Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grozer

Łódź 3.5 do podania na spokojnie dzis warszawa 4 zl kolega wygarnął dajcie spokój z tym 2 zł kg o tym czasie śmieszna cena do nakladow a pozne pyrki porazka wytykają nierowne także nie rok nie pogoda na pyrki pozne to na pewno tylko wczesne ladne sa kilkowane i okryte co były a potem dlugo dlugo nic nie bedzie a zimno rizoktonia zbiera żniwo jak się patrzy po plantacjach... śmieszne kpiny i gatki o 1 zł za 2 dni... handlarzyki tak tylko umia napisać i by chcialy tak kupic i drugie tyle przyrobic sobie na szybko i się wyśmiać a Wrocław na koniec tygodnia też wróci do normalności cenowej twierdzę 😉 Pozdrawiam 

Gość Gość Arrow

Racja folia i włókniny ok ale dalej dalej nic kiełkowane a nie przykryte nie ma nic grunt może za 2 miesiące przy tych warunkach.nie będzie ziemniaka

Gość Rolnik

U mnie na odwrót z pod włókniny kwitną ale liznął ich mróz a obok bez przykrycia ciemnozielone i się połączyły - lepiej się zapowiadają

Gość Rolnik

To znowu u mnie - podkarpacie wszystko co wczesniej wyszło spaliły przymrozki, nawet grunty a włóknina przypalona 

Gość Pyrus
W dniu 23.05.2025 o 19:12, Gość Rolnik napisał:

U mnie na odwrót z pod włókniny kwitną ale liznął ich mróz a obok bez przykrycia ciemnozielone i się połączyły - lepiej się zapowiadają

Ja koło najbliższej środy zaczynam grunta kopać.

Gość Radek
14 godzin temu, Gość Pyrus napisał:

Kop kop 15 ton żeby było i sprzedaj po 2 zł biznes jak h.....

Gość Pan
A14 godzin temu, Gość Pyrus napisał:

Ale pierdoły opowiadasz, ledwo włókniny się zaczęły a ten już o gruncie opowiada,ten grunt to ci nawet przez taśmę nie przeleci.

Gość Okolice Wrocławia
50 minut temu, Gość Pan napisał:

Ale pierdoły opowiadasz, ledwo włókniny się zaczęły a ten już o gruncie opowiada,ten grunt to ci nawet przez taśmę nie przeleci.

No właśnie o to chodzie że ten grunt to pójdzie przez podsiewacz na ziemię przez ten potężny kaliber 🤣🤣

Gość Pyrus

Śmiejcie się śmiejcie. Albo tutaj albo na akademii ziemniaka będą zdjęcia. Wiedza i dyscyplina dały efekt. Trochę szczęścia też miałem nie powiem ,że nie.

Gość Pyrus
2 godziny temu, Gość RolnikDOL napisał:

Pyrus w innym świecie żyje, skończ chłopie farmazonić bo tylko ubaw z ciebie

Mogę założyć się z wami niedowiarkami o dowolną ilość gotówki. Tylko się spieszcie, bo do notariusza też się trochę czeka. 

Gość Okolice Wrocławia
3 godziny temu, Gość Młody ziemniak Oleśnica napisał:

Wrocław 2zł 😥

Dopychajcie dalej Obornicka tymi śrutami będzie lepsza cena 🤣🤣🤣🤣

Gość Rolnik

Czy u was też jest tak duży problem z gniciem sadzeniakow przed wschodami ? Wygląda to jak mokra zgnilizna - szczególnie duże straty są na górkach i lżejszej ziemii, nawet w kwalifikatach, ziemniak zaprawiony,  jaka może byc przyczyna ?

Wcześniej sądzone są dużo lepsze

Gość Xzx7
W dniu 8.12.2024 o 10:31, Krzysztof.kkkk napisał:

Skrót myślowy z odmianami bardzo wczesnymi zawsze jest problem więc to nie wina tego sezonu ,myślę że coś by się znalazło od innych producentów też 

6 godzin temu, Gość Rolnik napisał:

Czy u was też jest tak duży problem z gniciem sadzeniakow przed wschodami ? Wygląda to jak mokra zgnilizna - szczególnie duże straty są na górkach i lżejszej ziemii, nawet w kwalifikatach, ziemniak zaprawiony,  jaka może byc przyczyna ?

Wcześniej sądzone są dużo lepsze

Tak, u mnie duże przestrzały. Dzieje się tak głównie w tych kupionych. Pierwszy raz się z tym spotkałem. U mnie potrafiły wzejść, tylko te kiełki jakieś słabsze. Ogólnie wschody niefajne.

Gość Pan
Godzinę temu, Gość Młody ziemniak Oleśnica napisał:

Wrocław 1zl katastrofa 

Weź chłopie jak masz takie głupoty pisać to daj sobie spokój