Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Scania ESI

Widzę, że tu jest wielu bajkopisarzy szamanów co zaklinają rzeczywistość, a ta jest zupełnie inna i brutalna. 

Gość rolnik
Godzinę temu, Krzysztof.kkkk napisał:

Z jadalnych miałem 40 h i juz po nich posadziłem 140 skrobiowych a wy tu bijcie się kto da taniej

Od razu widać ,że porządny gospodarz trzeba z domu sprzedawać granica opłacalności 1 pln,a nie gdzieś tam jeździć i wystawiać się co laska jak dziewka spod.....

Gość Gds
W dniu 4.07.2025 o 21:53, Sieradzak napisał:

Mam tu takiego pod bokiem.Moze złotych koni nie ma ale za to Mieczysławy nowe stoją i nos wyżej niż druty z prądem.Z nikim tu nie handluje a towar z Pomorza ściąga choć w koło ziemniaczane pola.

Wlocinioki Gredowaty

Gość Okolice Wrocławia
2 godziny temu, Gość Scania ESI napisał:

Widzę, że tu jest wielu bajkopisarzy szamanów co zaklinają rzeczywistość, a ta jest zupełnie inna i brutalna. 

Ty masz jakąś dwubiegunowość ? Jedź lepiej do Tworek na turnus 

Gość Grozer

Panowie pomału się odbijamy 15 zl Łódź wołane żółty dzis 12 handlarze płaciły już poniżej 10 nie puszczają... wybór słaby towar gruntowy nie zaciekawy  

Gość Romek

Słabe zbiory będą w większości kraju ziemniaka późnego ale bajeranci będą tu pisać o 60 a może nawet 70 t z ha

Gość Luki kpr
Godzinę temu, Gość Romek napisał:

Słabe zbiory będą w większości kraju ziemniaka późnego ale bajeranci będą tu pisać o 60 a może nawet 70 t z ha

Gość Romek jakie 60/70t od razu 100t i to bez nawadniania 😂😂Małopolskie na słabszych glebach już usychają i pod krzakiem nie ma jakiegoś szału.

Gość Martinx77
11 godzin temu, Gość sztukmistrz z lublina napisał:

Lilly sadzona na późne 8 pod krzakiem, zawsze minimum 20 było.

Lilly, jak dostanie teraz wody, to ponownie zakwitnie. Tak, że te 20 spokojnie będzie.

Gość Ppl
2 godziny temu, Gość Martinx77 napisał:

Lilly, jak dostanie teraz wody, to ponownie zakwitnie. Tak, że te 20 spokojnie będzie.

Może i zawiążę ale raczej nie dorośnie

Gość Filipek

Niesamowite jest to zaklinanie rzeczywistości na forum , ziemniak w tym sezonie nie będzie miał ceny choćby nwm co . Wbrew pozorom może to i dobrze bo za rok to już by był Armagedon no kto normalny będzie siak QQ jak po wpuszczeniu UA cena będzie po 300-400 zł , pszenicę jeszcze zasieją na jesień z nadziejami.  Prawda jest taka a żeby te 10 zł się utrzymało to nie będzie tragedii, w zeszłym roku już w sierpniu Rumun coś ziemniaka podbierał, teraz gadałem z Rumunem to mówi żeby zapomnieć póki co skoro ich ziemniak do Polski w maju/czerwcu nie pojechał to swojego grubasa mają od groma.

Gość Gość rolnik mazowsze

Sądzę tylko na późny zbiór i żaden ze mnie potentat. Nie nawadniam bo nie mam takich możliwości. I przez kilka lat mimo suszy udawało się dosyć przyzwoity plon uzyskiwać. W tym sezonie raczej nie mam co liczyć na dobry on. Rok jest bardzo specyficzny. Czytam to forum i cóż ceny za bardzo nie ma ale może w zimę nie będzie tak źle...

Gość Kuman
1 godzinę temu, A_2 napisał:

Ukraina + Mercosur, brak ochrony (200 substancji aktywnych zakazanych od 2026), to wszystko bardzo szybko zniszczy rolnictwo. 

Będziemy brali spod lady

Gość Okolice Wrocławia
4 godziny temu, Gość Filipek napisał:

Niesamowite jest to zaklinanie rzeczywistości na forum , ziemniak w tym sezonie nie będzie miał ceny choćby nwm co . Wbrew pozorom może to i dobrze bo za rok to już by był Armagedon no kto normalny będzie siak QQ jak po wpuszczeniu UA cena będzie po 300-400 zł , pszenicę jeszcze zasieją na jesień z nadziejami.  Prawda jest taka a żeby te 10 zł się utrzymało to nie będzie tragedii, w zeszłym roku już w sierpniu Rumun coś ziemniaka podbierał, teraz gadałem z Rumunem to mówi żeby zapomnieć póki co skoro ich ziemniak do Polski w maju/czerwcu nie pojechał to swojego grubasa mają od groma.

Wyskoczyłeś jak prawdziwy Filip z konopi 🤣🤣🤣🤣A jak ten ziemniak miał do nas jechać maj/czerwiec jak tam w zagłębiach ziemniaczanych było po -7 .pier**lić to ty sobie możesz z kolegami przy piwie pod sklepem ,u nas już dużo plantacji leży i kwiczy także nawet deszczem im nie pomogą .

Gość Kot
1 godzinę temu, Sieradzak napisał:

I jak szybko pojawiła się nadzieja na Zjazdowej tak szybko zdechła.12-13 większość realnie 10zl.

10 lepiej niż 8

Gość Krk hurt
13 godzin temu, Gość Okolice Wrocławia napisał:

Wyskoczyłeś jak prawdziwy Filip z konopi 🤣🤣🤣🤣A jak ten ziemniak miał do nas jechać maj/czerwiec jak tam w zagłębiach ziemniaczanych było po -7 .pier**lić to ty sobie możesz z kolegami przy piwie pod sklepem ,u nas już dużo plantacji leży i kwiczy także nawet deszczem im nie pomogą .

Co Ty człowieku gadasz, oferty na Rumuna były non stop tylko nasz się pojawił w tej samej cenie a zejścia nie było aż takiego żeby szedł ten i ten, oferty były i w czerwcu przez cały miesiąc ale to nie było sensu przy tym popycie na naszego . Handlujemy masę z RU wszystkim, więc wiem co w trawie piszczy. 

To w takim razie skąd się wziął ten Rumun co był w handlu skoro tam nie było 😁

Gość Handel kr
1 godzinę temu, Gość Krk hurt napisał:

Co Ty człowieku gadasz, oferty na Rumuna były non stop tylko nasz się pojawił w tej samej cenie a zejścia nie było aż takiego żeby szedł ten i ten, oferty były i w czerwcu przez cały miesiąc ale to nie było sensu przy tym popycie na naszego . Handlujemy masę z RU wszystkim, więc wiem co w trawie piszczy. 

Rumuna nie było a i tak chłopki zje.. cenę młodego mimo braku konkurencji może to i dobrze bo by im się całkiem w głowach poprzewracało od przesytu!

Gość Okolice Wrocławia
3 godziny temu, Gość Krk hurt napisał:

A ile tego ziemniaka przyjechało w porównaniu z innymi latami ?Biznesmeni od was przyjeżdżali interes kręcić na Wrocław ,postali dwie doby i zrezygnowali bo już nikt tego syfu nie chciał 🤣🤣🤣