Gość Niedobrze Napisano 11 Maja Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja Siwy dzisiaj przeleciał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romek Napisano 11 Maja Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja Na dobre zacznie się kopanie na koniec maja. Narazie sam drobiask pod krzykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 11 Maja Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja 4 godziny temu, Gość Romek napisał: Na dobre zacznie się kopanie na koniec maja. Narazie sam drobiask pod krzykiem A już niektórzy witali się z gąską że po 10 tym będzie wysyp sorry taki mamy klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mirek Napisano 11 Maja Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja Na, Sieradzu dziś biało od mrozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 11 Maja Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja Godzinę temu, Gość Kra napisał: A już niektórzy witali się z gąską że po 10 tym będzie wysyp sorry taki mamy klimat Koniec tygodnia znów przymrozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Arrow Napisano 11 Maja Zgłoszenie Share Napisano 11 Maja Znajomy z Sieradza mówił że pod koniec tygodnia zaczyna kopanie,ale czy to prawda czy nie to nie wiem.mowil że dziś był mróz ale nic wielkiego się nie stało,,to jego słowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 12 Maja Zgłoszenie Share Napisano 12 Maja Przymroziło coś na Sieradzu? Czy okolica wyszła obronną ręką z przymrozków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość YOYO Napisano 12 Maja Zgłoszenie Share Napisano 12 Maja W dniu 9.05.2025 o 09:34, Sieradzak napisał: No za***iście.Na papierze.A gdzie sadzeniak, nawozy,śor, prąd,paliwo,transport,koszty przechowania,odpad przechowalni czy, ludzie do pracy?I następnie sytułacja z jaką obecnie mamy do czynienia czyli kompletny brak zarejestrowanych. No to podstaw te koszty i policzymy ..... Wg moich obliczeń przyjmując sadzeniaka pół mojego + pół oryginału wychodzi ok 15 400 zł/ha. Pewnie niektórym wyjdzie bliżej 12 tys a innym i 20 tys zabraknie na koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xdd Napisano 12 Maja Zgłoszenie Share Napisano 12 Maja Jak tam młode ogólnie grunty co rusz to przypalone i susza w całej Polsce na początku dużo młodego będzie i cena spadnie ale potem może się odbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zetor Napisano 12 Maja Zgłoszenie Share Napisano 12 Maja 6 hours ago, Guest Rolnik said: Przymroziło coś na Sieradzu? Czy okolica wyszła obronną ręką z przymrozków? Zeszła noc delikatnie przy gruncie bez szkód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pyra Napisano 12 Maja Zgłoszenie Share Napisano 12 Maja 5 hours ago, xdd said: Jak tam młode ogólnie grunty co rusz to przypalone i susza w całej Polsce na początku dużo młodego będzie i cena spadnie ale potem może się odbić W WLKP suszy za moncej nie ma co kilka dni pada i to jak pada to konkretniej, także u nas młodego będzie sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Krakow Napisano 12 Maja Zgłoszenie Share Napisano 12 Maja A na Krakowie juz ziemniak z Rumuni ruszył mocno ceny dzisiaj od 4 zł do 5.50 w Rumuni zakup 0.80 centów kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Napisano 13 Maja Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja Panowie jak ten ziemniak Rumunski ładny czy raczej nie ?Kolega kupił to bardzo dużo ziemi w worku i że ogólnie nie ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Błaszki Napisano 13 Maja Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja Kombajny nasmarowane, obyło się bez przymrozków. Za chwilę zagłębie ziemniaczane rusza więc rumun nie będzie potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik do PYRA Napisano 13 Maja Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja PYRA z jakiego rejonu Wielkopolski jesteś? Ja spod Poznania susza niemiłosierna, od marca nie mieliśmy porządnego deszczu a suma opadów za marzec kwiecień do teraz to jakieś 25 l. Jeszcze tydzień tej suszy i ustawiam deszczownie na te co dopiero wychodzą, bo jak mówię susza glebowa na maksa. Zazdroszcze innym tych opadow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kolo Napisano 13 Maja Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja 2 godziny temu, Gość Błaszki napisał: Kombajny nasmarowane, obyło się bez przymrozków. Za chwilę zagłębie ziemniaczane rusza więc rumun nie będzie potrzebny. Ja też pojutrze zaczynam wykopki na całego. Wykurzymy rumuna w tym roku i tych pseudo handlarzyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 13 Maja Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja Bambery kropił ktoś riviere metrybuzyną powschodowo ?mam taką riviere późno sadzoną i jest rdest plamisty. Zawsze wystarczało mi przedwschodowo no ale ziemia była wybitnie sucha i taki efekt. Chyba że boxer z dodatkiem rimu da radę ? Ogólnie kategoria wrażliwosci jest średnia to może ktoś napisze coś na podstawie innej odmiany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kolo Napisano 13 Maja Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja 1 godzinę temu, Gość Marian napisał: Bambery kropił ktoś riviere metrybuzyną powschodowo ?mam taką riviere późno sadzoną i jest rdest plamisty. Zawsze wystarczało mi przedwschodowo no ale ziemia była wybitnie sucha i taki efekt. Chyba że boxer z dodatkiem rimu da radę ? Ogólnie kategoria wrażliwosci jest średnia to może ktoś napisze coś na podstawie innej odmiany ? Basagranem Maniuś spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 13 Maja Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja Jak chcesz drogo i dobrze to basagran jak chcesz taniej i dobrze to metry i rimel ale metrybuzyny tak 1/3 dawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 13 Maja Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja 5 godzin temu, Gość Paweł napisał: Panowie jak ten ziemniak Rumunski ładny czy raczej nie ?Kolega kupił to bardzo dużo ziemi w worku i że ogólnie nie ciekawy. Rumun już 3zeta na placu szybko spada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kolo Napisano 13 Maja Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja 51 minut temu, Gość Kra napisał: Rumun już 3zeta na placu szybko spada Dobry jesteś. Widziałeś jak on wygląda ten po 3 zlote. Ja bym go świniom bał się dać żeby nie wyzdychały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 13 Maja Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja 2 godziny temu, Gość Kolo napisał: Dobry jesteś. Widziałeś jak on wygląda ten po 3 zlote. Ja bym go świniom bał się dać żeby nie wyzdychały. Na szczęści człowiek nie świnia wszystko zeżre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Kraków Napisano 13 Maja Zgłoszenie Share Napisano 13 Maja A ja mam gdzieś poparzonego Rumuna ładuje cały czas starego ziemniaka i do puki będzie ładny twardy to podaję po 70 ton tygodniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnikkk Napisano 14 Maja Zgłoszenie Share Napisano 14 Maja Jak tam młody PL we Wrocław, oleśnicoki już zbiły cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 14 Maja Zgłoszenie Share Napisano 14 Maja Ile teraz realnie można dostać za ładnego starego ziemniaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi