Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wielkopolska
W dniu 25.07.2025 o 19:07, Gość Gosc. napisał:

Bardzo dobrze że pisać będą mogli tylko zalogowani bo tacy jak ty nie będą pisać głupot.  Ciekawy tylko jestem jaka skuteczna będzie moderacja i jakie będą metody weryfikacji wpisów.

To po ile kolego według ciebie płacą pakowalnie  . Do awexu nawet za 60gr nikt od nas nie zawiezie . Ja jeszcze nie sprzedaję . 

Gość Wielkopolska
W dniu 25.07.2025 o 20:13, Gość Rolnik napisał:

Gosc Wielkopolska jaka pakowalnia płaci 30 groszy ? Chyba jakaś niepoważna. Wszystkie te które znam płacą dużo więcej. 

Okolice Kalisza. Po ile płacą u ciebie i jaka okolica

Gość Kra
Godzinę temu, Gość Qwerty napisał:

Czemu tak tymi portkami trzęsiecie?,dopiero lipiec.kto uprawiał to różne lata pamięta.

Do mrozów nie ma szans na poprawę

Gość Gosc.
13 godzin temu, Gość Wielkopolska napisał:

To po ile kolego według ciebie płacą pakowalnie  . Do awexu nawet za 60gr nikt od nas nie zawiezie . Ja jeszcze nie sprzedaję . 

Czep się psiego ogona. Cena to w dziale sprzedam, kupię a nie tutaj gdzie jakiś zapyziały handlarzyna rzuci jakieś hasło a wy skaczecien sobie do oczu i zawierucha cenowa gotowa.

Gość Wielkopolska

Wycofuję to co napisałem że pakowalnie płacą po 30 gr. Cena jest o wiele, wiele wyższa . Bardzo się z tego powodu cieszę . Na giełdach reż są bardzo wysokie ceny. U mnie ziemniak średni to przynajmniej ceną nadrobię

Gość Michu

Luzem nawet 0.35 groszy pakowalnie ,no nic orać też już kiedyś je oralem więc ok a kiedyś 5 lat z rzędu błagałem żeby to ktoś wzial

Gość Kkr
1 godzinę temu, Gość Gosc. napisał:

Czep się psiego ogona. Cena to w dziale sprzedam, kupię a nie tutaj gdzie jakiś zapyziały handlarzyna rzuci jakieś hasło a wy skaczecien sobie do oczu i zawierucha cenowa gotowa.

To jest forum i dyskusja o niskich cenach które ledwo pokrywają koszty Małopolska sieradze wielunie pacanowy i inne dziady psują rynek dając na hurtownie 7-8 brutto z transportem na miejsce więc zejdź chłopie na ziemię

Gość Rolnok

Ziemniaka jest do oporu cena 7 -8 zł jest na dzień dzisiejszy przy pełni sezonu zobaczymy znajomi zwiększyli średnio 30 % nasadzenia plus dobre plony podkarpackie pozdrawiam

Gość Gosc.
1 godzinę temu, Gość Kkr napisał:

To jest forum i dyskusja o niskich cenach które ledwo pokrywają koszty Małopolska sieradze wielunie pacanowy i inne dziady psują rynek dając na hurtownie 7-8 brutto z transportem na miejsce więc zejdź chłopie na ziemię

Przez te twoje głupie dyskusje do których prowokują handlarzyny cena jest taka jak oni chcą a nie ty. Odwal się od Buska, Pacanowa, a Wieluń też do Krakowa nie przyjeżdża. Co do transportu, jak go nie masz nie sadź ziemniaków.

Gość Swietokrzyskie

Ogólnie jest straszna nagonka w tym roku na ziemniaki,jakby komuś bardzo zależało na zbiciu ceny. Sami też to nakręcacie pisząc o plonach rekordowych i ilości nasadzeń,a ja np.mam 30%mniej wsadzone plonu też rewelacyjnego nie będzie. Nasadzone jest więcej ale przewaznie przemysłu a to na giełdy ani do marketów nie trafią.

Gość Robert

A niech się obsrywają jak nie mają co z ziemniakiem zrobić... U mnie detal po troszku leci, co sprzedam w normalnej cenie to sprzedam a reszta w przechowalnię pójdzie we wrześniu i niech stoi do wiosny. 

Gość Kkr
4 godziny temu, Gość Gosc. napisał:

Przez te twoje głupie dyskusje do których prowokują handlarzyny cena jest taka jak oni chcą a nie ty. Odwal się od Buska, Pacanowa, a Wieluń też do Krakowa nie przyjeżdża. Co do transportu, jak go nie masz nie sadź ziemniaków.

Właśnie tacy jak ty wpier… ją się w punkty i zbijają cenę mało chyba jeszcze wiesz na temat handlu ziemniakiem 

Gość Gosc.
Godzinę temu, Gość Kkr napisał:

Właśnie tacy jak ty wpier… ją się w punkty i zbijają cenę mało chyba jeszcze wiesz na temat handlu ziemniakiem 

Nie rzucaj wulgaryzmami tylko kup ciężarówkę i sprawa załatwiona, człowieku z ogródkków działkowych.

Gość Kkr
44 minuty temu, Gość Gosc. napisał:

Nie rzucaj wulgaryzmami tylko kup ciężarówkę i sprawa załatwiona, człowieku z ogródkków działkowych.

Ty chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem a tego uczą już w podstawówce 

Gość Klops
2 godziny temu, Gość Robert napisał:

A niech się obsrywają jak nie mają co z ziemniakiem zrobić... U mnie detal po troszku leci, co sprzedam w normalnej cenie to sprzedam a reszta w przechowalnię pójdzie we wrześniu i niech stoi do wiosny. 

To ile sprzedasz w detalu na dzień. Maks 300 kg. Jak ktoś ma 80 ha i wydajność ok 60 ton z ha to z tym detalem może się schować.

Gość Marek
23 minuty temu, Gość Klops napisał:

To ile sprzedasz w detalu na dzień. Maks 300 kg. Jak ktoś ma 80 ha i wydajność ok 60 ton z ha to z tym detalem może się schować.

Więcej mu zostanie z tego detalu niż z tych 80ha.Za rok proponuję obsadzic 100ha a jak komornik sie upomni to  detalowcy będą kupować po kawałku.

Gość Zzx
30 minut temu, Gość Klops napisał:

5000 ton ziemniaka to 20gr mogą sprzedawać milionek będzie. 

Gość XDD
32 minuty temu, Gość Klops napisał:

To sadź tyle żebyś mógł sprzedać a nie oddawać poniżej kosztów 

Gość Wojtek
38 minut temu, Gość Klops napisał:

Jak ma 80ha i 60 ton to ma 480ton roboty a pieniędzy 0 taka króciutka matematyka.

Gość Gość1
59 minut temu, Gość Zzx napisał:

5000 ton ziemniaka to 20gr mogą sprzedawać milionek będzie. 

Milionek owszem będzie a kosztów 1.5 milionka.co w tamtym roku zarobil wtym wtopil

Gość Klops
27 minut temu, Gość Gość1 napisał:

Milionek owszem będzie a kosztów 1.5 milionka.co w tamtym roku zarobil wtym wtopil

Może 2026 będzie lepszy żeby się odkuć. Nie mogę zmniejszyć nasadzeń bo mam stałych odbiorców

Gość Nie,nie sądzę pierwszy rok

Pazerność ludzka nie ma granic co pokazała ostatnio na przykład sytuacja z ogórkiem na rybitwach. Szkoda się kopać z końmi