Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 21.02.2024 o 12:11, Gość Max napisał:

15zl to też dobra cena.

Expand  

To była dobra cena przy nawozach o połowę tańszych czy paliwie za 4-5 zł. Praca ludzi kosztowała też około 15 zł . Także teraz to takie minimum się robi przy tych kosztach.. jeszcze jak prąd podciągną to już całkiem 😅

W dniu 21.02.2024 o 16:39, Sebastian Szmudanowski napisał:

To była dobra cena przy nawozach o połowę tańszych czy paliwie za 4-5 zł. Praca ludzi kosztowała też około 15 zł . Także teraz to takie minimum się robi przy tych kosztach.. jeszcze jak prąd podciągną to już całkiem 😅

Expand  

W Porównaniu do zboża to 15zl jest dobrą ceną. 

W dniu 21.02.2024 o 19:40, Gość Paweł napisał:

My strajkujemy przeciwko importowi płodów a tu ktoś ogłasza pyry ze wschodu i dolewa oliwy do ognia

Expand  

Kolega a mi się wydaje że to nie tak z tymi pyrami jak myślisz u źle zrozumiałeś temat

Ja myślę że pyry pojechały a klient ich nie chce i ten ktoś próbuje je sprzedać żeby z nimi nie wracać bardziej tak to wygląda

A teraz z innej beczki jakie ceny obecnie transakcyjne żółte i czerwone w bb ilości tir ??

Małopolskie 

Gość Buła z mlekiem

Ziemniaki dopiero zaczną tanieć . Jest więcej towaru niż się wydawało . Trzeba gdzieś to sprzedać … tylko gdzie ? Luty ciepły , kolejne miesiące też zapowiadają się ciepłe , także wczesny ziemniak też pokaże się  wcześniej niż rok temu . 

W dniu 22.02.2024 o 07:02, Guest Buła z mlekiem napisał:

Ziemniaki dopiero zaczną tanieć . Jest więcej towaru niż się wydawało . Trzeba gdzieś to sprzedać … tylko gdzie ? Luty ciepły , kolejne miesiące też zapowiadają się ciepłe , także wczesny ziemniak też pokaże się  wcześniej niż rok temu . 

Expand  

Chciałbyś handlarzu, trochę staniej może, ale nie dużo, ziemniaka nie ma wiela

Gość Była z mlekiem
  W dniu 22.02.2024 o 08:29, Gość Rolas napisał:

Chciałbyś handlarzu, trochę staniej może, ale nie dużo, ziemniaka nie ma wiela

Expand  

Nie jestem handlarzem . Obiektywne spojrzenie na rzeczywistość a nie życie wyłącznie marzeniami które nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości . Ziemniaki za chwilę będą poniżej złotówki . Kły zaczną rosnąć i trzeba sprzedawac bo przy tych temperaturach pyry będą sie gotować …

W dniu 22.02.2024 o 09:20, Gość Była z mlekiem napisał:

Nie jestem handlarzem . Obiektywne spojrzenie na rzeczywistość a nie życie wyłącznie marzeniami które nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości . Ziemniaki za chwilę będą poniżej złotówki . Kły zaczną rosnąć i trzeba sprzedawac bo przy tych temperaturach pyry będą sie gotować …

Expand  

Ja też nie jestem handlarzem ziemniaka jest w chu każdy trzymał bo liczył na 2 zł ale się przeliczyli przy tej pogodzie po 10 maja wczesny

W dniu 22.02.2024 o 09:57, Gość Rol napisał:

Ja też nie jestem handlarzem ziemniaka jest w chu każdy trzymał bo liczył na 2 zł ale się przeliczyli przy tej pogodzie po 10 maja wczesny

Expand  

Mamy koniec lutego, do maja jest 3 miesiące, a pogoda dziś taka - a jaka będzie do maja, to wróżbiarstwo. Przyjdzie maj, to Ci powiem co będzie, teraz jeszcze marzec się nie zaczął ..Więc co będzie w maju z ziemniakami, dowiemy się w maju ... 

Gość Piotrek

O tuż to. Powiew wiosny poczynił ruchy na rynku, fakt że kiełki ruszyły i kopce z przechowalnia muszą być sprzedane ale do ziemniaków z kampanii 2024 daleka droga. Od posadzenia do wykopków też. Mam w chłodni jeszcze towaru i nie czuje aby była tragedia. A import był, jest i będzie. Nie wszystko z importu idzie zrobić i tyle.

Gość Cukier

Tak z ciekawości zapytam, jak u Was sytuacja na polach? Jestem z regionu gdzie uprawia się mało ziemniaka pod włókniną (kuj-pom), ale póki co to w wielu miejscach stoi woda. Do tego zapowiadają kolejne deszcze. Nie wiem kiedy uda się wjechać z wczesnymi ziemniakami, czy rozsadą kapusty

W dniu 22.02.2024 o 21:01, Gość Misi 2780 napisał:

Dzisiaj ładowałem po 1.66 do mycia

Expand  

Człowieku, chyba ładowałeś gnój na furę i myślałeś że to są ziemniaki. Idź do chałupy odśwież się bo logika do ciebie nie dociera, ,,misikróliku".

W dniu 24.02.2024 o 00:51, Gość Grzesiek napisał:

Ok, dzięki a bez mycia jak płacą za ziemniaki premium? Lilli, Quinn? 

Expand  

Napisane było ogłoszenie że kupi ilości torowe po 0,8 w big bag i 1 zł w workach po 15 kg 

Gość Kujawiak
  W dniu 24.02.2024 o 09:43, Gość rura napisał:

Po złotówce chodzi kaliber 30-40 na obieranie.

Expand  

Woęc Cena grubego ziemniaka zrównała się z drobnym na obieranie… zastój . 15 zł za worek 15 kg oferują kucy 

• A_2 changed the title to Ziemniaki 2025