Gość Młody Napisano 21 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpnia 4 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Scania esi nie mądruj sie juz tak ja bym chciał bardzo sprzedawac luzem na paczkę po 80 groszy jak w zeszłym roku i co z tego ze ja bym chciał skoro pakowalnia placi połowę z tego ? Rolnictwo to chyba nie liczna branża gdzie środki do produkcji kupujesz po tyle za ile ci sprzedadzą, a swoje produkty sprzedajesz za tyle ile ci dadzą.... Niestety tak jest. Kupujesz paliwo, środki nikt nie pyta się ile mu dasz, tylko jest już ustalona cena. Ciężki ten sezon jest jak nie ruszy bardzo export to będzie kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robi Napisano 22 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia Nie liczcie na zaden eksport. Do nas sie tylko przywozi towar tak jak to sie dzieje w przypadku czosnku z kazachstanu peru egiptu hiszpani itd. Cebuli z holandi i kazachstanu. Ogorka z rosji i bialorusi . Itd itd itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Łuki Napisano 22 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 3 godziny temu, Gość Robi napisał: Nie liczcie na zaden eksport. Do nas sie tylko przywozi towar tak jak to sie dzieje w przypadku czosnku z kazachstanu peru egiptu hiszpani itd. Cebuli z holandi i kazachstanu. Ogorka z rosji i bialorusi . Itd itd itd Coś się pomału zaczyna jakiś export romania już coś bierze oby jak najwięcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcin Napisano 22 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 5 godzin temu, Gość Robi napisał: Nie liczcie na zaden eksport. Do nas sie tylko przywozi towar tak jak to sie dzieje w przypadku czosnku z kazachstanu peru egiptu hiszpani itd. Cebuli z holandi i kazachstanu. Ogorka z rosji i bialorusi . Itd itd itd Moje ziemniaki od ponad 10 lat trafiają tylko na Słowację także eksport jest co rok.i jak się ma stałego konkretnego odbiorcę to i w tym roku do interesu nie doloze owszem dużo się nie zarobi ale będzie na plus .Sprzedaje 10kg szyty worek 8zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 23 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia Ja sprzedaje firmie co pakuje na Rumunię ziemniaki. Luz płacą 50 gr wysyłają po 70gr spakowany. Tak że jak ktoś oddaje po 25gr luz to powodzenia życzę. Firmy mają zarobek jak cza na chłopakach bez rozumu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robert Napisano 23 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia Przecież to nie od dziś wiadomo e te ceny rzedu 20-30 gr o któych tu ktoś pisze to zwykła bujda na resorach... Skoro nawet na tej stronie po 30 sec można znaleść oferty kupna po 45-55 gr za luz, to kto głupi oddawałby po 200 czy po 300 zł za tone. To pier... handlarzyków, byście jeszcze taniej im towar oddawali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Wielkopolska Napisano 23 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 2 godziny temu, Gość Robert napisał: Przecież to nie od dziś wiadomo e te ceny rzedu 20-30 gr o któych tu ktoś pisze to zwykła bujda na resorach... Skoro nawet na tej stronie po 30 sec można znaleść oferty kupna po 45-55 gr za luz, to kto głupi oddawałby po 200 czy po 300 zł za tone. To pier... handlarzyków, byście jeszcze taniej im towar oddawali. To wy nie wciskajcie kitu ze ktos kupuje po 50gr a sprzedaje za 70gr te 20 gr roznicy to jest sam koszt spakowania a gdzie zarobek pakujacego co za darmo ktos bedzie robil jak naprawde mozna kupic po 30gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 23 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia Możesz podać na której stronie w ogłoszeniach znajdę ofertę na luza po 55 groszy ? Ale luz nie żaden BB I jeszcze po koszu dodatkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Szmudanowski Napisano 23 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia Jak ja widzę tych nakręcaczy na cenę po 20-30 gr to śmiech.. niech Ci co są tak słabi / nowi / bez magazynów to można im takie ściemy wciskać .. niech oddają , za rok będzie spokojniej bo się najedzą na lata Ci co się tak w ziemniaka wepchali znikąd . Ci którzy robią to wiele lat to nie panikować , poczekać .. sprzedać minimum lub wcale. Sam osobiście podaje po 1 zł nie dużo ale 350-400 worków w tygodniu.. handlarze biorą i sprzedają po 2 zł. sklepy rozwożę po 18-20 zł za worek. restauracje 20 zł worek. nie panikować … trzeba przetrzymać , przyjdą mrozy to się okaże co za towar mają ludzie .. wiele plantacji zjadła zaraza , dużo sadzeniaka było starych , słaba ochrona grzybowa , bliżej końca sezonu duże opady.. dużo będzie towaru słabej jakości także czekamy. W grudniu / styczniu coś się zmieni. może ruszy export. Na spokojnie , miłego weekendu i bez nerwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Szmudanowski Napisano 23 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia Dodam tylko tyle że ja odpad ziemniaka od kilku lat sprzedaje po 25-30 gr . Także jak można oddać towar handlowy spakowany w worek po takich pieniądzach.. ludzie … w 2020 było biednie bo hurtowo po 5 zł chodził worek .. mi średnia wyszła 8 zł wtedy . to było mielenie pieniędzy bez zarobku… ale 5 lat temu były inne koszty duże niższe niż teraz tzn nawozy paliwo amortyzacja praca człowieka i prąd.. a teraz wychodzi że niby za worek odżyje oddają za 3-4-5 zł .. gdzie tu logika .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Szmudanowski Napisano 23 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia W dniu 22.08.2025 o 08:34, Gość Łuki napisał: Coś się pomału zaczyna jakiś export romania już coś bierze oby jak najwięcej. Już się rusza miałem 2 zapytania ofertowe od osób które brały w latach ubiegłych także rozeznanie rynku robią. Jak sie ruszy to koniec września , szkoły ruszą , wrócą ludzie z wakacji to powoli się bujnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość LLU Napisano 23 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 5 godzin temu, Gość Rolnik Wielkopolska napisał: To wy nie wciskajcie kitu ze ktos kupuje po 50gr a sprzedaje za 70gr te 20 gr roznicy to jest sam koszt spakowania a gdzie zarobek pakujacego co za darmo ktos bedzie robil jak naprawde mozna kupic po 30gr Przestańcie piep.... bez sensu ktos za 20 gr nie będzie pakował a rolnik ma za 20 gr wyprodukować?i zarobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phu Napisano 23 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 5 godzin temu, Sebastian Szmudanowski napisał: Jak ja widzę tych nakręcaczy na cenę po 20-30 gr to śmiech.. niech Ci co są tak słabi / nowi / bez magazynów to można im takie ściemy wciskać .. niech oddają , za rok będzie spokojniej bo się najedzą na lata Ci co się tak w ziemniaka wepchali znikąd . Ci którzy robią to wiele lat to nie panikować , poczekać .. sprzedać minimum lub wcale. Sam osobiście podaje po 1 zł nie dużo ale 350-400 worków w tygodniu.. handlarze biorą i sprzedają po 2 zł. sklepy rozwożę po 18-20 zł za worek. restauracje 20 zł worek. nie panikować … trzeba przetrzymać , przyjdą mrozy to się okaże co za towar mają ludzie .. wiele plantacji zjadła zaraza , dużo sadzeniaka było starych , słaba ochrona grzybowa , bliżej końca sezonu duże opady.. dużo będzie towaru słabej jakości także czekamy. W grudniu / styczniu coś się zmieni. może ruszy export. Na spokojnie , miłego weekendu i bez nerwów O czym Ty piszesz że ty sprzedajesz 300 worków w tydzień ? Człowieku ludzie mają po kilkaset hektarów i nie mogą tak sprzedawca jak Ty . Odezwał się Barabasz spod pacanowa Sieradzak dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phu Napisano 23 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpnia 3 godziny temu, Gość LLU napisał: Przestańcie piep.... bez sensu ktos za 20 gr nie będzie pakował a rolnik ma za 20 gr wyprodukować?i zarobic? Nie ma co zaklinać rzeczywistości. Teraz jest taka cena a nie inną . Może przyjdzie zima i znowu będzie dobra cena . Oby tak było . Bo handlarz też zarabia na wyższej cenie . Jak cena na wiosnę spadała a ceny były przyklepane to ktoś brał to pod uwagę ??. Ja Kupiłem ostatnie auta po 1.20 a sprzedałem po 1 zł . Bo tak potwierdziłem .I tak zapłaciłem . I kto w tym momencie był na minus ? Trzeba wzajemnie się szanować i będzie normalny handel . To nie my wymyślamy ceny tylko rynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 24 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia 9 godzin temu, Phu napisał: O czym Ty piszesz że ty sprzedajesz 300 worków w tydzień ? Człowieku ludzie mają po kilkaset hektarów i nie mogą tak sprzedawca jak Ty . Odezwał się Barabasz spod Bardzo dobrze robi sprzedać mniej a drożej,kasa jest ta sama a roboty mniej. Marny handlarzyna chce zarobic 10zl na worku.Po co jak to piszesz kilkaset ha skoro pieniędzy nie ma z tego.Moje całe gospodarstwo ma 5ha co rok hektar ziemniaków reszta praktycznie wszystkie warzywa. Lepiej ciągnę niż mój kolega i sąsiad który ma 80ha sprzedałem od czerwca 20t cena 2.5 co daje 50tys a jeszcze pół ha zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robert Napisano 24 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia Jak sobie tumany nie potraficie znaleść zbytu po 50gr na luz to albo macie gówniany towar, albo gówno zamiast mózgu W jednym i drugim przypadku jakoś mi was nie zal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 24 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia 2 godziny temu, Gość Gość napisał: Bardzo dobrze robi sprzedać mniej a drożej,kasa jest ta sama a roboty mniej. Marny handlarzyna chce zarobic 10zl na worku.Po co jak to piszesz kilkaset ha skoro pieniędzy nie ma z tego.Moje całe gospodarstwo ma 5ha co rok hektar ziemniaków reszta praktycznie wszystkie warzywa. Lepiej ciągnę niż mój kolega i sąsiad który ma 80ha sprzedałem od czerwca 20t cena 2.5 co daje 50tys a jeszcze pół ha zostało No to Ty.A ciekawe jak ludzie mają sprzedawać ziemniaki po 2,5zl jak wokół same ziemniaczane pola.Wystarczu że dwóch w twojej wsi wpadnie na ten sam pomysł stanie obok ciebie z tym towarem i zacznie sprzedawać po 1zl.Wtedy rura raz dwa ci zmięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody Napisano 24 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia 2 godziny temu, Gość Robert napisał: Jak sobie tumany nie potraficie znaleść zbytu po 50gr na luz to albo macie gówniany towar, albo gówno zamiast mózgu W jednym i drugim przypadku jakoś mi was nie zal. W punkt stwierdzone, jakość a nie jakoś zawsze się obroni a przy tym jednolity i staranie wyselekcjonowany towar,ciągłość i regularność dostaw,a co najważniejsze stały odbiorca zawsze wpływa korzystnie na cenę. Jak u was późne odmiany małopolskie niby krzaki po pas,a w spodzie sadzonki. Rumunia już coś zaczyna brać mowa oczywiście o ilościach tirowych, a nie zbieranina z placu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pkk Napisano 24 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia Same bajkopisarze z jednej i drugiej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Okolice Wrocławia Napisano 24 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia 2 godziny temu, Sieradzak napisał: No to Ty.A ciekawe jak ludzie mają sprzedawać ziemniaki po 2,5zl jak wokół same ziemniaczane pola.Wystarczu że dwóch w twojej wsi wpadnie na ten sam pomysł stanie obok ciebie z tym towarem i zacznie sprzedawać po 1zl.Wtedy rura raz dwa ci zmięknie. Książkę można napisać o sierdzakich sąsiadach Na głupotę nie ma rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 24 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia Robercie ktoś pyta byś podał numer strony z kupcem po 55 groszy za luzaka tak jak pisałeś wcześniej, to zacząłeś obrażać i skakać a prościej byłoby napisać cyfrę strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 24 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia 1 godzinę temu, Gość Okolice Wrocławia napisał: Książkę można napisać o sierdzakich sąsiadach Na głupotę nie ma rady Wy tam nie lepsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 24 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia 6 godzin temu, Sieradzak napisał: No to Ty.A ciekawe jak ludzie mają sprzedawać ziemniaki po 2,5zl jak wokół same ziemniaczane pola.Wystarczu że dwóch w twojej wsi wpadnie na ten sam pomysł stanie obok ciebie z tym towarem i zacznie sprzedawać po 1zl.Wtedy rura raz dwa ci zmięknie. 20lat nie zmiękła to dam rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tracer Napisano 24 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia W moje rejony z Sieradza (100km w jedną stronę) przywożą elegancki towarek po 150 worków busem po 8zł na handlarzy , skoro płacą te 50-55gr za luz to jak to możliwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 24 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpnia Poniżej 80gr za kg w worku z domu i poniżej 70 groszy luz nie opłaci się kopać tylko talerzówka i jazda niech przemarznie w ziemie i na wiosnę QQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi