Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Obiektywny

No ja nie wiem skąd ten zjazd cenowy skoro wschód kraju miał suszę a reszta kraju walczyła z zaraza a jest tylko kilka procent więcej nasadzen rekordowych plonów się nie spodziewam.

Gość Krzysiu
  W dniu 4.08.2024 o 05:40, Gość Rolnik napisał:

Panowie Rumunia się odzywa za ziemniakiem potrzebują duze ilości tak że spokojnie nie ściągajcie spodni tak odrazu 

Expand  

Ktoś potwierdzi info od lat na tym forum to już nikomu nie można wierzyć 

Pozdrawiam

W dniu 4.08.2024 o 15:44, Gość Radom napisał:

Ja nie handluje polskimi ziemniakami i chodźmy mi ktoś dawał za darmo to nie chce ponieważ się zraziłem do polskich rolników. 

Expand  

No i bardzo dobrze.Dziekujemy za współpracę.Poradzimy sobie.

Ekotaliby donoszą że produkcja ziemniaka ma być elitarna, znalezione w internetach:

Cytat

Już 15 lat temu, kiedy jeszcze mało się mówiło o zmianach klimatu, przewidywano, że produkcja ziemniaków będzie najbardziej zagrożona. Szacowano nawet, że zbiory spadną o 70 proc. No i rzeczywiście, powierzchnia upraw ziemniaków w Polsce leci na łeb i wygląda na to, że będziemy się z niej powoli wycofywali – tłumaczy prof. Zbigniew Karaczun, współzałożyciel Koalicji Klimatycznej.

Expand  

To mnie jedynie utwierdza w przekonaniu, że warto trzymać ziemniaka w swojej strukturze zasiewów, bo będzie to coraz bardziej dochodowa uprawa, ale i coraz bardziej wymagająca. 

Gość Henryk
  W dniu 4.08.2024 o 18:51, Gość Rolnik napisał:

A co oni nie wiedzą po ile jest ziemniak w Polsce jak pakowalnie już 50 gr to  będą od nich

Expand  

Myślenie przedszkolaka, oj michałek michałek piszesz takie głupoty. A pakowalnia kupi po 0.50  A sprzeda minimum 1 zł lubisz tak judzic, chyba chciałbyś żeby za darmo oddawać. 

W dniu 5.08.2024 o 08:08, Gość Henryk napisał:

Myślenie przedszkolaka, oj michałek michałek piszesz takie głupoty. A pakowalnia kupi po 0.50  A sprzeda minimum 1 zł lubisz tak judzic, chyba chciałbyś żeby za darmo oddawać. 

Expand  

O tak jak będzie dolewać Za miesiąc nikt nie będzie pisać że ceny nie będzie jesienią 

Gość Artur wielki R.
  W dniu 25.07.2024 o 09:48, Gość Mirek kalisz napisał:

Żarty poprostu sobie robią z rolników Bugaj 60 groszy sami obniżają ceny a chłopy niech kopia 

Expand  

Sadzę kapustę miejscowości Kobierzycko i widzę ile ciężarówek Bugaja i Sobańskiego leci na Kalisz więc wy Kaliszaki szybko opuszczacie spodnie słyszałem ze teraz Bugaj 50 gr do tego robi bardzo duże odsorty. Od nowego roku sam wchodzę na Biedronkę i będę omijał tego pośredniaka. 

Gość Marcinn
  W dniu 5.08.2024 o 13:39, Gość Artur wielki R. napisał:

Sadzę kapustę miejscowości Kobierzycko i widzę ile ciężarówek Bugaja i Sobańskiego leci na Kalisz więc wy Kaliszaki szybko opuszczacie spodnie słyszałem ze teraz Bugaj 50 gr do tego robi bardzo duże odsorty. Od nowego roku sam wchodzę na Biedronkę i będę omijał tego pośredniaka. 

Expand  

Ludzie wy się słyszycie 50 gr poniżacie się gorzej jak ta pani pod latarnią 

Gość Wieluń
  W dniu 6.08.2024 o 09:04, Gość Wujek napisał:

Ile płacą faktycznie pakowalnie zachód Polski za Gale na mycie/ brudno ? ile niby płaci bugaj już przeczytałem.

Expand  

Bugaj placi 50 groszy czy to gala czy colombo czy quenn żarty poprostu 

Ziemniaki chorują, mogą się źle przechowywać .. nie twierdzę że tak będzie, ale wiele na to wskazuje. Teraz cena może spaść, by na przełomie roku i z początkiem nowego strzelić w górę. Trzeba obserwować!

W dniu 6.08.2024 o 19:45, A_2 napisał:

Ziemniaki chorują, mogą się źle przechowywać .. nie twierdzę że tak będzie, ale wiele na to wskazuje. Teraz cena może spaść, by na przełomie roku i z początkiem nowego strzelić w górę. Trzeba obserwować!

Expand  

W dniu 6.08.2024 o 19:45, A_2 napisał:

Expand  

Po prostu dużo zgnitych. I mało pod krzakiem

• A_2 changed the title to Ziemniaki 2025