Gość Oddam za darmo Napisano 16 Września Zgłoszenie Share Napisano 16 Września Na giełdzie cała alejka ziemniaka, a chłopki wołają po 6zl to ciekawe po ile oddają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robert Napisano 16 Września Zgłoszenie Share Napisano 16 Września Duży handel TIR LUZ 50gr netto, mały handel (bus) worek 80gr do łapy bez kwita. Podkarpackie. Nie ma takiej tragedii jak poniektórzy tu wieścili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 17 Września Zgłoszenie Share Napisano 17 Września To na Podkarpaciu macie dużo lepsze ceny niż u nas w Wielkopolsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sencor Napisano 17 Września Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 10 godzin temu, Gość Robert napisał: Duży handel TIR LUZ 50gr netto, mały handel (bus) worek 80gr do łapy bez kwita. Podkarpackie. Nie ma takiej tragedii jak poniektórzy tu wieścili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Miro Napisano 17 Września Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 1 godzinę temu, Gość Rolnik napisał: To na Podkarpaciu macie dużo lepsze ceny niż u nas w Wielkopolsce. Bo tam są normalniejsi ludzie. A wy tam w Wielkopolsce nie macie po kolei w głowie. Jak zawsze daliście się wciągnąć dla handlarzykow w ich gierki. Poprostu d*py gole na wierzchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 17 Września Zgłoszenie Share Napisano 17 Września a wiesz co to popyt i podaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kmi Napisano 17 Września Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 12 godzin temu, Gość Oddam za darmo napisał: Na giełdzie cała alejka ziemniaka, a chłopki wołają po 6zl to ciekawe po ile oddają? 3zł za wór cza jechać do domu i kopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Oddam za darmo Napisano 17 Września Zgłoszenie Share Napisano 17 Września Będą potrzebne talerzówki, a nie kombajny do ziemniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość rolnik mazowsze Napisano 17 Września Zgłoszenie Share Napisano 17 Września Dużo ludzi w okolicy mówi , że ziemniaki w tym roku bardzo psują się. Zresztą i Siebie widzę że też jest gorzej niż przez kilka ostatnich lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zzy Napisano 17 Września Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 3 godziny temu, Gość Gość rolnik mazowsze napisał: Dużo ludzi w okolicy mówi , że ziemniaki w tym roku bardzo psują się. Zresztą i Siebie widzę że też jest gorzej niż przez kilka ostatnich lat. O psują się ziemniaki co roku o tej porze ta sama śpiewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość rolnik mazowsze Napisano 17 Września Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 51 minut temu, Gość Zzy napisał: O psują się ziemniaki co roku o tej porze ta sama śpiewka Uprawiam ziemniaki a nie nimi handluję. Pisze to co jest u Mnie w okolicy. Nie musi tak być w połowie kraju. Chyba wiem co piszę i jak wyglądało to poprzednimi latami. Bardziej liczyłem na jakąś odpowiedź potwierdzenie lub zaprzeczenie tego faktu przez innych plantatorów , niż o kasy mądrość która nic nie wnosi do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Swietokrzyskie Napisano 17 Września Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 4 godziny temu, Gość Gość rolnik mazowsze napisał: Dużo ludzi w okolicy mówi , że ziemniaki w tym roku bardzo psują się. Zresztą i Siebie widzę że też jest gorzej niż przez kilka ostatnich lat. Z tego co tu piszecie to ja mam mało 4ha.3wykopalem i sprzedalem plon taki sobie 35ton handlowego gorzej niż rok temu ale ziemniaki wyjątkowo ładne beż żadnych skaz a zgnitych nie więcej niż worek.Moze u was było mokro u mnie zarabista susza teraz dopiero popadało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cukier Napisano 17 Września Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 52 minuty temu, Gość Gość rolnik mazowsze napisał: Uprawiam ziemniaki a nie nimi handluję. Pisze to co jest u Mnie w okolicy. Nie musi tak być w połowie kraju. Chyba wiem co piszę i jak wyglądało to poprzednimi latami. Bardziej liczyłem na jakąś odpowiedź potwierdzenie lub zaprzeczenie tego faktu przez innych plantatorów , niż o kasy mądrość która nic nie wnosi do tematu. U mnie corina też się trafia, u znajomych dosyć często podobno. Nie wiem jak późniejsze odmiany, ale ogólnie zrobiło się za mokro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Poli Napisano 17 Września Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2 godziny temu, Gość Cukier napisał: U mnie corina też się trafia, u znajomych dosyć często podobno. Nie wiem jak późniejsze odmiany, ale ogólnie zrobiło się za mokro W tym roku jest duża różnica między opadami są miejsca ,że wilgoc była dostępna cały czas a kilka kilometrów dalej susza.Co do gnicia Soraya ładna zero zgnitych w quinn Annie się trafia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Henryk Napisano 17 Września Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 23 minuty temu, Gość Poli napisał: W tym roku jest duża różnica między opadami są miejsca ,że wilgoc była dostępna cały czas a kilka kilometrów dalej susza.Co do gnicia Soraya ładna zero zgnitych w quinn Annie się trafia Wschodnie Mazowsze ziemniaka nikt nowy nie sadził. Ale kopać się nie da bo dolalo. Plony takie sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mietek Napisano 18 Września Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 15 godzin temu, Gość Henryk napisał: Wschodnie Mazowsze ziemniaka nikt nowy nie sadził. Ale kopać się nie da bo dolalo. Plony takie sobie. U mnie nowi posadzili i czasem mam widok jak z lat 80 kopaczka elewatorowa i zbieranie w wiadra,a później traktorem na giełdę i po 6zl.Jak malutki trzeba mieć rozumek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Stary Napisano 18 Września Zgłoszenie Share Napisano 18 Września to się nazywa tragikomedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nowy Napisano 18 Września Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 4 godziny temu, Gość Stary napisał: to się nazywa tragikomedia. 4 godziny temu, Gość Stary napisał: to się nazywa tragikomedia. Malutki rozumek to mają ci potentaci ziemniaka co po parę groszy oddają .Widzieliście pośrednika który by taniej sprzedawał niż kupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość 1 Napisano 18 Września Zgłoszenie Share Napisano 18 Września Po ile ziemniaki z domu i rolnika bo w sklepie warzywniaku worek 30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 18 Września Zgłoszenie Share Napisano 18 Września Godzinę temu, Gość Nowy napisał: Malutki rozumek to mają ci potentaci ziemniaka co po parę groszy oddają .Widzieliście pośrednika który by taniej sprzedawał niż kupi. Malutki rozumek to mają ci którzy dyskusje o cenach przenieśli na ten dział i filozofia wsioków prowadzi manipulacji cenami. W dziale sprzedam- kupie wszelkie ogłoszenia bez ceny i takie nie powinny być puszczane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 19 Września Zgłoszenie Share Napisano 19 Września Widziałem ziemniaki po 15zl/15 kg w warzywniaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość 1 Napisano 19 Września Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 4 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Widziałem ziemniaki po 15zl/15 kg w warzywniaku. To za ile rolnik je sprzedał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 19 Września Zgłoszenie Share Napisano 19 Września O cenie i rynku zbytu przy warzywach trzeba myslec przed siewem czy sadzeniem a nie pozniej placz i lament. Rok tragiczny nie jest cena 10zl z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 19 Września Zgłoszenie Share Napisano 19 Września No masz rację rok tragiczny nie jest ze 2-3-4 tysiące zostanie z hektara przy dobrym płonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Łuki Napisano 19 Września Zgłoszenie Share Napisano 19 Września Godzinę temu, Gość Rolnik napisał: No masz rację rok tragiczny nie jest ze 2-3-4 tysiące zostanie z hektara przy dobrym płonie. I weź tu żyj za te 2-3-4 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi