Gość Rolnik Napisano 11 Października Zgłoszenie Share Napisano 11 Października wołowina z Argentyny świnie z Niemiec pszenica z Ukrainy i gitara można zmykać gospodarki bo po co robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kazik Napisano 11 Października Zgłoszenie Share Napisano 11 Października 2 godziny temu, Gość Martinx77 napisał: Nie chciałbym psuć wam narracji, ale argentyńska wołowina jest jedną z najlepszych na świecie. To nie będzie jakaś wielka konkurencja, bo jest po prostu droższa. A mrożone jedzenie? Przecież teraz to nawet pieczywo jest mrożone. Pracowałem kiedyś w firmie która ściągała mięso z Holandii możesz nie wierzyć ale do tej pory jak zobaczę takie w markecie to mi niedobrze.Wolowina argentynska owszem podobno najlepsza tylko że do nas trafi samo badziewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Byku Napisano 11 Października Zgłoszenie Share Napisano 11 Października 3 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Nawet za 5 zl za kilo tej wspaniałej wołowinki nie kupię może ewentualnie do psa !!!!! Chyba dla kundla bo rasowy zdechnie. Zobaczymy jak będą ludzie to świństwo jedli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 11 Października Zgłoszenie Share Napisano 11 Października 11 godzin temu, A_2 napisał: Jeszcze tylko dopiszę w tym wątku, przestrzegam tych, którzy na fali super cen w produkcji wołowiny inwestują w jej produkcję jak szaleni - Mercosur i mrożona wołowina z Ameryki Płd. już w przyszłym roku zdemoluje ten rynek doszczętnie. Także ostatni bastion, gdzie jeszcze jest życie, zostanie unicestwiony w przyszłym roku. Wspomnicie. Europą rządzą komuniści - a ci, gdyby rządzili na Saharze, góra 30 lat i brakło by tam piasku. Pozabijać się chcą o odsadki. A_2 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pyrka Napisano 12 Października Zgłoszenie Share Napisano 12 Października Poznań 12 za worek zejście marne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Boles Napisano 12 Października Zgłoszenie Share Napisano 12 Października 4 godziny temu, Gość Pyrka napisał: Poznań 12 za worek zejście marne Wgro Poznań? Panie ta giełda umiera tak jak i inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lukasz Napisano 12 Października Zgłoszenie Share Napisano 12 Października 2 godziny temu, Gość Boles napisał: Wgro Poznań? Panie ta giełda umiera tak jak i inne Takie czasy.Prowadzimy z żoną niewielki zieleniak kiedyś cały towar był z giełdy już kilka lat kupuje w hurtowni może drożej, ale wszystko w jednym miejscu a na giełdzie zawsze czegoś brakowało.Wjazd na giełdę 50zl.bylem 10 razy w miesiącu i rocznie niezła sumka si uzbiera,a kokosów na tym biznesie nie ma market jest w każdym możliwym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sieradz Napisano 12 Października Zgłoszenie Share Napisano 12 Października 20 lat temu w ciągu jednej doby sprzedałeś kilka busów na giełdzie...w tym roku z jednym busem musisz stać kilka dni bo jest cała alejka sprzedawców, kupców nie ma, a jeden przez drugiego taniej oddaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 12 Października Zgłoszenie Share Napisano 12 Października Będzie jeszcze gorzej z gieldami. Targi takie detalowe są zamykane a w ich miejsce market . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Skok Napisano 12 Października Zgłoszenie Share Napisano 12 Października 2 godziny temu, Gość Sieradz napisał: 20 lat temu w ciągu jednej doby sprzedałeś kilka busów na giełdzie...w tym roku z jednym busem musisz stać kilka dni bo jest cała alejka sprzedawców, kupców nie ma, a jeden przez drugiego taniej oddaje... Panowie ten sezon jest stracony. Mam nadzieję że odbijemy się w następnym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 13 Października Zgłoszenie Share Napisano 13 Października 7 godzin temu, Gość Skok napisał: Panowie ten sezon jest stracony. Mam nadzieję że odbijemy się w następnym Zapomnij o cenie na kilka lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 13 Października Zgłoszenie Share Napisano 13 Października A czemu miałbyś sie odbić w przyszłym roku ? Do lipca starego ziemniaka bedzie full a w czerwcu juz młody wiec żegnaj ceno, do tego niekontrolowany import nigdy nie wiadomo czym nas znowu zaskoczą i skąd zaimportują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Norek Napisano 13 Października Zgłoszenie Share Napisano 13 Października 8 godzin temu, Gość Rolnik napisał: A czemu miałbyś sie odbić w przyszłym roku ? Do lipca starego ziemniaka bedzie full a w czerwcu juz młody wiec żegnaj ceno, do tego niekontrolowany import nigdy nie wiadomo czym nas znowu zaskoczą i skąd zaimportują Ja spróbuję buraczka czerwonego w przyszłym roku 20 ha. Ziemniaki wsadze połowę mniej. Może na tym coś zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Moka Napisano 13 Października Zgłoszenie Share Napisano 13 Października Godzinę temu, Gość Norek napisał: Ja spróbuję buraczka czerwonego w przyszłym roku 20 ha. Ziemniaki wsadze połowę mniej. Może na tym coś zostanie. A ja sadze tyle samo co w tym roku. Zobaczycie ze to się ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Asdf Napisano 13 Października Zgłoszenie Share Napisano 13 Października 2 godziny temu, Gość Moka napisał: A ja sadze tyle samo co w tym roku. Zobaczycie ze to się ruszy. Ruszy to się dysk w kręgosłupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Koło Napisano 13 Października Zgłoszenie Share Napisano 13 Października Tanie zboże nie zachęca do uciekania od warzyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zdeterminowany Napisano 13 Października Zgłoszenie Share Napisano 13 Października 3 godziny temu, Gość Moka napisał: A ja sadze tyle samo co w tym roku. Zobaczycie ze to się ruszy. Otóż to, trzeba sadzić nawet więcej, żeby inni nie weszli na nasze miejsce. Teraz cena to sprawa drugorzędna, ważne że jest co kopać i co robić! Bo za rok jak się ruszy i będę miał mniej od somsiada to on będzie kasę liczył a nie ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody Napisano 13 Października Zgłoszenie Share Napisano 13 Października 4 godziny temu, Gość Moka napisał: A ja sadze tyle samo co w tym roku. Zobaczycie ze to się ruszy. Gdzie tam do maja jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xdd Napisano 13 Października Zgłoszenie Share Napisano 13 Października 2 godziny temu, Gość Zdeterminowany napisał: Otóż to, trzeba sadzić nawet więcej, żeby inni nie weszli na nasze miejsce. Teraz cena to sprawa drugorzędna, ważne że jest co kopać i co robić! Bo za rok jak się ruszy i będę miał mniej od somsiada to on będzie kasę liczył a nie ja. Dobry jajcarz jesteś ale w sumie taka mentalność pewnych ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Susza Napisano 13 Października Zgłoszenie Share Napisano 13 Października 7 godzin temu, Gość Norek napisał: Ja spróbuję buraczka czerwonego w przyszłym roku 20 ha. Ziemniaki wsadze połowę mniej. Może na tym coś zostanie. To już wiem czego nie siać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Klowi Napisano 14 Października Zgłoszenie Share Napisano 14 Października 13 godzin temu, Gość Susza napisał: To już wiem czego nie siać Czy to sarkazm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bogdan Napisano 14 Października Zgłoszenie Share Napisano 14 Października takiego słabego roku to dawno nie było chyba z 10lat, pszenica 700zł, kapusta ledwo 400zł, ziemniaki młode 650zł tona teraz 250zł ton, producenci papryki zmarnowani przez skupy dobici przymrozkami, kukurydza na dniach po 400zł jak będzie to naprawdę szał cenowy. Rzygać się chce, paliwo przed covidem było 4,30 na stacji teraz 5,88 najtaniej jak się znajdzie to jest dobrze, prąd woda w górę, już nie wspomnę o ogrzewaniu naprawdę odkąd rządzi nowa władza próżno szukać jakichkolwiek zysków same straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handel Napisano 14 Października Zgłoszenie Share Napisano 14 Października 52 minuty temu, Gość Bogdan napisał: takiego słabego roku to dawno nie było chyba z 10lat, pszenica 700zł, kapusta ledwo 400zł, ziemniaki młode 650zł tona teraz 250zł ton, producenci papryki zmarnowani przez skupy dobici przymrozkami, kukurydza na dniach po 400zł jak będzie to naprawdę szał cenowy. Rzygać się chce, paliwo przed covidem było 4,30 na stacji teraz 5,88 najtaniej jak się znajdzie to jest dobrze, prąd woda w górę, już nie wspomnę o ogrzewaniu naprawdę odkąd rządzi nowa władza próżno szukać jakichkolwiek zysków same straty Dziwnym trafem jak Rudy dochodzi do władzy to zaczyna się kryzys we wszystkich branżach ma chyba jakiś niefart chłopina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 14 Października Zgłoszenie Share Napisano 14 Października 5 godzin temu, Gość Bogdan napisał: takiego słabego roku to dawno nie było chyba z 10lat, pszenica 700zł, kapusta ledwo 400zł, ziemniaki młode 650zł tona teraz 250zł ton, producenci papryki zmarnowani przez skupy dobici przymrozkami, kukurydza na dniach po 400zł jak będzie to naprawdę szał cenowy. Rzygać się chce, paliwo przed covidem było 4,30 na stacji teraz 5,88 najtaniej jak się znajdzie to jest dobrze, prąd woda w górę, już nie wspomnę o ogrzewaniu naprawdę odkąd rządzi nowa władza próżno szukać jakichkolwiek zysków same straty Ogrzewanie w tym roku wychodzi bardzo tanio.Zboze idzie przez komin u mnie.Dwie tony przenicy na tonę węgla trzeba sprzedać więcej jest to jedyne rozsądne rozwiązanie i przy okazji zgodnie z zaleceniami EU.Nasi dziadowie umarli by na zawał gdyby zobaczyli co się wyprawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wera Napisano 14 Października Zgłoszenie Share Napisano 14 Października 4 godziny temu, Gość Handel napisał: Dziwnym trafem jak Rudy dochodzi do władzy to zaczyna się kryzys we wszystkich branżach ma chyba jakiś niefart chłopina Panowie głowy do góry. Ruszył eksport na bialorus to i cena podskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi