Gość Exp Napisano 21 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca Godzinę temu, Sebastian Pawłowski napisał: Taka ciekawostka w kwestii eksportu ziemniaka. Źródłem prawie połowy eksportu polskiego ziemniaka w 2024 było województwo lubuskie: https://iziemniak.pl/story/ile-ziemniaków-wyeksportowano-z-polski-w-2024-roku-gdzie-pojechało-najwięcej Faktura to może być nawet z madagaskaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 21 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca Dokładnie 6 zł za 15 kg realna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ciekawy Napisano 21 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca Godzinę temu, Gość Rolnik napisał: Dokładnie 6 zł za 15 kg realna cena Jak myślicie 5zł za wór będzie w tym tygodniu do kupienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 21 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 5 godzin temu, Sebastian Pawłowski napisał: Taka ciekawostka w kwestii eksportu ziemniaka. Źródłem prawie połowy eksportu polskiego ziemniaka w 2024 było województwo lubuskie: https://iziemniak.pl/story/ile-ziemniaków-wyeksportowano-z-polski-w-2024-roku-gdzie-pojechało-najwięcej May i Kozaki pewnie wyrobili normę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zxc Napisano 21 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca Poważnie oddajecie po 6zl na giełdach?po co to kopać ?jak po powrocie z gieldy jest się na zero.a handlarze was ru☆☆☆ą i na waszych pyrkach kupia sobie nowego merca.nie chce nikogo obrażać tylko niech każdy sobie sam odpowie na pytanie jak się nazwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wwy Napisano 21 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca Irga po ile na broniszach do hurtu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janek Napisano 21 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca Dniówka u nas 300zl a Wy ziemniaka po 6zl pchacie?umiecie liczyć? przecież koszt kopania pakowania i wywozu jest większy.Kosztów uprawy nie liczę bo juz przepadło,ale żeby jeszcze więcej dokładać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 22 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 6 zł to bardzo mało ale co zrobić jak cena ziemniaka jest wolnorynkową A najniższa krajowa ustalana jak w socjaliźmie przez partię k wa taki kraj pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 22 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca Szukałem dorywczo na żniwa traktorzysty do prasowania słomy to życzyli sobie 50pln na godzinę jak to się ma do tych cen ziemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Scania ESI Napisano 22 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca Chłopki będą teraz musiały chwilówkę wziąć, żeby KRUS opłacić - pnad 2 tony pyrki. Nikt nie zadba o wasze interesy bo jesteście niereformowalni i nawet jak by rząd ustalił cenę minimalna 1zl / 1kg to i tak by się znaleźli tacy co by sprzedawali poniżej bo oni są "sprytniejsi" od systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 22 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 12 złotych idzie w domu dostać za ładny towar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bamber Napisano 22 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 11 godzin temu, Gość Xyz napisał: May i Kozaki pewnie wyrobili normę Dokładnie tak, myślę że oni razem robią z 600-700 ha ziemniaka. Ale najważniejsze że ziemniak idzie na eksport. W tym roku też będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 22 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca Gdzie będzie ten eksport ? Na zachód? Tam też nasadzenia większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arti Napisano 22 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca Popyt na ziemniaka nie jest większy raczej nie będzie, i tym samym ceny nie będzie jak będą promować takie zamienniki ziemniaka z mercosuru https://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-egzotyczne-warzywo-zachwyca-smakiem-pomoze-na-skoki-cisnieni,nId,21827115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tracer Napisano 22 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 3 godziny temu, Gość Rolnik napisał: 12 złotych idzie w domu dostać za ładny towar Chyba przy sprzedaży detalicznej na worki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dawid Napisano 22 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 5 lat temu miałem wypadek i musiałem na rok zrezygnować z uprawy choć miałem po 12-15ha.Zatrudnilem się w dużym sklepie ŚOR trochę się znałem resztę douczylem.Do uprawy nie wróciłem choć po wypadku nie ma śladu.Teraz z żoną mamy 12tys miesięcznie i mnóstwo wolnego czasu.Powodzenia życzę bo wiem jak ciężka to praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tbu Napisano 22 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 44 minuty temu, Gość Tracer napisał: Chyba przy sprzedaży detalicznej na worki Sprzedawać ile się do bo na wiosnę w pole takich plonów nie było od 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Klop Napisano 22 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 5 godzin temu, Gość Scania ESI napisał: Chłopki będą teraz musiały chwilówkę wziąć, żeby KRUS opłacić - pnad 2 tony pyrki. Nikt nie zadba o wasze interesy bo jesteście niereformowalni i nawet jak by rząd ustalił cenę minimalna 1zl / 1kg to i tak by się znaleźli tacy co by sprzedawali poniżej bo oni są "sprytniejsi" od systemu. Ty się nie udzielaj bo twoje posty wogóle się nie potwierdzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość1 Napisano 22 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca Godzinę temu, Gość Tbu napisał: Sprzedawać ile się do bo na wiosnę w pole takich plonów nie było od 10 lat Jestem za.Wszystko teraz wykopcie,a te małe wsadzić może jeszcze w listopadzie drugi zbior?i znów będziecie kasę trzepać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość LLU Napisano 22 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca Godzinę temu, Gość Tbu napisał: Sprzedawać ile się do bo na wiosnę w pole takich plonów nie było od 10 lat Jechałem 3tygodnie temu przez okolice Buska.Te żółte paści ktore sadzicie kilka lat na tym samym polu zrzarte przez zaraze dają rewelacyjny plon?Wybierz się poza swoj powiat to zobaczysz prawdziwe plony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tbu Napisano 22 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca Godzinę temu, Gość Klop napisał: Ty się nie udzielaj bo twoje posty wogóle się nie potwierdzają No może i tak szczególnie widać to po cenie że się nie potwierdzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grozer Napisano 23 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipca Jest paskudnie z tematem ziemianka niech sie chłopy troche ogarna cudów nie ma w tych pyrkach a szaleją tą cena jakby co drugi dzień padało a sucho przeciez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Esi Napisano 23 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipca Łódź jak cenowo? Hurt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 23 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipca 6-7zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bhu Napisano 23 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipca A ja dziś byłem na takim miejskim targu i wołali 25zl dobrze nas dym..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi