Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lubelskie
1 godzinę temu, Gość Martinx77 napisał:

Że się coś tam sprzeda to wiem, bo sam mam zamówione. Tylko, że ci producenci mają mają takie mało chodliwe odmiany. W poprzednim  sezonie sprzedawało się wszystko, teraz ludzie wymyślają. 

A tak na marginesie, to bym się nie chwalił, że produkujesz sadzeniaka. Za te śmieci, co ostatnio ładowaliście, to się smażyć będziecie. 

Wracają po sadzeniaki to chyba nie jest ze mną źle.

16 godzin temu, Gość Małorolny napisał:

Musi ruszyć export, a jak narazie to tylko import nam serwują. Toniemy w ziemniakach, a one wjeżdżają ze wszystkich stron zamiast wyjeżdżać.

Gdzie ci ruszy import jak zewsząd jadą do nas ziemniaki.Gosc który ode mnie bierze po nowym roku zaczyna wozić z Francji 

3 godziny temu, Sieradzak napisał:

Gdzie ci ruszy import jak zewsząd jadą do nas ziemniaki.Gosc który ode mnie bierze po nowym roku zaczyna wozić z Francji 

Podobno i niemcy nas zasypują

54 minuty temu, Gość Klon napisał:

Podobno i niemcy nas zasypują

Żadna nowość z dawna już tak niestety u nas jest,zamiast wspierać krajowych producentów to staliśmy się śmietnikiem dla innych i co najlepsze oni jest jeszcze to dotowane mają krzywda im się nie dzieje.

5 godzin temu, Sieradzak napisał:

Export idzie cały czas tylko co niektórzy bez opamiętania Napier… 3 x tyle co zwykle + lepsze plony i są efekty co do importu co roku więcej wjeżdża niż wyjeżdża ale przy tych cenach transport wychodzi drożej niż ziemniaki

Masz to gdzies potwierdzone? Czy znojomy znajomego od kuzyna tak powiedzial? Kazdy pisze ze maja doplaty do exportu a nikt tego nie zweryfikowal. Miec to napewno maja nadprodukcje tak jak i u nas

Godzinę temu, Gość Rolnik z centrum napisał:

Niemieckie władze dopłacają do wyeksportowania 60gr/kg , więc nawet za darmo jak oddadzą to i tak zarobią . 

Nie wiem czy to sie uda ale u nas jeden gosciu obsadzil już kilka tuneli. Czy to przetrwa?

14 minut temu, Gość Gosc napisał:

Masz to gdzies potwierdzone? Czy znojomy znajomego od kuzyna tak powiedzial? Kazdy pisze ze maja doplaty do exportu a nikt tego nie zweryfikowal. Miec to napewno maja nadprodukcje tak jak i u nas

W telewizji nie mówili więc napewno nieprawda 😂

10 godzin temu, Gość Nil napisał:

Nie wiem czy to sie uda ale u nas jeden gosciu obsadzil już kilka tuneli. Czy to przetrwa?

W tunelach możesz dogrzac. Bedą tylko kto to kupi.

2 godziny temu, Gość Martinx77 napisał:

Z tymi niemieckimi dopłatami to jak z Yeti, niby każdy o nich wie, ale nie ma żadnych dowodów na istnienie. 

Bo nie istnieją.Ludzie pier.... głupoty.Jeden coś wymyśli albo gdzieś coś usłyszy drugi dołoży i legenda zaczyna żyć własnym życiem.

Gość Paweł

Nie wiem czy mają dopłaty czy też nie, ale od kilku handlarzy już to słyszałem że 10centów do kg, i ziemniak wychodzi w sumie za sam koszt transportu. 
Więc albo maja dopłatę, albo handlarze w ten sposób zbijają ceny u nas. Choć finalnie żaden z tych co o tym gadał towaru nie ładował.