Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ESI
50 minut temu, Gość Robert napisał:

Pytanie odnośnie firmy bugaj lub agrosad,  handlował ktoś ż nimi już ? 
Jak jest z wypłacalnością i ceną ? Bo w teorii to wygląda dobrze, a ciekawy jestem jak to się przekłada na rzeczywistość. 

Chłopie w tym roku to Oni biorą od tych co dostarczali w innych latach jak jesteś świeżak to zapomnij że agrosad czy Bugaj Ci coś weźmie. 

Gość Pyra

Będzie dobrze Panowie! Wschód się otwiera na towar i niezależnie kto go tam sprzeda to jest dobry prognostyk dla cen ziemniaka.

Dziś międzynarodowy dzień ziemniaka - wypijmy za to setkę napoju z ziemniaka 🤣

Gość Kola
3 godziny temu, Gość Pyra napisał:

Będzie dobrze Panowie! Wschód się otwiera na towar i niezależnie kto go tam sprzeda to jest dobry prognostyk dla cen ziemniaka.

Dziś międzynarodowy dzień ziemniaka - wypijmy za to setkę napoju z ziemniaka 🤣

Jaki wschód.  O czym Ty piszesz człowieku. Z choinki w grudniu się chyba urwałeś i wpadłeś pod stół.

Gość Kkkk
8 minut temu, Gość Kola napisał:

Jaki wschód.  O czym Ty piszesz człowieku. Z choinki w grudniu się chyba urwałeś i wpadłeś pod stół.

Ruskie sabaki już dawno wszystki stary ziemniak wybrali a Ty teraz piszesz jaki wschód spokojnie można dostać 1,5 zł za galę big bag

Gość XDD
47 minut temu, Gość Kkkk napisał:

Ruskie sabaki już dawno wszystki stary ziemniak wybrali a Ty teraz piszesz jaki wschód spokojnie można dostać 1,5 zł za galę big bag

Spokojnie kolego, handlarzyk chce narobić szumu 

Gość Robert
5 godzin temu, Gość ESI napisał:

Chłopie w tym roku to Oni biorą od tych co dostarczali w innych latach jak jesteś świeżak to zapomnij że agrosad czy Bugaj Ci coś weźmie. 

A czy ja powiedziałem o tym roku ? 
Jak nie potrafisz udzielić informacji o jaką ktoś pyta to nie wypowiadaj się wcale, jak bym się miał słuchać takich czarnowidzów jak ty że "nikt nigdy nic nie kupi" i "nic się nie opłaca" to nie robił bym nic... 

Gość Michał
Godzinę temu, Gość Kkkk napisał:

Chyba od ciebie.😀😀😀😀

Gość Yoko
24 minuty temu, Gość Robert napisał:

A czy ja powiedziałem o tym roku ? 
Jak nie potrafisz udzielić informacji o jaką ktoś pyta to nie wypowiadaj się wcale, jak bym się miał słuchać takich czarnowidzów jak ty że "nikt nigdy nic nie kupi" i "nic się nie opłaca" to nie robił bym nic... 

Mądrego dobrze posłuchać

Gość Pan
2 godziny temu, Gość Romek napisał:

I co biznesmeny export rusza, cena się odbija 

Są już jakieś propozycje?

Ilości całosamochowe czy mniejsze?

Gość Romek
35 starminut temu, Gość Pan napisał:

Mix idzie marchew starą, młody ziemniak i kapusta. Ziemniak 1,6-1,7.  Ukraina zaraz weźmie sporo także, kto ściągnął gacie niech je szybko podciąga 

Gość Skoda
1 godzinę temu, Gość Pan napisał:

Na kilogramy po 10 kg

Gość Kkkk
4 godziny temu, Gość Romek napisał:

I co biznesmeny export rusza, cena się odbija 

Export rusza bo mamy najniższą cenę w całej Europie 

Gość Pyra
21 hours ago, Guest Kola said:

Kola to takie bardzo wschodnie imię

nie wiem dlaczego negujesz to co nawet wasz wódz przyznaje oficjalnie

https://www.money.pl/gospodarka/ziemniaczana-kleska-w-rosji-ceny-wzrosly-o-166-proc-sam-putin-bije-na-alarm-7162314202938048a.html

Gość Marek
Godzinę temu, Gość Scania ESI napisał:

Chłopki już po 12 zł worek na giełdzie puszczają. Sraczka i gacie spuszczają!

Jak brak mózgu to nic się nie zrobi 

Gość Olek
 Zł 13 godzin temu, Gość Romek napisał:

Cena trochę poleciała ale wydajność nadrabia. Dziś już pond 30t z ha  tydzień temu ledwo 22t

No i  co z tego że 30 t jest jak po 1 zł sprzedajecie szanujcie się policz sadzeniaka włókninę nawozy to co masz z tego napisałem SMS o riviere gościu napisał mi 16 zł to o czym my mówimy 

Gość Okolice Wrocławia
5 godzin temu, Gość Olek napisał:

No i  co z tego że 30 t jest jak po 1 zł sprzedajecie szanujcie się policz sadzeniaka włókninę nawozy to co masz z tego napisałem SMS o riviere gościu napisał mi 16 zł to o czym my mówimy 

Dokładnie tak jak piszesz z tego nic nie zostaje ale przynajmniej towar z pola zejdzie 🤣🤣🤣 Jedynie w Krakowie jaja mają i trzymają cenę a we Wrocławiu to patologia,jest parę osób co trzyma cenę a reszta postoi 2 godziny i już przebiera nogami i w dół cena.Nie wiem na ch*j to ludzie sadza jak nie potrafią swojego towaru sprzedać 

Gość Seweryn
W dniu 27.05.2025 o 21:11, Gość Kra napisał:

Niech no ten wasz Kołodziejczyk jedzie do Sadokrzyc niedaleko Wroblewa i tam sprawdzi jak robot pakuje u czołowego producenta Rumuna na markety. Zacząć sprzątanie na, własnym podwórku a później szukać po kraju. 

pojedzie już kontrola zaplanowana pewnie stado fotoreporterów za nim, niech zobaczy jeszcze w Równej ale tak po 20 bo za dnia będzie wszystko w porządku, firmy pakujące oferują 0,8-0,9 zł kg młodego ziemniaka w zależności od lokalizacji