Gość Mach Napisano 20 Października Zgłoszenie Share Napisano 20 Października 24 minuty temu, Gość Pan napisał: Tak szczerze to popieram ten wpis jeszcze jakby tego bylo mało to ten darmozjad robi z siebie znawce i wypisuje głupoty w internecie Ludzie nie oddajcie za darmo swoich warzyw. Co wy robicie. Darmozjady nabiorą a potem to sprzedający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość TOMUŚ Napisano 20 Października Zgłoszenie Share Napisano 20 Października 12 godzin temu, Gość Kloui napisał: Ja zaoram ale za darmo nie oddam darmozjadom ale te darmozjady dopłacaja do waszych dopłat bezpośrednich, dopłat do ubezpieczeń , suszowego i jeszcze wielu sponsoringów od wszystkich obywateli. Darmozjad to Ty jesteś z tym podejściem CZEREŚNIAKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zzy Napisano 20 Października Zgłoszenie Share Napisano 20 Października Ci co zadarmo biorą powinni dostać bolesnej skacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 20 Października Zgłoszenie Share Napisano 20 Października 1 godzinę temu, Gość TOMUŚ napisał: ale te darmozjady dopłacaja do waszych dopłat bezpośrednich, dopłat do ubezpieczeń , suszowego i jeszcze wielu sponsoringów od wszystkich obywateli. Darmozjad to Ty jesteś z tym podejściem CZEREŚNIAKA Jeśli nie masz pojęcia o rolnictwie to zamilcz bo zaliczasz się do tych darmozjadów co chcą za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Iza Napisano 20 Października Zgłoszenie Share Napisano 20 Października 2 godziny temu, Gość TOMUŚ napisał: ale te darmozjady dopłacaja do waszych dopłat bezpośrednich, dopłat do ubezpieczeń , suszowego i jeszcze wielu sponsoringów od wszystkich obywateli. Darmozjad to Ty jesteś z tym podejściem CZEREŚNIAKA Tomuś ty pewnie pierwszy w kolejce z workiem do samozbiorow lecisz. Widzę że dobrym sponsorem jesteś. Pewnie bezrobotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Roki Napisano 20 Października Zgłoszenie Share Napisano 20 Października 2 godziny temu, Gość TOMUŚ napisał: ale te darmozjady dopłacaja do waszych dopłat bezpośrednich, dopłat do ubezpieczeń , suszowego i jeszcze wielu sponsoringów od wszystkich obywateli. Darmozjad to Ty jesteś z tym podejściem CZEREŚNIAKA Ludzie gońcie tą szarańczaę. Niech sobie kupią pole i robią samozbiory. Ja zatależuje warzywa ale darmozjadom nie dam za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 20 Października Zgłoszenie Share Napisano 20 Października 2 godziny temu, Gość TOMUŚ napisał: ale te darmozjady dopłacaja do waszych dopłat bezpośrednich, dopłat do ubezpieczeń , suszowego i jeszcze wielu sponsoringów od wszystkich obywateli. Darmozjad to Ty jesteś z tym podejściem CZEREŚNIAKA Nie mam nic wspólnego z rolnictwem, ale Ty pomysl trochę zanim zaczniesz głupoty pisać, masz myślenie na poziomie przedszkolaka.Kto niby doplaca?I z czego skoro Polska większość podatków ma z firm obsługujących rolnictwo.Urzednik państwowy na etacie kosztuje państwo minimum 60tys rocznie a do budżetu nie wnosi nic.Moj dział w firmie działa tylko dzięki rolnikom robimy rozne maszyny jest nas 30 osób i niestety szykują się zwolnienia jak rolnik kasy nie ma to za co będzie inwestował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rambo Napisano 20 Października Zgłoszenie Share Napisano 20 Października Godzinę temu, Gość Iza napisał: Tomuś ty pewnie pierwszy w kolejce z workiem do samozbiorow lecisz. Widzę że dobrym sponsorem jesteś. Pewnie bezrobotny. Ciekawe czy Tomuś w przyszłym roku się odwdzięczy i przyjdzie na jeden dzień odchwaszczać warzywo do rolnika. Myślę że nie bo Tomuś jest darmozjadom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Klose Napisano 20 Października Zgłoszenie Share Napisano 20 Października 2 godziny temu, Gość Rambo napisał: Ciekawe czy Tomuś w przyszłym roku się odwdzięczy i przyjdzie na jeden dzień odchwaszczać warzywo do rolnika. Myślę że nie bo Tomuś jest darmozjadom. Tomuś ma krótką pamieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Małorolny Napisano 20 Października Zgłoszenie Share Napisano 20 Października Tak nas właśnie postrzegają osoby, które mają wyprane mózgi przez szczujnie z TV. A później mówią, że im rolnicy nie potrzebni bo mleko czy ziemniaki są z marketu, a nie od rolnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 20 Października Zgłoszenie Share Napisano 20 Października 2 godziny temu, Gość Małorolny napisał: Tak nas właśnie postrzegają osoby, które mają wyprane mózgi przez szczujnie z TV. A później mówią, że im rolnicy nie potrzebni bo mleko czy ziemniaki są z marketu, a nie od rolnika. Polski rolnik w uni nie jest potrzebny i systematycznie małymi krokami jest niszczony a jak już padnie to będzie piekny rynek zbytu na towary i dopiero wtedy zacznie się płacz,że drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arek Napisano 21 Października Zgłoszenie Share Napisano 21 Października On 10/19/2025 at 8:29 PM, Guest Rolnik said: Niektórzy biorą co łaska. Jeden zapłaci więcej niż to warte, a drugi nic nie da. Nie wiem jaki cel mają te samozbiory (może reklama gospodarstwa, może nagłośnienie problemu ze sprzedażą?) Skąd tutaj tyle wpisów przeciwko samozbiorom? Handlarze sieją propagandę? Naprawdę nie widzicie co się dzieje na rynku? Rozumiem, że macie zbyt zapewniony? Wolicie ODDAĆ za 20-30gr czy sprzedać z pola w samozbiorach za 50 gr lub więcej? Wasz wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahten Napisano 21 Października Zgłoszenie Share Napisano 21 Października 18 minut temu, Gość Arek napisał: Skąd tutaj tyle wpisów przeciwko samozbiorom? Handlarze sieją propagandę? Naprawdę nie widzicie co się dzieje na rynku? Rozumiem, że macie zbyt zapewniony? Wolicie ODDAĆ za 20-30gr czy sprzedać z pola w samozbiorach za 50 gr lub więcej? Wasz wybór tylko wiekszosc osob samozbiory traktuje jako darmowy zbior, bez platnosci dla rolnika jesli jest on odplaty to ok, ale jesli ma byc darmowy to niech to gnije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość rolnik mazowsze Napisano 21 Października Zgłoszenie Share Napisano 21 Października Osobiście nie mam nic przeciw samozbiorom , jeżeli dały by one jakąś rekompensatę i chociaż minimalny zysk. Tylko osobiście nie wyobrażam Sobie takiej akcji w ziemniakach. Co innego jakąś papryka pomidor czy owoc. Ale ziemniaki? Niech mnie ktoś oświeci jak ? Czekasz na ileś osób i jedziesz kombajnem z nimi ? Dajesz im motyki i niech ryja jak dziki w ziemi ? Kopiesz kopaczką ? Nie każdy pewnie ja ma. W dodatku bądźmy szczerzy na jakimś małym areale może by się to udało...Ale jak wyobrazić Sobie to np na areale 10 ha. Ile tych ludzi musiałoby się tam pojawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość TOMUŚ Napisano 21 Października Zgłoszenie Share Napisano 21 Października 23 godziny temu, Gość Rambo napisał: Ciekawe czy Tomuś w przyszłym roku się odwdzięczy i przyjdzie na jeden dzień odchwaszczać warzywo do rolnika. Myślę że nie bo Tomuś jest darmozjadom. Tomuś kupi to co chce a Wy dostaniecie rozwolnienia od nadmiaru na polu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość TOMUŚ Napisano 21 Października Zgłoszenie Share Napisano 21 Października 4 godziny temu, Gość Arek napisał: Skąd tutaj tyle wpisów przeciwko samozbiorom? Handlarze sieją propagandę? Naprawdę nie widzicie co się dzieje na rynku? Rozumiem, że macie zbyt zapewniony? Wolicie ODDAĆ za 20-30gr czy sprzedać z pola w samozbiorach za 50 gr lub więcej? Wasz wybór do mentalności Czeresniaka nie dotrze ta oczywista prawda. Niech zgnije a wyciągnę łapkę po dopłatę bo zgniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Waszka Napisano 21 Października Zgłoszenie Share Napisano 21 Października Godzinę temu, Gość TOMUŚ napisał: do mentalności Czeresniaka nie dotrze ta oczywista prawda. Niech zgnije a wyciągnę łapkę po dopłatę bo zgniło Tomuś towar jest mój i robię z nim co chce, ale napewno darmozjadom za darmo nie oddam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 21 Października Zgłoszenie Share Napisano 21 Października 2 godziny temu, Gość TOMUŚ napisał: do mentalności Czeresniaka nie dotrze ta oczywista prawda. Niech zgnije a wyciągnę łapkę po dopłatę bo zgniło Tomus co Ty chlopie bierzesz?jakie dopłaty?A rozwolnienia dostaniesz Ty od żywności sprowadzanej z państw beż żadnych norm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Przemo Napisano 21 Października Zgłoszenie Share Napisano 21 Października Niespełna dwa tygodnie temu była akcja samozbiorów, która w okolicy były dosyć mocno nagłośniona przez lokalne społeczności. Wysypano hałdę ziemniaków (kilka, może kilkanaście ton). No i co się stało? Nie przyjechał nikt! Może pogoda nie pasowała bo padało wtedy..nie wiem, ale jakie było zdziwienie jak nikt się nie zjawił. Ludzie to by chcieli najlepiej gotowy produkt spakowany w worku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gościu Napisano 21 Października Zgłoszenie Share Napisano 21 Października 53 minuty temu, Gość Przemo napisał: Niespełna dwa tygodnie temu była akcja samozbiorów, która w okolicy były dosyć mocno nagłośniona przez lokalne społeczności. Wysypano hałdę ziemniaków (kilka, może kilkanaście ton). No i co się stało? Nie przyjechał nikt! Może pogoda nie pasowała bo padało wtedy..nie wiem, ale jakie było zdziwienie jak nikt się nie zjawił. Ludzie to by chcieli najlepiej gotowy produkt spakowany w worku. A kto niby miał przyjechać,marnować czas i dołozyc drogę,jak pewnie na miejscu kupi to za cenę paliwa jaką by wydał na dojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lukasz Napisano 21 Października Zgłoszenie Share Napisano 21 Października 58 minut temu, Gość Przemo napisał: Niespełna dwa tygodnie temu była akcja samozbiorów, która w okolicy były dosyć mocno nagłośniona przez lokalne społeczności. Wysypano hałdę ziemniaków (kilka, może kilkanaście ton). No i co się stało? Nie przyjechał nikt! Może pogoda nie pasowała bo padało wtedy..nie wiem, ale jakie było zdziwienie jak nikt się nie zjawił. Ludzie to by chcieli najlepiej gotowy produkt spakowany ja mam mało 1ha już rozprowadzilem i mimo tego,że tani kradli z pola akurat jest w miejscu,że żadnych domów blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kukeszko Napisano 21 Października Zgłoszenie Share Napisano 21 Października U nas już 3 dzień kopia na pryzmę i wszystko ludzie rozbierają po nocy na światłach nawet biorą. Niszczą tym tylko okolicznych małych producentów.65 ton dziennie wysypują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kukeszko Napisano 21 Października Zgłoszenie Share Napisano 21 Października A jak by ktoś chciał wiedzieć to ziemniaki sypią przy drodze 94 między chojnowem a Legnica na Facebook chyba jest ich ogłoszenie o darmowych ziemniakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 21 Października Zgłoszenie Share Napisano 21 Października Nauczycie ludzi, że w polu samo rośnie i będą chcieli co roku za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 21 Października Zgłoszenie Share Napisano 21 Października Godzinę temu, Gość Rolnik napisał: Nauczycie ludzi, że w polu samo rośnie i będą chcieli co roku za darmo. Kto nasadził beż pojęcia to wcale mi go nie szkoda,niektórych może rozumu nauczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi