Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Andrzej
13 godzin temu, Gość Rolnik napisał:

W czwartek 8 zł wyjście

Byłem w czwartek na giełdzie w Sandomierzu zeszło mi 2godzinki i 200 worków poszło.Polowa 10 reszta 9.cena marna ,ale akurat kupca było duzo a towaru mało.Wiec napisz,że u Ciebie wyjście było 8.

9 godzin temu, Gość Andrzej napisał:

Byłem w czwartek na giełdzie w Sandomierzu zeszło mi 2godzinki i 200 worków poszło.Polowa 10 reszta 9.cena marna ,ale akurat kupca było duzo a towaru mało.Wiec napisz,że u Ciebie wyjście było 8.

Akurat zdażały się przypadki po południu,że 5 i 6 zł oddawali nawet 

Gość Qwerty
26 minut temu, Gość Andrzej napisał:

No i fajnie.Po 4 nie było?

Ty tu się nie nabijaj,pamiętam rok jak TBU oddawało po 2.50 i się cieszyli,że jeden przed drugim sprzedał.

Gość Andrzej
3 godziny temu, Gość XDD napisał:

Idź i się ich zapytaj mądrusiu 

Ja się nie madruje bo od lat uprawiam ziemniaki i śmieszy mnie,że sprzedajecie po 5zl za taką cenę nie kopie i nie będę robił z siebie debila

Gość KRakus

Z gospodarstwa załadowane po 300zł za tone do pakowania na markety a jak tam sieradzaki? Jak tam ten wasz Bonjure Kołodziejczak słyszałem że 10mln z KPO wpadło do kieszonki?

57 minut temu, Gość KRakus napisał:

Z gospodarstwa załadowane po 300zł za tone do pakowania na markety a jak tam sieradzaki? Jak tam ten wasz Bonjure Kołodziejczak słyszałem że 10mln z KPO wpadło do kieszonki?

Coś bliżej poproszę.

Gość Scania ESI

Upadek chłopa, oddajecie po 30 gr. Jak możecie oddawać po 30 to po 20 też oddacie i znajdą się tacy co po 10 gr też oddają. Gratuluję rozumu. 

Gość bubu

To co jak ktoś ma parę ha to lepiej talerzować niż część kosztów odzyskać. Głupie gadanie.

Ogólnie sytuacja nie wygląda dobrze, przy tych kosztach nawozów i ŚOR ta cena ziemniaka to kpina i tyle. 

Gość Robert
4 godziny temu, Gość bubu napisał:

To co jak ktoś ma parę ha to lepiej talerzować niż część kosztów odzyskać. Głupie gadanie.

Ogólnie sytuacja nie wygląda dobrze, przy tych kosztach nawozów i ŚOR ta cena ziemniaka to kpina i tyle. 

O czym ty człowieku bredzisz, jakie odzyskanie części kosztów ? Policz sobie ile kosztuje wykopanie, ludzie itd... Lepiej by to zostało w ziemi niż za 30 gr oddawać... Niewolnicy swojej głupoty. 

54 minuty temu, Gość Robert napisał:

O czym ty człowieku bredzisz, jakie odzyskanie części kosztów ? Policz sobie ile kosztuje wykopanie, ludzie itd... Lepiej by to zostało w ziemi niż za 30 gr oddawać... Niewolnicy swojej głupoty. 

Popieram za takie pieniądze koszty jeszcze się zwiększa.Jesli ktoś sądził ostatnie lata to jakieś srodki finansowe ma a jak nie sadził to mi go nie szkoda.

44 minuty temu, Gość Gum napisał:

Popieram za takie pieniądze koszty jeszcze się zwiększa.Jesli ktoś sądził ostatnie lata to jakieś srodki finansowe ma a jak nie sadził to mi go nie szkoda.

Jak tak dalej pójdzie to 1zł za wór nieutrzlmacie. 

Gość Michu

Tu jakaś babka wystawiła worek za sztukę 4 złote 15 kg a ptyś w mojej piekarni też kosztuje 4 złote ? Coam zrobić kupić tego ptysia czy worek pyrek ??? .Sam osobiście mam do kopania 25 ha

Gość Bamber
W dniu 12.08.2025 o 14:04, Gość Gum napisał:

W dniu 12.08.2025 o 13:04, Gość Robert napisał:

A jeszcze na początku lipca się śmialiście że gość podpisał umowę na dostawy do Biedronki po 80 gr :)

Gość Rysiek
6 godzin temu, Gość Michu napisał:

Tu jakaś babka wystawiła worek za sztukę 4 złote 15 kg a ptyś w mojej piekarni też kosztuje 4 złote ? Coam zrobić kupić tego ptysia czy worek pyrek ??? .Sam osobiście mam do kopania 25 ha

Nie wierzcie we wszystkie ceny cały ten tydzień jeździłem na giełdę od poniedziałku do dziś poszło mi 600 worków wiem zniwa i towaru było mało cena 9 -10 a tu goście pisali o tej samej giełdzie,że wyjście 7zl.

Gość elzbieta
8 minut temu, A_2 napisał:

patrzeć w kierunku UA, serio - nasze sadzeniaki już tam jadą 

Za rok, dwa lata będziemy ,,białyni" murzynami, to jest celowe działanie, po prostu odwet ,,naszych" i urszuli za niepoprawne zachowanie wsi.

13 minut temu, Gość Rysiek napisał:

Nie wierzcie we wszystkie ceny cały ten tydzień jeździłem na giełdę od poniedziałku do dziś poszło mi 600 worków wiem zniwa i towaru było mało cena 9 -10 a tu goście pisali o tej samej giełdzie,że wyjście 7zl.

Jak nie ma jak na Rybitwach też oddawali w tym tygodniu po 6 zeta  

1 minutę temu, Gość elzbieta napisał:

Za rok, dwa lata będziemy ,,białyni" murzynami, to jest celowe działanie, po prostu odwet ,,naszych" i urszuli za niepoprawne zachowanie wsi.

Amen. 

Gość Luki
42 minuty temu, A_2 napisał:

patrzeć w kierunku UA, serio - nasze sadzeniaki już tam jadą 

Był u mnie w tym tygodniu Ukrainiec po części i mówił,że Ukrainy już nie ma tylko się o tym nie mowi