Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Abc
  W dniu 13.02.2025 o 15:21, Gość Wielkopolska napisał:

Nie mam tej odmiany. Słyszałem że pakowalnie jej nie chcą . Nie wiem dlaczego 

Expand  

Być może że ma taka chropowata skórkę jak Vineta i już to im nie pasuje że źle to wygląda i może gorzej płucze.

W dniu 13.02.2025 o 15:21, Gość Wielkopolska napisał:

Nie mam tej odmiany. Słyszałem że pakowalnie jej nie chcą . Nie wiem dlaczego 

Expand  

Nie chcą bo rośnie za gruba i przez to źle się pakuje do małych opakowań. Do pakowalni i przetwórstwa najlepsza jest Gala i na wczesnego Colomba zazwyczaj.

Gość pankracy
  W dniu 17.02.2025 o 07:21, Gość Gość napisał:

Witam jaka cena ziemniaka żółtego pakowanego po 15 kg?

Expand  

od 10 do 12zl moze przez ten mróz sie cos poprawi bo niektórzy nie maja jak naszykować, lecz to działa w dwie strony bo małe ryneczki w mróz nie istnieją. wszyscy kupuja w marketach

Gość Gość

Jak miały być wczesne ziemniaki od 1 mają już posadzone a tu d*pa mruz trzyma i tak wnawiasie nigdy nie było na początku maja młodego ziemniaka chyba trzydzieści kg po 12-15 zł 

Gość Marek
  W dniu 21.02.2025 o 10:11, Gość RolnikDOL napisał:

Rzeczywiście ktoś posadził wczesne już ?. Po mrozach -12 to w ziemi raczej uszkodzone będą.

Pozdrawiam producentów

Expand  

Okolice Wrocławia posadzone

Gość Sebi
  W dniu 21.02.2025 o 10:55, Gość Marek napisał:

Okolice Wrocławia posadzone

Expand  

Posadzone coś tam jest w paru miejscach ale założę się że o ile ziemia rozmarzenie to w niedzielę będzie szal jeden przez drugiego będą cała niedziela sadzic

W dniu 21.02.2025 o 11:01, Gość Sebi napisał:

Posadzone coś tam jest w paru miejscach ale założę się że o ile ziemia rozmarzenie to w niedzielę będzie szal jeden przez drugiego będą cała niedziela sadzic

Expand  

na wschod od wisly to nie wiem czy i do nastepnej niedzieli rozmarznie

Gość Okolice Wrocławia
  W dniu 21.02.2025 o 13:20, Gość RolnikDOL napisał:

Ja jestem z okolic Wrocławia i właśnie nie widziałem, żeby ktoś posadził. Dlatego pytałem

Expand  

Jesteś DOL a przeciez w Poniatowicach już dawno coś tam powsadzali i w Wierzbnie 

Gość Marcinn
  W dniu 21.02.2025 o 16:57, Gość Okolice Wrocławia napisał:

Jesteś DOL a przeciez w Poniatowicach już dawno coś tam powsadzali i w Wierzbnie 

Expand  

Jak dawno to już rosną 

Gość Pan
  W dniu 1.03.2025 o 17:14, Gość RolnikDOL napisał:

U mnie zainteresowanie większe niż wcześniej. W worku 15 bez problemu po 1,2 idzie.

Expand  

Ja sądzę 8 hektarów we wrześniu podawałem piękną soraje po 14 teraz kończe w małym hurcie (70-100 worów) po 18 i w detalu po 20 wszystko z domu 

Pozdrawiam 

Gość Rola
  W dniu 2.03.2025 o 01:06, Gość Pan napisał:

Ja sądzę 8 hektarów we wrześniu podawałem piękną soraje po 14 teraz kończe w małym hurcie (70-100 worów) po 18 i w detalu po 20 wszystko z domu 

Pozdrawiam 

Expand  

To już nie można w tym detalu wziąć 25zl

Gość Gość rolnik mazowsze

Ja też sprzedaje w detalu po 20 zł za woreczek żółtego. I osobiście uważam że jest to całkiem ok cena dla obu stron. Zresztą towar ładnie schodzi. I to najbardziej cieszy. Trzeba się dopasować cenowo do konkurencji w danym regionie i tyle. Owszem są miejsca rejony co będzie i po 25 , ale też pewnie bez problemu znajdzie się i po 15 za 15 kg. 

Gość Proszowiak

Panowie z Proszowic i okolic wy jesteście normalni na tej giełdzie żeby ziemniaka oddawać po 11 zł 15 zł to powinno być minimum szanujcie siebie i swoją pracę....

• A_2 changed the title to Ziemniaki 2025