Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Scania ESI
2 godziny temu, Gość Artek napisał:

Przypomnij sobie film 'chłopaki nie placza"jak tam skończył cwaniak

Cwaniak dostaje 20 chłopki oddają wory po 5 zl

Gość Gość

Targasz wory ta stara Scania modląc się,żeby inspektorów nie było i albo Ci zostanie złotówka na worku  albo nie.Chyba nie uważasz, że ktoś na forum uwierzy w te opowieści.W hurtowniach są ceny zbliżone do gieldowych

Gość Rolnik

Bredzi głupoty jak nawiedzony. Zresztą tu jest dużo takich jak on nawet pod rolników sie podszywają piszą głupoty by siać ferment i panikę i działać na zbicie ceny. W hurtowni nie pracują tępe dzidy wiedzą przecież ze od rolnika bezpośrednio dostaną taniej niż od takiej scani 

Gość Okolice Wrocławia
10 godzin temu, Gość Scania ESI napisał:

Cwaniak dostaje 20 chłopki oddają wory po 5 zl

Tabletki nie wzięte ?

Gość Martinx77
W dniu 13.07.2025 o 09:44, Gość Scania ESI napisał:

Mi hurtownia płaci 1,33 zł i biorę od tych chłopków po 8 zł worek i się mało nie pobiją jeden z drugim żeby od niego zabrać. Ładuje sie 12 ton i lepszego biznesu nie ma. 

U nas w hurtowni kupisz worek za 20-21 zł. Tak, że te 1,33 za kg to między bajki. 

Gość Gość rolnik mazowsze

Dokładnie. Do okolicznego małego prywatnego sklepiku z hurtowni przywożą ziemniaki po 20 zł za woreczek , info sprzed 2 tyg. Co do tematu ziemniaków. Późny sądzony końcem kwietnia na ten moment nie ma co kopać.

Gość Cargo
9 godzin temu, Gość Gość rolnik mazowsze napisał:

Dokładnie. Do okolicznego małego prywatnego sklepiku z hurtowni przywożą ziemniaki po 20 zł za woreczek , info sprzed 2 tyg. Co do tematu ziemniaków. Późny sądzony końcem kwietnia na ten moment nie ma co kopać.

Ty się chyba z kosmosu urwałeś. Pyry od zaje... a ten pisze ze nie ma co kopać.

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Cargo napisał:

Ty się chyba z kosmosu urwałeś. Pyry od zaje... a ten pisze ze nie ma co kopać.

Nie przesadzajcie z tymi wybitnymi plonami u mnie jak miał z 10cm było   -8dwie noce wszystko zmarzło i dlugo chorował a teraz niby wszędzie leje a spadło raptem 6 litrow w tamtym tygodniu.

Gość Krk
5 godzin temu, Gość Gość napisał:

Nie przesadzajcie z tymi wybitnymi plonami u mnie jak miał z 10cm było   -8dwie noce wszystko zmarzło i dlugo chorował a teraz niby wszędzie leje a spadło raptem 6 litrow w tamtym tygodniu.

Wyjdz trochę poza swoją wioskę.  Ludzie mają deszczownie nawadnianie. Nie u wszystkich był przymrozek itd.

Gość Rolnik podkarpacie

U mnie 25%  nie doczekało do deszczu poprosru krzaki uschły w spodzie sama drobnica moze 15 ton / ha max.

Reszta faktycznie odbija i coś z nich będzie ale tez bez rewelacji, 2xrygodnie za późno ten deszcz zevy plony były 

Gość Gość
2 godziny temu, Gość Krk napisał:

Wyjdz trochę poza swoją wioskę.  Ludzie mają deszczownie nawadnianie. Nie u wszystkich był przymrozek itd.

Jeżdżę sporo po Polsce bo dodatkowo pracuje.Panike siejecie i tyle

Gość Gość
19 minut temu, Sieradzak napisał:

Jedź na giełdę jaką kolwiek to zobaczysz te niedobory.

Byłem wczoraj w Sandomierzu  auto 150 worków w godzinę po 12zl tragedi nie ma.

Gość Grozer

Szału nie ma okryte były ładne pogoda była dla nich dobra a grunty kielkowane bylo zimno i szału nie ma wydajnosci kto cos podlewal świeże sadzonki zaraza i alternaria nie zjadla to ma towar reszta to drobiazgi a późne malo nawiązane jest tez kosmicznych wydajności nie będzie a o niepodlewanych to nawet nie ma o czym mówić górki już żółte od dłuższego czasu. Ani ceny ani wydajności po prostu lipa nie interes na pyrkach w tym roku. 

Gość Waldi
37 minut temu, Sieradzak napisał:

Zaj.....a cena.Tylko na głupoty nie przepuść.

A co myślałeś,że będzie po 2zl? Ja mam nasienne to wiosna żyć nie dali i mam nadzieję,że w tym roku ludzie nie zmądrzeją i też będą sądzić bez opamiętania i będzie kasiorka.

26 minut temu, Gość Waldi napisał:

A co myślałeś,że będzie po 2zl? Ja mam nasienne to wiosna żyć nie dali i mam nadzieję,że w tym roku ludzie nie zmądrzeją i też będą sądzić bez opamiętania i będzie kasiorka.

Też mam.Wszytko na pniu schodziło.

Gość Pan
4 godziny temu, Gość Gość napisał:

Byłem wczoraj w Sandomierzu  auto 150 worków w godzinę po 12zl tragedi nie ma.

Hahahah powiedz jakim autem byłeś to ci powiem jak sprzedałeś dzisiaj od 10 do 7 i chłopy stoją od rana poniedziałku bo nie ma komu podać ta giełda już zamiera 

Gość Gość
41 minut temu, Gość Pan napisał:

Hahahah powiedz jakim autem byłeś to ci powiem jak sprzedałeś dzisiaj od 10 do 7 i chłopy stoją od rana poniedziałku bo nie ma komu podać ta giełda już zamiera 

I tu zaskoczenie nie iveco na bliźniaku tylko czerwony renault maxity jutro też będę bo mam zamówione 2 palety to weź tam podglądaj zza kurczaka z karuzeli 

Gość Hurt ziemniaka
57 minut temu, Gość Pan napisał:

Nie jest źle poniźej 5 zł na giełdach nie spadnie z domu poniźej 3 zł też nie powinni oddawaċ przy takich plonach będziemy na dużym plusie nie ma mniej pracochłonnej i bardziej opłacalnej produkcji

Gość Jurek
10 minut temu, Gość Hurt ziemniaka napisał:

Nie jest źle poniźej 5 zł na giełdach nie spadnie z domu poniźej 3 zł też nie powinni oddawaċ przy takich plonach będziemy na dużym plusie nie ma mniej pracochłonnej i bardziej opłacalnej produkcji

Jesteś pewny z 5 lat temu na giełdach sprzedawali po 2.50 doliczyć 40%inflacji to teraz będzie 3.50

Gość Hurt ziemniaka
2 godziny temu, Gość Jurek napisał:

Jesteś pewny z 5 lat temu na giełdach sprzedawali po 2.50 doliczyć 40%inflacji to teraz będzie 3.50

Wszystko możliwe chłop nie zna granic