Gość Kle Napisano 15 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopada 5 godzin temu, Gość Scania ESI napisał: Pojawi się mróz to skończy się tani towar, kto nadal będzie sprzedawał poniżej kosztów produkcji to frajer Tylko jak narazie tego mrozu nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ggg Napisano 15 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopada 19 godzin temu, Gość Robert napisał: Zrób sobie WZ pod działkę/część działki na garaż tam gdzie masz sortownie/magazyny i drugi licznik na cywilną taryfę. A co WZ pomoże? Licznik w taryfie G dostaniesz po odbiorze domu, nawet na czas budowy masz taryfę C. Tak jest u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Łuki Napisano 16 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopada Zdążycie zebrać tą kapustę w sieradzkim do mrozów? Tyle jest jej jeszcze na polach, dlaczego nie zbieracie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kmi Napisano 16 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopada 17 godzin temu, Gość ggg napisał: A co WZ pomoże? Licznik w taryfie G dostaniesz po odbiorze domu, nawet na czas budowy masz taryfę C. Tak jest u nas. 51 minut temu, Gość Łuki napisał: Zdążycie zebrać tą kapustę w sieradzkim do mrozów? Tyle jest jej jeszcze na polach, dlaczego nie zbieracie? -3 to nie mróz na kapustę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Qwerty Napisano 16 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopada Godzinę temu, Gość Łuki napisał: Zdążycie zebrać tą kapustę w sieradzkim do mrozów? Tyle jest jej jeszcze na polach, dlaczego nie zbieracie? Zapowiadali tengie mrozy już od przyszłego tygodnia i przemarznie a czy to poprawi sytuację jak cała Europa nasadziła i wszędzie za grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kmi Napisano 16 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopada 13 minut temu, Gość Qwerty napisał: Zapowiadali tengie mrozy już od przyszłego tygodnia i przemarznie a czy to poprawi sytuację jak cała Europa nasadziła i wszędzie za grosze Musiało by być -10 i to ze 2-3dni żeby przemarzła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 16 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopada 45 minut temu, Gość Qwerty napisał: Zapowiadali tengie mrozy już od przyszłego tygodnia i przemarznie a czy to poprawi sytuację jak cała Europa nasadziła i wszędzie za grosze Żaden mróz sytuacji nie poprawi.Przechowalnie załadowane wszystkim,że się zamknąć nie chcą.Kto to kupi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 16 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopada Witam kolegów i koleżanki za forum, mam konkretne pytanie. Zna ktoś jakąś gorzelnię która skupuje ziemniaki w rejonie Wielkopolski, Lubuskiego, Kujawsko-Pomorskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 16 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopada 6 godzin temu, Gość Łuki napisał: Zdążycie zebrać tą kapustę w sieradzkim do mrozów? Tyle jest jej jeszcze na polach, dlaczego nie zbieracie? Jutro u mnie koniec.Ze 6 ton zostało.Wiele jesiennych chyba już zostanie bo zrobił się gnój.Ci którzy zasadzili ponad możliwość przechowania talerzuja.Co tydzień schodzi mi po 3-4tony w tym tempie to do maja będzie schodzić.Cena w sumie na ten rok jako taka . Generalnie dno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Scania ESI Napisano 16 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopada U mnie wykopane i kapusta wycięta. Przechowalnia zamknięta. Teraz tylko kupować od głupich chłopów po 3 zł worek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 16 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopada https://www.facebook.com/share/v/1ERN5b4ThE/ Widać co dało nam wejście do UE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 16 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopada Do jakiej temperatury ziemniaki wytrzymają w redlinie niewykopane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość KPR Napisano 16 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopada 7 minut temu, Gość Andrzej napisał: Do jakiej temperatury ziemniaki wytrzymają w redlinie niewykopane? U mnie 2lata temu całą zimę przetrwały w polu i na wiosnę były kopane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robert Napisano 17 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada 4 godziny temu, Gość Andrzej napisał: Do jakiej temperatury ziemniaki wytrzymają w redlinie niewykopane? Ja też 2 lata temu kopałem w grudniu i styczniu. Jak popada śnieg to i -10 im nie straszne, jak są chwasty to tylko na plus Ale jak goła ziemia to kilka dni na minusie i po ptakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lbl Napisano 17 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada 11 godzin temu, Gość Robert napisał: Ja też 2 lata temu kopałem w grudniu i styczniu. Jak popada śnieg to i -10 im nie straszne, jak są chwasty to tylko na plus Ale jak goła ziemia to kilka dni na minusie i po ptakach. Wcale nieprawda. Przy minus 6 przetrwaja cala zime, a jak bedzie snieg to minus 10 im nie zaszkofzi. Sprawdzone na wlasnym przykladzie. Lubelskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 17 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada Godzinę temu, Gość Lbl napisał: Wcale nieprawda. Przy minus 6 przetrwaja cala zime, a jak bedzie snieg to minus 10 im nie zaszkofzi. Sprawdzone na wlasnym przykladzie. Lubelskie Na wiosnę tylko saletry dosypać podradlic i sadzenie z głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lpr Napisano 17 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada Godzinę temu, Gość Lbl napisał: Wcale nieprawda. Przy minus 6 przetrwaja cala zime, a jak bedzie snieg to minus 10 im nie zaszkofzi. Sprawdzone na wlasnym przykladzie. Lubelskie na ch…. to jeszcze kopać jak nawet to co już jest wykopane pójdzie na wiosnę w większości do utylizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosss Napisano 17 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada Ziemniaki mrozu się nie boją, mają strach przed odwilżą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 17 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada Godzinę temu, bosss napisał: Ziemniaki mrozu się nie boją, mają strach przed odwilżą..... Ale jak się w mroz wykopie i szybko sprzeda to tylko dzwonić beda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 17 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada 3 godziny temu, Gość Lbl napisał: Wcale nieprawda. Przy minus 6 przetrwaja cala zime, a jak bedzie snieg to minus 10 im nie zaszkofzi. Sprawdzone na wlasnym przykladzie. Lubelskie Tak właśnie gdzieś czytałem przed laty, że w redlinie wytrzymają do -6. Co prawda redlina nieduża bo rozstaw 70cm, w takiej 90cm więcej ziemi to napewno więcej by wytrzymało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 17 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada 33 minuty temu, Gość Andrzej napisał: Tak właśnie gdzieś czytałem przed laty, że w redlinie wytrzymają do -6. Co prawda redlina nieduża bo rozstaw 70cm, w takiej 90cm więcej ziemi to napewno więcej by wytrzymało. Średni kaliber przetrwa a co większe każdy z jednej strony przemarzniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Esi Napisano 17 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada 1 godzinę temu, Gość Marek napisał: Średni kaliber przetrwa a co większe każdy z jednej strony przemarzniety Ja bym to chyba próbował przykryć włókniną bo jak przemarznie to będzie strata nie do oszacowania przy tych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janek Napisano 17 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada Godzinę temu, Gość Esi napisał: Ja bym to chyba próbował przykryć włókniną bo jak przemarznie to będzie strata nie do oszacowania przy tych cenach Interes życia a Ty sobie jaja robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robert Napisano 17 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada Jak Ci przyjdzie tydzień dzien w dzien po -6 to i tak przemarzną. Owszem chwilowy taki mróz im nie straszny ale kilka dni bez sniegu załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 18 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopada Panowie,o czym wy tu piszecie? Ludzie kopce na polach porobili,przechowalnie pełne zbyt niemalże zerowy cena dno.Gdzies w Pomorskiem gość 120ton za darmo chce oddać a wy tu martwicie się czy ziemniaki w redlinach nie zmarzną.A ch.....z nimi. SławekIno dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi