Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Klakier
2 godziny temu, Gość Hurt ziemniaka napisał:

Wszystko możliwe chłop nie zna granic

W przyszłym roku może będzie więcej nasadzeń, bo nie będzie co z sadzniakiem zrobić 

Gość Ppl
40 minut temu, Sieradzak napisał:

Komentarze ucichły czyli już jest dno albo się do niego zbliżamy.

Dno to dopiero będzie od września 

Gość Martinx77
2 godziny temu, Sieradzak napisał:

Może nie dno ale muł na polu. Żeby teraz wejść w ziemniaki, to trzeba wodery ubrać.

Gość Łuki
2 godziny temu, Sieradzak napisał:

Sadźmy więcej, żeby inni nie weszli na nasze miejsce!! 

Dotyczy to się absolutnie wszystkich! 

45 minut temu, Gość Martinx77 napisał:

Może nie dno ale muł na polu. Żeby teraz wejść w ziemniaki, to trzeba wodery ubrać.

Wczoraj się kurzyło tak że ledwo było widać co na taśmie idzie.

Gość Grozer

Handlarz po 7 z domu płaci okolice Warty w tamtym placił 8 no cos niestety w dół inaczej jak 7 nie chciał ładować zresztą jak giełda małe zejście to ile tez weźmie na broniszach...

Gość Henryk.
2 minuty temu, Gość Grozer napisał:

Handlarz po 7 z domu płaci okolice Warty w tamtym placił 8 no cos niestety w dół inaczej jak 7 nie chciał ładować zresztą jak giełda małe zejście to ile tez weźmie na broniszach...

Nie chciał ładować, to niech jedzie dalej. Żeby każdy twardo ze nie to by musiał podnieść. Ale tak sadźmy więcej i myślmy ze co roku będzie hossa na ziemniaki. Jednak ludzie to mało rozumni są. 

Gość Lukasz

Ładnie, ładnie po co oddajecie w takich pieniądzach?przecież taniego ludzie więcej nie jedzą i schodzi go tyle samo co droższego

Gość Rkr
1 godzinę temu, Gość Henryk. napisał:

Nie chciał ładować, to niech jedzie dalej. Żeby każdy twardo ze nie to by musiał podnieść. Ale tak sadźmy więcej i myślmy ze co roku będzie hossa na ziemniaki. Jednak ludzie to mało rozumni są. 

Pod względem ceny nie jest to jeszcze minimum apogeum zacznie się jak wszyscy zaczną kopać a ziemniaki zapowiadają się obiecująco 

Gość Janek
4 godziny temu, Gość Ppl napisał:

Dno to dopiero będzie od września 

Pamiętam taki rok jak ziemniak o takiej porze do września był 3-4zl ja sprzedałem wszystko luzem na mycie po 25gr.  a od połowy września skoczył na 12.

Gość Robert

Ah te igritowe handlarzyny.. U was cena 40 gr a realia są takie że za ładny towar to i handlarze u nas płacą 80 gr. Skoro nawet markety kupują po 80-90 gr to taka jest obecnie cena ziemniaka, tylko wy wiecznie głodni naciągacze wiecznie towaru macie mase i nigdy nie ma ceny :D 

Gość Marek
5 godzin temu, Gość Rolnik napisał:

Sandomierz 10-8 zł 15 kg ziemniak wyjście co komu się uda to sprzedać kupca brak

Po co ma tam kupiec jechać jak tam jest kiepski towar,przeważnie z okolic Buska w worki śrutu nasypane i oszustwo na odmianach.Nie mówię, że wszyscy ale parę razy tak już kupiłem.Detaluje 8 lat w jednym miejscu i staly klijent do mnie ma pretensje.ziemniaka mi schodzi śmieszna ilość 300kg na tydzień także jak ktoś wyżej pisał wolę płacić drożej a mieć towar ładny i pewny.

Gość Michu

Z drugiej strony ludzie dostawiają obory na mleko i jest pieniądz i nawet biorą od nich mleko to chyba nie tak źle tak jak z pyra że jak dosadzisz to od razu cena dno .Buduje ktoś z was oborę na mleko ??,bo ja się zastanawiam najpierw w starej pouczyć wstawić a później zobaczymy

Gość Kra
3 godziny temu, Gość Robert napisał:

Ah te igritowe handlarzyny.. U was cena 40 gr a realia są takie że za ładny towar to i handlarze u nas płacą 80 gr. Skoro nawet markety kupują po 80-90 gr to taka jest obecnie cena ziemniaka, tylko wy wiecznie głodni naciągacze wiecznie towaru macie mase i nigdy nie ma ceny :D 

No niestety tak jest Małopolska hurt 10 zł brutto

Gość Robert
58 minut temu, Gość marl napisał:

Za rok to będzie pełno plantacji ogórka gruntowego...

A kto go będzie zbierał ? 
Ogórek to nie pyra że kombajnem przelecisz i luzem sprzedaż 

Gość Scania ESI

Mam tyle sadzeniaka z centrali wsadzonego, że w przyszłym roku najchętniej bym nie sadził, ale będę musiał zwiększyć areał x2 zeby odbić się od dna po tym sezonie.

Gość Gosc.
55 minut temu, Gość Scania ESI napisał:

Mam tyle sadzeniaka z centrali wsadzonego, że w przyszłym roku najchętniej bym nie sadził, ale będę musiał zwiększyć areał x2 zeby odbić się od dna po tym sezonie.

Chyba 10-letniego z targu. Wiesz po ile był sadzeniak z CN?

Gość Tracer

Zjazdowa dziś niby 10 wyjście ale do hurtu dają dziś po 5 ziko nawet , w tym tempie spadków to chyba zaraz 5 ziko wyjście a 3 ziko do hurtu , jak za starych dobrych czasów