Gość Scania ESI Napisano 13 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2 godziny temu, Gość Artek napisał: Przypomnij sobie film 'chłopaki nie placza"jak tam skończył cwaniak Cwaniak dostaje 20 chłopki oddają wory po 5 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 14 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca Targasz wory ta stara Scania modląc się,żeby inspektorów nie było i albo Ci zostanie złotówka na worku albo nie.Chyba nie uważasz, że ktoś na forum uwierzy w te opowieści.W hurtowniach są ceny zbliżone do gieldowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 14 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca Bredzi głupoty jak nawiedzony. Zresztą tu jest dużo takich jak on nawet pod rolników sie podszywają piszą głupoty by siać ferment i panikę i działać na zbicie ceny. W hurtowni nie pracują tępe dzidy wiedzą przecież ze od rolnika bezpośrednio dostaną taniej niż od takiej scani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Okolice Wrocławia Napisano 14 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca 10 godzin temu, Gość Scania ESI napisał: Cwaniak dostaje 20 chłopki oddają wory po 5 zl Tabletki nie wzięte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Martinx77 Napisano 14 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca W dniu 13.07.2025 o 09:44, Gość Scania ESI napisał: Mi hurtownia płaci 1,33 zł i biorę od tych chłopków po 8 zł worek i się mało nie pobiją jeden z drugim żeby od niego zabrać. Ładuje sie 12 ton i lepszego biznesu nie ma. U nas w hurtowni kupisz worek za 20-21 zł. Tak, że te 1,33 za kg to między bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość rolnik mazowsze Napisano 14 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca Dokładnie. Do okolicznego małego prywatnego sklepiku z hurtowni przywożą ziemniaki po 20 zł za woreczek , info sprzed 2 tyg. Co do tematu ziemniaków. Późny sądzony końcem kwietnia na ten moment nie ma co kopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cargo Napisano 14 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca 9 godzin temu, Gość Gość rolnik mazowsze napisał: Dokładnie. Do okolicznego małego prywatnego sklepiku z hurtowni przywożą ziemniaki po 20 zł za woreczek , info sprzed 2 tyg. Co do tematu ziemniaków. Późny sądzony końcem kwietnia na ten moment nie ma co kopać. Ty się chyba z kosmosu urwałeś. Pyry od zaje... a ten pisze ze nie ma co kopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 14 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipca 1 godzinę temu, Gość Cargo napisał: Ty się chyba z kosmosu urwałeś. Pyry od zaje... a ten pisze ze nie ma co kopać. Nie przesadzajcie z tymi wybitnymi plonami u mnie jak miał z 10cm było -8dwie noce wszystko zmarzło i dlugo chorował a teraz niby wszędzie leje a spadło raptem 6 litrow w tamtym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krk Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca 5 godzin temu, Gość Gość napisał: Nie przesadzajcie z tymi wybitnymi plonami u mnie jak miał z 10cm było -8dwie noce wszystko zmarzło i dlugo chorował a teraz niby wszędzie leje a spadło raptem 6 litrow w tamtym tygodniu. Wyjdz trochę poza swoją wioskę. Ludzie mają deszczownie nawadnianie. Nie u wszystkich był przymrozek itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik podkarpacie Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca U mnie 25% nie doczekało do deszczu poprosru krzaki uschły w spodzie sama drobnica moze 15 ton / ha max. Reszta faktycznie odbija i coś z nich będzie ale tez bez rewelacji, 2xrygodnie za późno ten deszcz zevy plony były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca 2 godziny temu, Gość Krk napisał: Wyjdz trochę poza swoją wioskę. Ludzie mają deszczownie nawadnianie. Nie u wszystkich był przymrozek itd. Jeżdżę sporo po Polsce bo dodatkowo pracuje.Panike siejecie i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca Jedź na giełdę jaką kolwiek to zobaczysz te niedobory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca 19 minut temu, Sieradzak napisał: Jedź na giełdę jaką kolwiek to zobaczysz te niedobory. Byłem wczoraj w Sandomierzu auto 150 worków w godzinę po 12zl tragedi nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grozer Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca Szału nie ma okryte były ładne pogoda była dla nich dobra a grunty kielkowane bylo zimno i szału nie ma wydajnosci kto cos podlewal świeże sadzonki zaraza i alternaria nie zjadla to ma towar reszta to drobiazgi a późne malo nawiązane jest tez kosmicznych wydajności nie będzie a o niepodlewanych to nawet nie ma o czym mówić górki już żółte od dłuższego czasu. Ani ceny ani wydajności po prostu lipa nie interes na pyrkach w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca 24 minuty temu, Gość Gość napisał: Byłem wczoraj w Sandomierzu auto 150 worków w godzinę po 12zl tragedi nie ma. Zaj.....a cena.Tylko na głupoty nie przepuść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Waldi Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca 37 minut temu, Sieradzak napisał: Zaj.....a cena.Tylko na głupoty nie przepuść. A co myślałeś,że będzie po 2zl? Ja mam nasienne to wiosna żyć nie dali i mam nadzieję,że w tym roku ludzie nie zmądrzeją i też będą sądzić bez opamiętania i będzie kasiorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Waldi Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca Dopisze jeszcze jedno wiosna Gość ode mnie wziął sadzeniaki 60+po 2,40 przecież tego trzeba by z 6 ton na hektar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca 26 minut temu, Gość Waldi napisał: A co myślałeś,że będzie po 2zl? Ja mam nasienne to wiosna żyć nie dali i mam nadzieję,że w tym roku ludzie nie zmądrzeją i też będą sądzić bez opamiętania i będzie kasiorka. Też mam.Wszytko na pniu schodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pan Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca 4 godziny temu, Gość Gość napisał: Byłem wczoraj w Sandomierzu auto 150 worków w godzinę po 12zl tragedi nie ma. Hahahah powiedz jakim autem byłeś to ci powiem jak sprzedałeś dzisiaj od 10 do 7 i chłopy stoją od rana poniedziałku bo nie ma komu podać ta giełda już zamiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca 41 minut temu, Gość Pan napisał: Hahahah powiedz jakim autem byłeś to ci powiem jak sprzedałeś dzisiaj od 10 do 7 i chłopy stoją od rana poniedziałku bo nie ma komu podać ta giełda już zamiera I tu zaskoczenie nie iveco na bliźniaku tylko czerwony renault maxity jutro też będę bo mam zamówione 2 palety to weź tam podglądaj zza kurczaka z karuzeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Hurt ziemniaka Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca 57 minut temu, Gość Pan napisał: Hahahah powiedz jakim autem byłeś to ci powiem jak sprzedałeś dzisiaj od 10 do 7 i chłopy stoją od rana poniedziałku bo nie ma komu podać ta giełda już zamiera Nie jest źle poniźej 5 zł na giełdach nie spadnie z domu poniźej 3 zł też nie powinni oddawaċ przy takich plonach będziemy na dużym plusie nie ma mniej pracochłonnej i bardziej opłacalnej produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jurek Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca 10 minut temu, Gość Hurt ziemniaka napisał: Nie jest źle poniźej 5 zł na giełdach nie spadnie z domu poniźej 3 zł też nie powinni oddawaċ przy takich plonach będziemy na dużym plusie nie ma mniej pracochłonnej i bardziej opłacalnej produkcji Jesteś pewny z 5 lat temu na giełdach sprzedawali po 2.50 doliczyć 40%inflacji to teraz będzie 3.50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Laki Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca Trzeba sadzić więcej, żeby inni nie weszli na nasze miejsce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca Na Łodzi 8 7 zł niby 10 wołane ale tylko wołane kupca bardzo mało a sprzedających cała aleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Hurt ziemniaka Napisano 15 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca 2 godziny temu, Gość Jurek napisał: Jesteś pewny z 5 lat temu na giełdach sprzedawali po 2.50 doliczyć 40%inflacji to teraz będzie 3.50 Wszystko możliwe chłop nie zna granic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi