Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Obserwator
Godzinę temu, Gość Komi napisał:

Ja też niczego ne marnuje. Wszystko zbieram. Tak zostalem wychowany.

Godzinę temu, Gość Komi napisał:

Ja też niczego ne marnuje. Wszystko zbieram. Tak zostalem wychowany.

Godzinę temu, Gość Krach napisał:

To jest właśnie o to płacz,bo nie będzie na balety na Seszelach 

Czyli co chłop to tylko w pole albo gumofilce i na targ albo giełdę po coś się w końcu pracuje ale większości żal dupe ściska wydać na wakacje tylko klapki na oczach i pole 

Gość Koscierzyniak
W dniu 25.11.2025 o 22:41, Gość Sędzice napisał:

Pawełek z Kobierzyca lata wkurzony 40ha obmarzło, może dobrze perspektyw na poprawę ceny nie widać dziś ładowałem Qeean anne za 20groszy umytą w worek 15kg nawet ładnie się umyła, jak u was ceny?

Na konkurenta Ciancioka chłopak się zapatrzył😅to obsadził pola, ale Canciok w dubajach nie siedzi tylko niedziele w przechowalni na wózkach to jest wykopany, zdążył dzierżawę na Kościerzynie oddać mógł Pawełek wziąć😉jak taki mocny? Pawełka to stać zamrozić 40ha jak dzierżawy płaci 500kg pszenicy za ha to co tam poświęcić 40ha tanich pyrek z drugiej strony kontrakt z Równą nie wypalił czy Nidzica ma pierwszeństwo? 

Gość Romek

Pany zanosi sie na długie przechowywanie, zawsze trzymałem do marca, w tym roku napewno do młodego trzeba będzie trzymać. Jak zapobiegacie kiełkowaniu ziemniaków, które nie były niczym traktowane?

Gość Gosc.
34 minuty temu, Gość Romek napisał:

Pany zanosi sie na długie przechowywanie, zawsze trzymałem do marca, w tym roku napewno do młodego trzeba będzie trzymać. Jak zapobiegacie kiełkowaniu ziemniaków, które nie były niczym traktowane?

Bardzo wczesnych niczym nie powstrzymasz a późne temperatura około 4 stopni i odpowiednia wilgotność ale smakowo nie do zjedzenia, słodycz.

Gość Romek
10 godzin temu, Gość Kpr napisał:

Jak masz komu to sprzedaj nie trzymaj bo wiosna nie będzie kolorowa.

No właśnie jest problem ze sprzedażą. Mam kilku małych odbiorców. W normalnym roku sprzedawałem po 200-300 worków tygodniowo ale teraz konkurencja weszła po 7 zł za worek i sie klient odwrócił. Ja za te pieniądze robił nie będę.

Gość Gość
42 minuty temu, Gość Romek napisał:

No właśnie jest problem ze sprzedażą. Mam kilku małych odbiorców. W normalnym roku sprzedawałem po 200-300 worków tygodniowo ale teraz konkurencja weszła po 7 zł za worek i sie klient odwrócił. Ja za te pieniądze robił nie będę.

Cena jedno ,zejście praktycznie nie istnieje wozilem znajomemu na 3sklepy 70-80workow tygodniowo teraz 20-30.

Godzinę temu, Gość Romek napisał:

No i mądry gość jesteś.Dlatego nie rozumiem jaki sens ma wyrywanie towaru z błota za takie pieniądze.

50 minut temu, Gość Scania ESI napisał:

W przyszłym roku najlepiej siać budyń lub kisiel.

Oj pojadą w tym roku z powrotem w pole ziemniaczki wszyscy wkoło mają nadmiar już mam oferty po 0,20 gr w worku szytym a prawdziwa sraka zacznie się jak ziemniaki zaczną kiełkować i stąd pytanie czy będziecie dopłacać do odbioru bo nie wiem czy robić zapasy?