Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marek Krakow

Widziałem ostatnio ziemniaka z Niemiec bardzo ładny towar oko kupuje i o cenę nie pyta.Ponoc maja bardzo dużo towaru a wiosna juz za oknem.Gdyby ktoś miał kontakt na importera to zostawcie jakieś namiary odezwę się.Potrzebuje tira tygodniowo.

W dniu 15.03.2025 o 14:19, Bravo napisał:

Już było kiedyś-7 i bez żadnych okryć wytrzymały

Expand  

Okolice Zielonej Góry dziś -8 przy gruncie u mnie wsadzone 3.5ha i powiem Ci koleżko że kiełek odleciał a dzisiejsza noc ma być nawet - 10 w dzień temperatura odczuwalna - 6 więc rizoknonioza i inne choroby gwarantowane z tego plonu już nie będzie, Twoje tłumaczenie to jak rozmowa z głvpimi 

W dniu 17.03.2025 o 09:01, Gość Arek napisał:

Okolice Zielonej Góry dziś -8 przy gruncie u mnie wsadzone 3.5ha i powiem Ci koleżko że kiełek odleciał a dzisiejsza noc ma być nawet - 10 w dzień temperatura odczuwalna - 6 więc rizoknonioza i inne choroby gwarantowane z tego plonu już nie będzie, Twoje tłumaczenie to jak rozmowa z głvpimi 

Expand  

Okryte były? Ziemia sucha czy dopadało?

W dniu 17.03.2025 o 09:01, Gość Arek napisał:

Expand  

Aż poszedłem zobaczyć ale na ten moment wszystko OK

IMG_20250317_161954_046.jpg

W dniu 16.03.2025 o 19:21, Gość Marek Krakow napisał:

Widziałem ostatnio ziemniaka z Niemiec bardzo ładny towar oko kupuje i o cenę nie pyta.Ponoc maja bardzo dużo towaru a wiosna juz za oknem.Gdyby ktoś miał kontakt na importera to zostawcie jakieś namiary odezwę się.Potrzebuje tira tygodniowo.

Expand  

Zapraszamy!  Tysiące ofert od polskich producentów:
https://igrit.pl/kategoria/gielda-ziemniakow-42

Gość Rolnik

Tydzień temu PGRusy posadziły 50ha bez przykrycia. No ciekaw jestem co będzie z tych ziemniaków jak dziś rano było prawie -10. Z resztą sam mam pod włókniną, ale tylko pół hektara.

Gość Producent

Moi drodzy oby okrycia przetrwały bo podaż towaru się rozłoży w czasie.

Ja będę sadził kiełkowane za jakieś 2 tygodnie i jeżeli wszystkie ziemniaki wyjdą w jednym czasie to będzie kicha.

Moim zdaniem w tym roku każdy komu urośnie towar to zarobi, jeszcze jest daleko do zbiorów i wszystko może się wydarzyć, spokojnie i bez nerwów.

Pozdrawiam serdecznie.

Gość Rolnikkk
  W dniu 18.03.2025 o 20:17, Gość Pyrus napisał:

No i elegacno. Będą promocje na Kaliszu.

Expand  

Tylko na Sieradz i Sieradz. A na Kaliszu to już posadzili bez okryć.

koło Oleśnicy też już wsadzadzone pod przykrycie, to na co ten Sieradz miał czekać?

W dniu 18.03.2025 o 22:08, Gość Producent napisał:

Moi drodzy oby okrycia przetrwały bo podaż towaru się rozłoży w czasie.

Ja będę sadził kiełkowane za jakieś 2 tygodnie i jeżeli wszystkie ziemniaki wyjdą w jednym czasie to będzie kicha.

Moim zdaniem w tym roku każdy komu urośnie towar to zarobi, jeszcze jest daleko do zbiorów i wszystko może się wydarzyć, spokojnie i bez nerwów.

Pozdrawiam serdecznie.

Expand  

Szkoda że jeszcze nie wyszły

Gość Okolice Wrocławia
  W dniu 19.03.2025 o 06:17, Gość Rolnikkk napisał:

Tylko na Sieradz i Sieradz. A na Kaliszu to już posadzili bez okryć.

koło Oleśnicy też już wsadzadzone pod przykrycie, to na co ten Sieradz miał czekać?

Expand  

Będą czekać z przykryciami do kwietnia może 😂😂😂 A co na Oleśnicy tak duzo jest nasadzone? Wcale nie ,to nie Sieradz że wszędzie biało jest  

Gość Ziemniak
  W dniu 16.03.2025 o 19:21, Guest Marek Krakow napisał:

Expand  

To się porobiło, że niemiecki ziemniak lepszy niż polski

14 godzin temu, Gość sztukmistrz z lublina napisał:

Nic się nie porobiło, zawsze był lepszy.

Expand  

Ogólnie żywność z Niemiec jest dużo lepsza syropy glukozowe fruktozowe statki czołgi po co nam rolnictwo i przemysł jak mamy lepsze z Niemiec nawet energię mają lepszą bo ich węgiel brunatny nie emituje co2

Gość Producent

Mało tego, Niemcy ekologicznie wydobywają węgiel na Polskiej ziemi. JSW zatrudniająca ponad 31 tys. Polaków nie potrafi tego zrobić. Dobrze że mamy mamy takich zdolnych sąsiadów i rządy które są w stanie ubłagać ich o pomoc w eksploatacji polskiego majątku.

14 godzin temu, Gość Kra napisał:

Ogólnie żywność z Niemiec jest dużo lepsza syropy glukozowe fruktozowe statki czołgi po co nam rolnictwo i przemysł jak mamy lepsze z Niemiec nawet energię mają lepszą bo ich węgiel brunatny nie emituje co2

Expand  

Szczera prawda, niestety nie do wyplenienia z większości głów.