gość Szzone napisał: Corina pole nigdy nie widziało ziemniaka. Żędy były tak napchane ziemniakiem że praktycznie się połączyły. Wcześniej i później max plon jaki niałem to ok 70-75t. W tym nic nie podlewane i polon 40+ A jakie zainteresowanie ziemniakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Szzone Napisano 17 Października Zgłoszenie Share Napisano 17 Października Zainteresowanie jak na ten rok to całkiem spore ale to raczej stali odbiorcy. Na dzień dzisiejszy do sprzedaży została Vineta, Bellarosa i to idzie. Tylko zaopatrzenie sklepów restauracji trochę indywidualnych na zimę i jeszcze detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 20 Października Zgłoszenie Share Napisano 20 Października W dniu 17.10.2024 o 18:06, Gość Szzone napisał: Zainteresowanie jak na ten rok to całkiem spore ale to raczej stali odbiorcy. Na dzień dzisiejszy do sprzedaży została Vineta, Bellarosa i to idzie. Tylko zaopatrzenie sklepów restauracji trochę indywidualnych na zimę i jeszcze detal. Co taka cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pyra Napisano 20 Października Zgłoszenie Share Napisano 20 Października Godzinę temu, Gość Marek napisał: Co taka cisza Jak cisza to napisz po ile sprzedajesz i ile z ha plonu masz. Wszyscy by chcieli czytać a napisać to co? Na rynku bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jarek Napisano 20 Października Zgłoszenie Share Napisano 20 Października 4 godziny temu, Gość Pyra napisał: Jak cisza to napisz po ile sprzedajesz i ile z ha plonu masz. Wszyscy by chcieli czytać a napisać to co? Na rynku bez zmian Wschód PL plon różny od 25 ton. Ceny 1 -1.1 na Mołdawia. Ukraina też już bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rad Napisano 22 Października Zgłoszenie Share Napisano 22 Października Witam sądził ktoś z was z solany Natalie lub prade zeczywiscie są tak wczesne jak piszą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Martinx77 Napisano 22 Października Zgłoszenie Share Napisano 22 Października Pierwszy rok posadziłem Pradę. Są wczesne, ale nie tak jak Corinna. Miąższ praktycznie biały, z czasem robi się jasnożółty. Smak taki sobie. Wydajność b. dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Darek Napisano 22 Października Zgłoszenie Share Napisano 22 Października Witam, jaka cena żółtego ziemniaka na Rybitwach w Krakowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 23 Października Zgłoszenie Share Napisano 23 Października Nie ma u ciebie problemu z parchem w corinie? U mnie na dwóch kawałkach z czterech co miałem corine był dość spory parch A nawożenie wszędzie takie samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal_mazowieckie Napisano 23 Października Zgłoszenie Share Napisano 23 Października Corina lapie parcha strasznie. Na jednym polu, gdzie Soraya wytrzymuje parcha, i nadaje sie bez problemu na worek posadzilem Corine. DRAMAT, sam parch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Master Napisano 23 Października Zgłoszenie Share Napisano 23 Października Ta Corina jest wcześniejsza od Denara ? Jak z plonowaniem jeśli chodzi o wczesnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 23 Października Zgłoszenie Share Napisano 23 Października 1 godzinę temu, Gość Master napisał: Ta Corina jest wcześniejsza od Denara ? Jak z plonowaniem jeśli chodzi o wczesnego ? Wszystko podobnie i plon i termin Riviera jest najwcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 23 Października Zgłoszenie Share Napisano 23 Października tylko ten smak RIviery ... u mnie na detalu nie idzie za to w hurt to spoczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rad Napisano 23 Października Zgłoszenie Share Napisano 23 Października Ja szukam czegoś co będzie kopane z gruntu colomby nie chcę bo tylko kwalfikst rok po szkoda sądzić dlatego pytam o ta prade czy to jest coś warte albo Natalia nikt tu tego nie sądził ? Chodzi mi o gładka skórkę żeby nadawało się do mycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arek Napisano 23 Października Zgłoszenie Share Napisano 23 Października Rybitwy 12-14 wołane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi