Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 27.04.2024 o 12:40, Gość Wtf napisał:

Co za porwonanie Rumuna do Maroka ?? Nawet w podstawówce wiedza że to  znacznie gdzie indziej leży

Expand  

Swoją filozofie prezentuj rodzinie, mnie nie pouczaj bo geografię znam z pewnością lepiej od Ciebie.

W dniu 27.04.2024 o 12:42, Gość Marian napisał:

Rumuńskie ziemniaki są niedobre w smaku . Smakują jak nasze na skrobię albo te stare "Bronka" ale jak kto woli. Mnie osobiście nie smakuja

Expand  

Chyba się pomyliłeś z Cyprem!Rumunskie młode smak podobny do Polaka 

W dniu 28.04.2024 o 07:11, Gość Marian napisał:

Cena będzie jak nie będziecie odrazu spodni ściągać 

Expand  

Dokładnie ,Wrocław dobrze ziemniaki pod okryciami przetrzepało a grunt to spalony na równo .Takze trzymajcie gacie wysoko tak źle nie będzie 

Gość Pytanie z innej beczki .

Problem z odmianą Cortina,w tamtym roku wzięta z centrali zasadzona ,plon oddała super, jesienią strasznie gniła w skrzyniach ale kiełkowała fajnie,wiosna po przerobieniu sadzeniaka kiełki sie poobrywały bo sadzę nie pod przykrycie,teraz przed formowaniem gdzieś ok 2 tyg po zasadzeniu widzę że niektóre ziemniaki nie puszczają kiełków nawet oczka słabe,miał ktoś podobny problem?

Gość Marcinn
  W dniu 28.04.2024 o 17:00, Gość Pytanie z innej beczki . napisał:

Problem z odmianą Cortina,w tamtym roku wzięta z centrali zasadzona ,plon oddała super, jesienią strasznie gniła w skrzyniach ale kiełkowała fajnie,wiosna po przerobieniu sadzeniaka kiełki sie poobrywały bo sadzę nie pod przykrycie,teraz przed formowaniem gdzieś ok 2 tyg po zasadzeniu widzę że niektóre ziemniaki nie puszczają kiełków nawet oczka słabe,miał ktoś podobny problem?

Expand  

5 tygodni jak wsadziłem dopiero teraz puszczą kiełek

W dniu 30.04.2024 o 09:11, Guest Staszek 58 napisał:

Panowie po ile stary ziemniak na Krakowie czy to prawda że 30 zł?

Expand  

Tak, prawda, ale za ładny towar anie szrot, jest szaleństwo popytu bo miasto  na majówkę jedzie i restaruacje dokupują towaru

W dniu 30.04.2024 o 09:47, Guest Waldi napisał:

Jest szansa po majówce na 40 zł za stary? 

Expand  

Moim zdaniem zapomnij, po majówce już będzie boom na młody

Ludzie upatrujący w uprawie młodych ziemniaków z pod przykrycia kokosów żyją w innym świecie.Nigdy nie liczyłem na szalone pieniądze z tej uprawy.Oczywiscie że jak jest dobra cena to tylko się cieszyć ale w moim przypadku sadze je tylko po to aby jak najszybciej zaczęły płynąć nowe pieniądze w sezonie.Wiec kompletnie bez stresu będzie 2zl to będzie będzie 1zl też dobrze byle by nie za worek.

Gość Olek
  W dniu 30.04.2024 o 13:07, Guest Łukasz napisał:

No ale myślisz że popyt na starego zatrzyma się? Młody też tak od razu nie spadnie a po drugie nie do wszystkiego młody się nadaje

Expand  

Co ja myślę to nie ma dużego znaczenia. Ale raczej się nie utrzyma bo młody i może się okazać, że będą wyjadać to co zakupili przed majówką. 

Konsument detaliczny (warzywniaki) i restauracje w maju będą patrzeć ku młodym ziemniakom.

Jedyne co może uratować cenę starego to podaż czyli ile jego jeszcze jest zmagazynowane.

Gość Marcinn
  W dniu 1.05.2024 o 08:47, Gość Olek napisał:

Co ja myślę to nie ma dużego znaczenia. Ale raczej się nie utrzyma bo młody i może się okazać, że będą wyjadać to co zakupili przed majówką. 

Konsument detaliczny (warzywniaki) i restauracje w maju będą patrzeć ku młodym ziemniakom.

Jedyne co może uratować cenę starego to podaż czyli ile jego jeszcze jest zmagazynowane.

Expand  

zmagazynowanego niema 

• A_2 changed the title to Ziemniaki 2025