Gość Rolnik Napisano 6 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwca Jest tyle ziemniactwa w Europie dosadzone następny rok to samo ok 30% więcej kolejne lata mówią mokre będziecie kopać za friko każdy chciał zbic biznesa a nawet ci co nie mieli weszli od nowa w tym roku w ziemniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 6 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwca Godzinę temu, Gość Rolnik napisał: Jest tyle ziemniactwa w Europie dosadzone następny rok to samo ok 30% więcej kolejne lata mówią mokre będziecie kopać za friko każdy chciał zbic biznesa a nawet ci co nie mieli weszli od nowa w tym roku w ziemniak Jak kiedyś o tym napisałem to zjeść mnie chcieli na innym portalu.PRZECA KAZDY MO PRAWO SADZIC ZIMNIOKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ja1 Napisano 6 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwca 2 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Jest tyle ziemniactwa w Europie dosadzone następny rok to samo ok 30% więcej kolejne lata mówią mokre będziecie kopać za friko każdy chciał zbic biznesa a nawet ci co nie mieli weszli od nowa w tym roku w ziemniak 2 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Jest więcej o 2,3 % nie siej propagandy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 6 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwca 1 godzinę temu, Sieradzak napisał: Jak kiedyś o tym napisałem to zjeść mnie chcieli na innym portalu.PRZECA KAZDY MO PRAWO SADZIC ZIMNIOKI. I znowu pokazujesz wyższość nad innymi. Więcej pokory, jak masz problem to zrezygnuj z ziemniaków Ty a nie zwalaj winy na innych. Proroctwo przekazuj rodzinie a na portalu nie strasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Qwerty Napisano 6 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwca Jeszcze teraz dosadzta niejest późno coby ceny utrzymać bo .mało dosadzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Karo Napisano 6 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwca 50 minut temu, Gość Qwerty napisał: Jeszcze teraz dosadzta niejest późno coby ceny utrzymać bo .mało dosadzone Ja wsadziłem na próbę 5 ha drugi raz w tym roku po wykopaniu Riwiery wsadziłem na tym polu Jurka. Ciekaw jestem co urośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 6 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwca 2 godziny temu, Gość elzbieta napisał: I znowu pokazujesz wyższość nad innymi. Więcej pokory, jak masz problem to zrezygnuj z ziemniaków Ty a nie zwalaj winy na innych. Proroctwo przekazuj rodzinie a na portalu nie strasz. Pokory, przed kim?Przed tymi co szukają busów do wynajęcia aby ziemniaki na giełdę wywieźć?Czy może przed tymi którzy są zdziwieni że na giełdzie trzeba stać co najmniej dobę i sprzedać się nie daje?A może przed tymi którzy pytają kiedy się kopie młode ziemniaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 6 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwca 27 minut temu, Gość Karo napisał: Ja wsadziłem na próbę 5 ha drugi raz w tym roku po wykopaniu Riwiery wsadziłem na tym polu Jurka. Ciekaw jestem co urośnie W tamtym roku wsadziłem 20 czerwca soraje normalnie urosły i dobrze się przechowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pan Napisano 6 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwca 2 godziny temu, Sieradzak napisał: Pokory, przed kim?Przed tymi co szukają busów do wynajęcia aby ziemniaki na giełdę wywieźć?Czy może przed tymi którzy są zdziwieni że na giełdzie trzeba stać co najmniej dobę i sprzedać się nie daje?A może przed tymi którzy pytają kiedy się kopie młode ziemniaki? Niektórzy jeszcze pytają jak to jest z tą zarazą pryskać czy nie pryskać nagadali takim jaki to z ziemniaka jest zysk i teraz wychodzi brak wiedzy o uprawie ja w dzisiejszych czasach bez sprzętu i wiedzy nie pchał bym się w ziemniaka ale to tylko moje zdanie pozdrawiam wytrwałych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Prorok. Napisano 6 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwca Chwalą rolnicy się ziemniakami, na świecie zaś nie jesteśmy sami . Putina głód prze ku Europie . Modlić,by ten co wsadził -wykopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pks Napisano 6 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwca 8 godzin temu, Gość Marek napisał: W tamtym roku wsadziłem 20 czerwca soraje normalnie urosły i dobrze się przechowały Ja w tym Roku jak wykopie to we wrześniu jeszcze posadzę bo czuć piniądz z tej uprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość 1 Napisano 6 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwca 1 godzinę temu, Gość Pks napisał: Ja w tym Roku jak wykopie to we wrześniu jeszcze posadzę bo czuć piniądz z tej uprawy Na styczeń do kopania idealne pierwszy bendziesz z młodymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnikkk Napisano 7 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwca 11 godzin temu, Gość Gość 1 napisał: Na styczeń do kopania idealne pierwszy bendziesz z młodymi. Ta tylko niech ozime ziemniaczki wsadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Arrow Napisano 7 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwca I co się zabijacie.....dobrze zrobił że wsadził drugi, raz ja też wsadziłem nawet po 10 zł przy minimalnych nakładach więcej będzie kasy jak że zboża a to drugi plon w jednym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Wielkopolska Napisano 7 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwca 23 godziny temu, Gość Pks napisał: Ja w tym Roku jak wykopie to we wrześniu jeszcze posadzę bo czuć piniądz z tej uprawy Czuc pieniadz czuc od poniedzialku 0,60gr pakowalnie ladnie cena pikuje w dol ciekawe na jakim poziomie sie zatrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handel Napisano 7 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwca 1 godzinę temu, Gość Rolnik Wielkopolska napisał: Czuc pieniadz czuc od poniedzialku 0,60gr pakowalnie ladnie cena pikuje w dol ciekawe na jakim poziomie sie zatrzyma 0,20gr lub jak kto woli 3zł za wór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Skrobia Napisano 7 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwca 2 godziny temu, Gość Rolnik Wielkopolska napisał: Czuc pieniadz czuc od poniedzialku 0,60gr pakowalnie ladnie cena pikuje w dol ciekawe na jakim poziomie sie zatrzyma Czy ma ktoś dobredo kupca po 1 zł. Ilości tirowe. W tym roku nie chce trzymać na zimę bo w tym roku jeszcze mi nazostawalo starych i oddałem chodowcom byków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 8 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwca Zjazdowa 12 wołane ale 10zl i niżej każdy oddaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 8 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwca Pokory panowie, więcej pokory i wiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gre Napisano 8 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwca Nie kłam 15 na wyjściu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Byku Napisano 8 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwca 1 godzinę temu, Sieradzak napisał: Pokory panowie, więcej pokory i wiary. Pokory to kupującym trzeba, bo za pół darmo by chcieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra handel Napisano 8 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwca 2 godziny temu, Gość Byku napisał: Pokory to kupującym trzeba, bo za pół darmo by chcieli. Czy ktoś ci na siłę towar wyrywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 8 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwca 4 godziny temu, Sieradzak napisał: Pokory panowie, więcej pokory i wiary. Pokory to tobie brakuje, odpowiedziała ci już Elżbieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 8 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwca 2 godziny temu, Gość Gosc. napisał: Pokory to tobie brakuje, odpowiedziała ci już Elżbieta. Kabaret.Wiesz gdzie Ja mam tą waszą pokorę?Ja bendę pokorę wykazywał jak i wielu innych a tymczasem na giełdach tego kraju jesteśmy jeb.....przez kupujących którzy wolą oblecieć 10 przyczepek po 500kg niż kupić od jednego.A teraz zgadnij czemu.Wlasnie temu że reszta przez lata wykazywała się kulturą i pokorą dla tych którym du.... się pali po dwóch godzinach spędzonych na giełdzie i nie sprzedanym towarze.Ci którzy od lat zajmują się ziemniakiem pewnie pamiętają akcję z przed kilku laty na Poznańskiej giełdzie gdy za opuszczanie cen miało się okazję do wymiany ogumienia w autach.Chyba warto było by wrócić do dobrych wzorców bo dość szybko zapanował tam ład i porządek a możliwość negocjacji ceny była na poziomie 1-2zl.Wedlug mnie to była nauka pokory która można uznać za jedyną i prawdziwa.A ta która w tu proponujecie nie jest pokorą a nauką jak być psem który pogodził się z tym że pchły go zjadają.Jak ktoś ma mentalność owcy to z waszych rad może korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 8 Czerwca Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwca 28 minut temu, Sieradzak napisał: Kabaret.Wiesz gdzie Ja mam tą waszą pokorę?Ja bendę pokorę wykazywał jak i wielu innych a tymczasem na giełdach tego kraju jesteśmy jeb.....przez kupujących którzy wolą oblecieć 10 przyczepek po 500kg niż kupić od jednego.A teraz zgadnij czemu.Wlasnie temu że reszta przez lata wykazywała się kulturą i pokorą dla tych którym du.... się pali po dwóch godzinach spędzonych na giełdzie i nie sprzedanym towarze.Ci którzy od lat zajmują się ziemniakiem pewnie pamiętają akcję z przed kilku laty na Poznańskiej giełdzie gdy za opuszczanie cen miało się okazję do wymiany ogumienia w autach.Chyba warto było by wrócić do dobrych wzorców bo dość szybko zapanował tam ład i porządek a możliwość negocjacji ceny była na poziomie 1-2zl.Wedlug mnie to była nauka pokory która można uznać za jedyną i prawdziwa.A ta która w tu proponujecie nie jest pokorą a nauką jak być psem który pogodził się z tym że pchły go zjadają.Jak ktoś ma mentalność owcy to z waszych rad może korzystać. Chyba za 1 złotówkę przejąłeś PGR i teraz się sadzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi