Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sencor
10 godzin temu, Gość Robert napisał:

Duży handel TIR LUZ 50gr netto, mały handel (bus) worek 80gr do łapy bez kwita. Podkarpackie. Nie ma takiej tragedii jak poniektórzy tu wieścili... 

Gość Miro
1 godzinę temu, Gość Rolnik napisał:

To na Podkarpaciu macie dużo lepsze ceny niż u nas w Wielkopolsce. 

Bo tam są normalniejsi ludzie. A wy tam w Wielkopolsce nie macie po kolei w głowie. Jak zawsze daliście się wciągnąć dla handlarzykow w ich gierki. Poprostu d*py gole na wierzchu

12 godzin temu, Gość Oddam za darmo napisał:

Na giełdzie cała alejka ziemniaka, a chłopki wołają po 6zl to ciekawe po ile oddają?

3zł za wór cza jechać do domu i kopać 

Gość Gość rolnik mazowsze

Dużo ludzi w okolicy mówi , że ziemniaki w tym roku bardzo psują się. Zresztą i Siebie widzę że też jest gorzej niż przez kilka ostatnich lat. 

3 godziny temu, Gość Gość rolnik mazowsze napisał:

Dużo ludzi w okolicy mówi , że ziemniaki w tym roku bardzo psują się. Zresztą i Siebie widzę że też jest gorzej niż przez kilka ostatnich lat. 

O psują się ziemniaki co roku o tej porze ta sama śpiewka

Gość Gość rolnik mazowsze
51 minut temu, Gość Zzy napisał:

O psują się ziemniaki co roku o tej porze ta sama śpiewka

Uprawiam ziemniaki a nie nimi handluję. Pisze to co jest u Mnie w okolicy. Nie musi tak być w połowie kraju. Chyba wiem co piszę i jak wyglądało to poprzednimi latami. Bardziej liczyłem na jakąś odpowiedź potwierdzenie lub zaprzeczenie tego faktu przez innych plantatorów , niż o kasy mądrość która nic nie wnosi do tematu.

Gość Swietokrzyskie
4 godziny temu, Gość Gość rolnik mazowsze napisał:

Z tego co tu piszecie to ja mam mało 4ha.3wykopalem i sprzedalem plon taki sobie 35ton handlowego gorzej niż rok temu ale ziemniaki wyjątkowo ładne beż żadnych skaz a zgnitych nie więcej niż worek.Moze u was było mokro u mnie zarabista susza teraz dopiero popadało.

Gość Cukier
52 minuty temu, Gość Gość rolnik mazowsze napisał:

Uprawiam ziemniaki a nie nimi handluję. Pisze to co jest u Mnie w okolicy. Nie musi tak być w połowie kraju. Chyba wiem co piszę i jak wyglądało to poprzednimi latami. Bardziej liczyłem na jakąś odpowiedź potwierdzenie lub zaprzeczenie tego faktu przez innych plantatorów , niż o kasy mądrość która nic nie wnosi do tematu.

U mnie corina też się trafia, u znajomych dosyć często podobno. Nie wiem jak późniejsze odmiany, ale ogólnie zrobiło się za mokro

Gość Poli
2 godziny temu, Gość Cukier napisał:

U mnie corina też się trafia, u znajomych dosyć często podobno. Nie wiem jak późniejsze odmiany, ale ogólnie zrobiło się za mokro

W tym roku jest duża różnica między opadami są miejsca ,że wilgoc była dostępna cały czas a kilka kilometrów dalej susza.Co do gnicia Soraya ładna zero zgnitych w quinn Annie się trafia

Gość Henryk
23 minuty temu, Gość Poli napisał:

W tym roku jest duża różnica między opadami są miejsca ,że wilgoc była dostępna cały czas a kilka kilometrów dalej susza.Co do gnicia Soraya ładna zero zgnitych w quinn Annie się trafia

Wschodnie Mazowsze ziemniaka nikt nowy nie sadził. Ale kopać się nie da bo dolalo. Plony takie sobie.

Gość Mietek
15 godzin temu, Gość Henryk napisał:

Wschodnie Mazowsze ziemniaka nikt nowy nie sadził. Ale kopać się nie da bo dolalo. Plony takie sobie.

U mnie nowi posadzili i czasem mam widok jak z lat 80 kopaczka elewatorowa i zbieranie w wiadra,a później traktorem na giełdę i po 6zl.Jak malutki trzeba mieć rozumek?

Gość Nowy
4 godziny temu, Gość Stary napisał:

to się nazywa tragikomedia.

4 godziny temu, Gość Stary napisał:

to się nazywa tragikomedia.

Malutki rozumek to mają ci potentaci ziemniaka co po parę groszy oddają .Widzieliście pośrednika który by taniej sprzedawał niż kupi.

Gość Gosc.
Godzinę temu, Gość Nowy napisał:

Malutki rozumek to mają ci potentaci ziemniaka co po parę groszy oddają .Widzieliście pośrednika który by taniej sprzedawał niż kupi.

Malutki rozumek to mają ci którzy dyskusje o cenach przenieśli na ten dział i filozofia wsioków prowadzi manipulacji cenami. W dziale sprzedam- kupie wszelkie ogłoszenia bez ceny i takie nie powinny być puszczane.

Gość Łuki
Godzinę temu, Gość Rolnik napisał:

No masz rację rok tragiczny nie jest ze 2-3-4 tysiące zostanie z hektara przy dobrym płonie. 

I weź tu żyj za te 2-3-4 tys