Gość Kkr Napisano 4 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopada 43 minuty temu, Sieradzak napisał: Prawie 9 ton tygodniowo.W zasadzie do wykonania pod warunkiem że będzie kupiec ale w tym roku to nie lada wyzwanie. Nie wiem co w tym nierealnego co roku zostawiam na maj 100-150 t ziemniaka i przeważnie po 20tym jest po ziemniakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kromi Napisano 4 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopada 29 minut temu, Gość Kkr napisał: Nie wiem co w tym nierealnego co roku zostawiam na maj 100-150 t ziemniaka i przeważnie po 20tym jest po ziemniakach W maju juz są młode pyry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal Napisano 4 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopada 24 minuty temu, Gość Kkr napisał: Nie wiem co w tym nierealnego co roku zostawiam na maj 100-150 t ziemniaka i przeważnie po 20tym jest po ziemniakach Od 20lat zawsze kończyłem we wrześniu w tym roku zostało jeszcze z 30ton areał i plon taki sam.Juz z miesiąc telefon milczy a takich jak ja są tysiące więc raczej bym nie liczył na wiosnę.Chyba,że eksport ruszy ale niby gdzie?Jak każdy patrzy żeby jeszcze przywieść do nas bo ma nadmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 4 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopada 9 ton tygodniowo busem czemu nie ? 4 razy w tygodniu okreci po 150 wora do hurtowni 3,5 tysia na tydzien przytuli na wykarmienie rodziny akurat zostanie jak odliczy koszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 4 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopada Godzinę temu, Gość Rolnik napisał: 9 ton tygodniowo busem czemu nie ? 4 razy w tygodniu okreci po 150 wora do hurtowni 3,5 tysia na tydzien przytuli na wykarmienie rodziny akurat zostanie jak odliczy koszta. Tylko hurtownia musi to wziąć a nie będzie chciała.Woze koledze na sklep kilka lat a w tym roku schodzi połowa tego co zawsze towar jest idealny i cenę też ma konkurencyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jak żyć? Napisano 4 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopada 28 minut temu, Gość Gość napisał: Tylko hurtownia musi to wziąć a nie będzie chciała.Woze koledze na sklep kilka lat a w tym roku schodzi połowa tego co zawsze towar jest idealny i cenę też ma konkurencyjna. No dokładnie w tym roku schodzi połowa tego co zawsze, czy ludzie nagle o połowę przestali jeść jedzenia? Dlaczego tak jest? No i ta cena jeszcze, po kosztach się wozi, jak żyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 4 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopada Godzinę temu, Gość Jak żyć? napisał: No dokładnie w tym roku schodzi połowa tego co zawsze, czy ludzie nagle o połowę przestali jeść jedzenia? Dlaczego tak jest? No i ta cena jeszcze, po kosztach się wozi, jak żyć? Jedzą tyle samo tylko ziemniaków jest posadzone bardzo dużo i moim zdaniem problem zrobili tacy po 1 arze u mnie na wsi nikt nie sadził teraz dla siebie ma każdy a nadmiar rozda rodzinie,do tego 15%wzrost zarejestrowanych powierzchni uprawy i w miarę sprzyjający rok i mamy co mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Długol Napisano 5 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopada 9 godzin temu, Gość Gość napisał: Jedzą tyle samo tylko ziemniaków jest posadzone bardzo dużo i moim zdaniem problem zrobili tacy po 1 arze u mnie na wsi nikt nie sadził teraz dla siebie ma każdy a nadmiar rozda rodzinie,do tego 15%wzrost zarejestrowanych powierzchni uprawy i w miarę sprzyjający rok i mamy co mamy. Panowie ja mam pytanie z innej beczki. Czy ktoś z forum kończy z ziemniakiem. Pytam bo może ktoś by miał fajny kombajn do sprzedania w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 5 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopada 14 godzin temu, Gość Kilo napisał: Dobrze to opisałeś. Szczera prawda. Praktycznie co do kilograma sie zgadza. Moze kilka ton będę w hurt musiał puścić ale mam 3 sklepy i każdy średnio bierze 150 worków w tydzień więc o zbyt jestem spokojny. Fakt kokosów z tego nie będzie bo dziś cena 80 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 5 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopada Mało prawdopodobne.Przynajmniej w tym gronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 5 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopada 9 godzin temu, Sieradzak napisał: Każdy tu narzeka a po cichu liczyli ze w przyszłym roku sobie odbije. Nikt nie wyjdzie ziemniaka. Każdy wsadzi tyle samo albo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pan Napisano 5 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopada 1 minutę temu, Gość Marian napisał: Każdy tu narzeka a po cichu liczyli ze w przyszłym roku sobie odbije. Nikt nie wyjdzie ziemniaka. Każdy wsadzi tyle samo albo więcej. Cudów nie będzie ale jak ktoś zniszczył parę hektarów to nie bedzie tyle sadził Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 5 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopada 44 minuty temu, Gość Pan napisał: Cudów nie będzie ale jak ktoś zniszczył parę hektarów to nie bedzie tyle sadził Pozdrawiam Pewnie,że nie będzie rezygnacji z uprawy żeby więcej nie było.po tej gałęzi rolnictwa wszystkiego się można spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sieradz Napisano 5 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopada Sadzeniak za darmo więc za rok podwoi się areał żeby sobie ten rok odbić. Wiele osób powinno się wyleczyć z ziemniaków po tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenek Napisano 5 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopada 29 minut temu, Gość Sieradz napisał: Sadzeniak za darmo więc za rok podwoi się areał żeby sobie ten rok odbić. Wiele osób powinno się wyleczyć z ziemniaków po tym sezonie Może rzeczywiście w przyszłym roku się odkujemy. Ja będę próbował wsadzić 50 ha, pomimo tego że w tym roku mam 32ha. Wyszedłem słabo ale na plusie. Może w końcu bezie taki rok w którym się odkujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Pawłowski Napisano 5 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopada Ktoś tutaj pisał o fakcie zatrzymania tira z ziemniakami w drodze do Rumunii. Sprawdziliśmy i niestety to prawda: https://www.igrit.pl/artykul/ziemniaki-mialy-pojechac-do-rumunii-ale-5680 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ggg Napisano 5 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopada Godzinę temu, Gość Zenek napisał: Może rzeczywiście w przyszłym roku się odkujemy. Ja będę próbował wsadzić 50 ha, pomimo tego że w tym roku mam 32ha. Wyszedłem słabo ale na plusie. Może w końcu bezie taki rok w którym się odkujemy. Taki rok to już był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 5 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopada Godzinę temu, Gość Zenek napisał: Może rzeczywiście w przyszłym roku się odkujemy. Ja będę próbował wsadzić 50 ha, pomimo tego że w tym roku mam 32ha. Wyszedłem słabo ale na plusie. Może w końcu bezie taki rok w którym się odkujemy. Odkulismy się 2 lata temu teraz kilka lat po kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonim Napisano 5 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopada 1 godzinę temu, Sebastian Pawłowski napisał: Ktoś tutaj pisał o fakcie zatrzymania tira z ziemniakami w drodze do Rumunii. Sprawdziliśmy i niestety to prawda: https://www.igrit.pl/artykul/ziemniaki-mialy-pojechac-do-rumunii-ale-5680 Z Polski wyjechać nie mogą bo kontrolują, ale jak już do nas jedzie towar to drzwi otwarte i bez żadnych kontroli jedzie co popadnie... Komuś bardzo zależy żeby polskie rolnictwo padło jak najszybciej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 5 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopada 2 godziny temu, Sebastian Pawłowski napisał: Ktoś tutaj pisał o fakcie zatrzymania tira z ziemniakami w drodze do Rumunii. Sprawdziliśmy i niestety to prawda: https://www.igrit.pl/artykul/ziemniaki-mialy-pojechac-do-rumunii-ale-5680 To przecież byłby śmiertelny grzech taki ,,skarb" wypuścić z Polski i to jeszcze bez papierów. Co innego jest wpuszczać do nas odpady i to bez żądania papierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pankracy Napisano 5 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopada Godzinę temu, Gość Anonim napisał: Z Polski wyjechać nie mogą bo kontrolują, ale jak już do nas jedzie towar to drzwi otwarte i bez żadnych kontroli jedzie co popadnie... Komuś bardzo zależy żeby polskie rolnictwo padło jak najszybciej! w 2003 jak wchodzilismy do unii to ta cała unia aby sie uchronic przed naszymi ziemniakami bo wiedziała ze cukrownie zamknie wprowadzila takie jakby fito-embargo. i jest do dzis bo to im to na rękę. wszystko jest co na rękę niemcom .Tak jak mercosur, czy zboże z UA-bo to przecież holdningów niemieckich reszta ma siedziec cicho pod przykrywka wspólnej polityki rolnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 5 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopada 1 godzinę temu, Gość pankracy napisał: w 2003 jak wchodzilismy do unii to ta cała unia aby sie uchronic przed naszymi ziemniakami bo wiedziała ze cukrownie zamknie wprowadzila takie jakby fito-embargo. i jest do dzis bo to im to na rękę. wszystko jest co na rękę niemcom .Tak jak mercosur, czy zboże z UA-bo to przecież holdningów niemieckich reszta ma siedziec cicho pod przykrywka wspólnej polityki rolnej Masz rację też gdzieś czytałem,że to był jeden z warunków przyjecia do UE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 6 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 9 godzin temu, Gość Gość napisał: Masz rację też gdzieś czytałem,że to był jeden z warunków przyjecia do UE. Oczywiscie macie racje wszyscy to wiedza tylko nie nasz rzad [przepraszam za pisownie] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 6 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada Zenek ja w tym roku miałem 80 ha w przyszłym roku dobieram dzierzaw i będę sadzil 150 ha łyso ci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenek Napisano 6 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopada 1 godzinę temu, Gość Rolnik napisał: Zenek ja w tym roku miałem 80 ha w przyszłym roku dobieram dzierzaw i będę sadzil 150 ha łyso ci ? Nawet że nie bo głupim nie ma co żałować roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi