Gość Tomasz Napisano 31 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca 7 godzin temu, Gość Kpr napisał: W Proszowicach na targu ro 5 zł za 15 kg to jest wywoławcza cena to teraz sobie wyobraźcie po ile tam oddają... Kiedy i w jakich godzinach te giełdy tam są? Bo bym może tam wpadł coś załadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahten Napisano 31 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca 8 godzin temu, Gość Robert napisał: A to już kolego kwestia kreatywności w opisie. Bo maszyna moze zapakować 1000kg/h tak jak piszesz w worek 2,5kg, i też ta sama maszyna zrobi w worku 15 wiadomo więcej. agencja patrzy na wydajnosc maszyn opisanych przez producenta, a nie to jak im opiszesz to. Nie widzialem,z eby jakikolwiek producent deklarowal wydajnosc ponizej 3000/h, wiec odrazu agancja uwala na starcie. A do 100 ha ziemniaka, te 3 tony/h to bedziesz robil 150-200 dni?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pan Napisano 31 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca 8 godzin temu, Gość Kpr napisał: W Proszowicach na targu ro 5 zł za 15 kg to jest wywoławcza cena to teraz sobie wyobraźcie po ile tam oddają... Chyba za paszówe nie siej propagandy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robert Napisano 31 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca 46 minut temu, ahten napisał: agencja patrzy na wydajnosc maszyn opisanych przez producenta, a nie to jak im opiszesz to. Nie widzialem,z eby jakikolwiek producent deklarowal wydajnosc ponizej 3000/h, wiec odrazu agancja uwala na starcie. A do 100 ha ziemniaka, te 3 tony/h to bedziesz robil 150-200 dni?:) Ty nie widziałeś, a ja dostałem takową deklarację od producenta na piśmie dokładnie 1000kg/h przy worku 2,5kg. Z KPO o którym wspomniałeś był program "Małe przetwórstwo" jak sama nazwa zatem wskazuje kierowany był on raczej do rolników z mniejszą ilością ziemniaków jak te 100ha. I mi to działanie pozwoliło zakupić całą linię do pakowania oraz wybudować dość spory jak na moje potrzeby budynek (sortownię). Ale jeśli sadzisz 100 ha, i przez ostatnie syte lata raczej było cie stać na zakup tego co ja muszę przy wsparciu KPO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 31 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca Handel powinien być oparty na wzajemnym poszanowaniu i wtedy każdy będzie żył a nie jak niektórzy to widzą wj***e mu pascia niech się martwi albo dam mu po 5 zł je... chlopa.Ja kupuje po 50 ton tyg. I szanuje swoich dostawców oni jak sądzą to wiedzą że wezme od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahten Napisano 31 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca Godzinę temu, Gość Robert napisał: Ty nie widziałeś, a ja dostałem takową deklarację od producenta na piśmie dokładnie 1000kg/h przy worku 2,5kg. Z KPO o którym wspomniałeś był program "Małe przetwórstwo" jak sama nazwa zatem wskazuje kierowany był on raczej do rolników z mniejszą ilością ziemniaków jak te 100ha. I mi to działanie pozwoliło zakupić całą linię do pakowania oraz wybudować dość spory jak na moje potrzeby budynek (sortownię). przy jakim areale ziemniakow? jakie wymiary budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość KPR Napisano 31 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca 3 godziny temu, Gość Tomasz napisał: Kiedy i w jakich godzinach te giełdy tam są? Bo bym może tam wpadł coś załadować Wtorek i z wtorku na środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robert Napisano 31 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca 57 minut temu, ahten napisał: przy jakim areale ziemniakow? jakie wymiary budynku? 5 w roku składania, obecnie 10, docelowo ok 20. 13x30x6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość OskarekKrolaczek Napisano 31 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca My rownież sprzedajemy w tej cenie, ważne że jest odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pyrka Napisano 31 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca 1 godzinę temu, Gość OskarekKrolaczek napisał: My rownież sprzedajemy w tej cenie, ważne że jest odbior Nikogo nie obchodzi po ile sprzedajecie. Powodów do chwalenia też nie masz.odbior będzie większy po 2zl to może spróbuj, będzie jeden mniej na przyszły rok a i może mądrzejszy sąsiad skorzysta i kupi od was kawalek ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mat Napisano 1 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpnia Witam Panowie doradżcie co zrobić łany ziemniaków są jeszcze bardzo zielone a bulwy już duże co zrobić żeby już nie rosły a żeby nie zaszkodzić im ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 1 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpnia Poczytaj o desykacji ziemniaka większość ludzi ma taki problem z przerostami i wysokimi plonami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bamber Napisano 1 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpnia 2 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Poczytaj o desykacji ziemniaka większość ludzi ma taki problem z przerostami i wysokimi plonami pozdrawiam I koniecznie jeszcze o fazorowaniu ziemniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal_mazowieckie Napisano 1 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpnia Wez leciarke i zetnij nac tuz ponad redline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Koko Napisano 1 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpnia 13 godzin temu, Gość Mat napisał: Witam Panowie doradżcie co zrobić łany ziemniaków są jeszcze bardzo zielone a bulwy już duże co zrobić żeby już nie rosły a żeby nie zaszkodzić im ? Randapem psiuknij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 1 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpnia 5 litrów octu w upalny dzień i zgasissz łete bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grozer Napisano 1 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpnia Tu cisza w Sieradzkim malo kto kopie chłopy zniwa przeżywają ze skosić nie idzie bo codziennie pada... o pyrkach juz każdy zapomniał każdy pogodził sie ze zarobku nie bylo I nie bedzie w tym roku na ziemniaku a słychać 7 zl pobliskie handlarze płacą duzo plantacji juz żółtych i czarnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Swietokrzyskie Napisano 2 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpnia U nas reż większość ziemniaków leży.Pada 2razy w ciągu dnia ale tak marnie,że w ziemniakach sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mirek Napisano 2 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpnia W dniu 1.08.2025 o 08:08, Gość Mat napisał: Witam Panowie doradżcie co zrobić łany ziemniaków są jeszcze bardzo zielone a bulwy już duże co zrobić żeby już nie rosły a żeby nie zaszkodzić im ? Desykuj.U mnie w tym roku średniaki takich potrzebuje i bardzo gęsto sadziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Łuki Napisano 3 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpnia W dniu 2.08.2025 o 08:00, Gość Swietokrzyskie napisał: U nas reż większość ziemniaków leży.Pada 2razy w ciągu dnia ale tak marnie,że w ziemniakach sucho Małopolskie to samo czarno ziem jeszcze spoko,ale glinki już dawno je wzięło i posiadały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Klose Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia Panowie ziemniaki na elizowce po złotówce, więc nie walcie w pręta że jest tak źle. I tak na ziemniaki lepiej wyjdziecie jak na zbożu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kpina Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia 18 minut temu, Gość Klose napisał: Panowie ziemniaki na elizowce po złotówce, więc nie walcie w pręta że jest tak źle. I tak na ziemniaki lepiej wyjdziecie jak na zbożu. Moze pada to po zl. Niech przestanie to napisz jaka cena bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Esi Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia 57 minut temu, Gość Kpina napisał: Moze pada to po zl. Niech przestanie to napisz jaka cena bedzie. Każdy mysli o żniwach a nie o ziemniakach wczesne zaje … późne trochę słabsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tracer Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia Dokładnie sierpień czas żniw , co roku mniej towaru o tej porze , Zjazdowa 10zł do wzięcia za worek. zobaczymy co będzie od września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlujacy Napisano 5 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpnia Wszyscy tu mają zarabiste ziemniaki,piękne i plony super a ja w tum roku już kilka razy nacialem się na badziewie i w środku worka śrut.dodam,że nie szukam najtańszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi