Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Witek

Pierwszy raz wszedlem na to forum sprawdzic cene i po przeczytaniu kilku postów myślę sobie,ze duza czesc wypowiedzi mija się z prawdą i nic mądrego nie wnosi.Spekulacje i wróżenie z fusów nic więcej.

Gość Krk hurt
W dniu 10.07.2025 o 10:09, Gość Okolice Wrocławia napisał:

We Wrocławiu prawie tego gówna nie było bo i też już nikt tego nie chce brać bo się napaśli po inne lata .A że był tam mróz każdy wie tylko wy *** handlarzyny twierdzicie inaczej .Może ci zostało tego zajebistego rumuna z dwa tiry i dlatego tak gledzisz ,byki go zjadły czy też nie chciały ? 🤣🤣

Pare postow temu , miałem nadzieje ze sam zrozumiesz co wywnioskowales ale jednak moje nadzieje sie nie pokryły z rzeczywistością.

Pewnie na tym Twoim Wrocławiu go nie było bo tak jak napisałem cena naszego jeden przez drugiego obniżal, ogólnie dziwne by to było jak by ziemniaka nie było a Wy byście się ceną w dół przebijali.

Zaskocze Cię może tym bo przypuszczam ze tego tez nie ogarniasz , handlarze/importerzy zazwyczaj starają się zarobić więc jak miałem auto na ryzyko ściagać za 50 koła i się z tym bujać to po co , gdzie po inne lata 25 k było z auta zanim dojechało.

Gość Kra
11 godzin temu, Gość Ruku napisał:

U mnie w tamtym roku plon był w granicach 50 ton z ha

W tamtym roku małopolska Podkarpacie były miejsca ze względu na suszę kopało się po 20 t z ha i to przekładało się na cenę niewiem czego nie możesz zrozumieć

Gość Lukasz42

Wiecie co byłem w kościelisku kilka dni i pałac sobie fajke przyjechał dostawcą z warzywami do kompleksu w ktorym przebywalem i tak od slowa do słowa zapytałem o ceny 35zl za 15kg a towar kupuje w Krakowie na giełdzie

Gość Wsc
Godzinę temu, Gość Wzy napisał:

Bronisze totalny brak towaru, biały Arrowa 20zł, irga 25zł żółtek 18zł w niedzielę pewnie będzie ze 30zł 

Dobra ściema, nie ma takich cen bo byłem 

Gość Gość1
3 godziny temu, Gość Rolnik napisał:

Sandomierz 12 - 15 zł worek zejście słabe

Z kiedy ta cena ?piątek sobota niedziela tam praktycznie nie ma giełdy tylko trochę handlarzy na placu z towarem 

Gość Rolnik

Skąd takie ceny przecież ziemniaka jest w opór nawet w lasach rośnie zamiast grzybów..... tak pol żartem pol serio jednak idzie wziąć pieniądze za ziemniaka a nie sprzedawać po pisiont groszy.

Gość Tracer
2 godziny temu, Gość Wzy napisał:

Bronisze totalny brak towaru, biały Arrowa 20zł, irga 25zł żółtek 18zł w niedzielę pewnie będzie ze 30zł 

Kurza stopa to nie wiem po co te ludzie jeżdżą na Zjazdowa jak tam 10 ziko dają na miękko , ceny wyjściowe 12-15zł za żółtego , w zależności kto jak długo stoi

Gość Okolice Wrocławia
5 godzin temu, Gość Krk hurt napisał:

Pare postow temu , miałem nadzieje ze sam zrozumiesz co wywnioskowales ale jednak moje nadzieje sie nie pokryły z rzeczywistością.

Pewnie na tym Twoim Wrocławiu go nie było bo tak jak napisałem cena naszego jeden przez drugiego obniżal, ogólnie dziwne by to było jak by ziemniaka nie było a Wy byście się ceną w dół przebijali.

Zaskocze Cię może tym bo przypuszczam ze tego tez nie ogarniasz , handlarze/importerzy zazwyczaj starają się zarobić więc jak miałem auto na ryzyko ściagać za 50 koła i się z tym bujać to po co , gdzie po inne lata 25 k było z auta zanim dojechało.

Przyzwyczajaj się powoli do tego że coraz mniej będzie zarobku z tego paracha rumuńskiego .Cwaniaków takich jak ty nikt tutaj raczej nie będzie żalowal 

Gość Janek

Uprawia ktoś z was odmianę sunita? Ciężko było znaleźć informacje na jej temat,miała mieć średnie bulwy bo takich potrzebuje a wygląda, że będzie bardzo ładna ale i bardzo duza

Gość Rolnik

Wielkość bulwy zależy od wielu czynników nawożenia nawadniania gęstość sadzenia itp tak naprawdę w każdej odmianie idzie zrobić i średnią bulwe i duża skoro widzisz ze ci przerośnie zdesykuj i tyle

Gość Janek

Sadzenie 19cm rząd 75 ćm a sadzeniaki 28-35 nawozenie jak co roku u mnie ,deszczowni nie posiadam inne odmiany ok a ta przerasta.Czym radzisz zdesykowac?będzie to miało wpływ na sadzeniaka? Czy może mechanicznie?żadna choroba ich nie bierze a krzaki po pas

Gość Scania ESI

Mi hurtownia płaci 1,33 zł i biorę od tych chłopków po 8 zł worek i się mało nie pobiją jeden z drugim żeby od niego zabrać. Ładuje sie 12 ton i lepszego biznesu nie ma. 

Gość Hurt krk
23 minuty temu, Gość Scania ESI napisał:

Mi hurtownia płaci 1,33 zł i biorę od tych chłopków po 8 zł worek i się mało nie pobiją jeden z drugim żeby od niego zabrać. Ładuje sie 12 ton i lepszego biznesu nie ma. 

No i prawidłowo we wrześniu będą oddawać po 3zeta za 15 kg 

Gość Gość1
57 minut temu, Gość Scania ESI napisał:

A w tej bajce był smok?

3 godziny temu, Gość Scania ESI napisał:

Jedyną prawdą w tym poście jest to że kupujesz od rolników i dobrze o tym wiesz.

Gość Łuki
8 godzin temu, Gość Scania ESI napisał:

A nie próbowałeś przetestować jeszcze bardziej wytrzymałości chłopów, np zaproponować im 7 zł lub 6 zł za woreczek? Nie korciło cie to? A nóż może by się skusili

Gość Tracer
3 godziny temu, Gość Młody ziemniak Oleśnica napisał:

Wrocław dzisiaj Wieluniaki rozdają 10zl za 15kg. Dramat 

Zjazdowa , 10 zł do hurtu to standard od długiego czasu 

Gość Janek
Godzinę temu, Gość Rolnik napisał:

Do desykacji spotlight, nie bedzie to mialo wplywu na sadzeniaka. Scania esi chwalisz sie czy żalisz? 

Dzięki pod koniec tygodnia ich załatwię

Gość Artek
1 godzinę temu, Gość Scania ESI napisał:

Nie ma większego cwaniaka od Wieluniaka i Sieradzka 😃

Przypomnij sobie film 'chłopaki nie placza"jak tam skończył cwaniak