Gość Okolice Wrocławia Napisano 26 Października Zgłoszenie Share Napisano 26 Października 19 minut temu, Gość Młody rolnik napisał: A jaki to problem zdetalowac 150 ton przy pracy na etacie przy 8 godzinach pracy dziennie np. Praca od 6 do 14 potem 4 godz pakowanie ziemniaków przez 6 miesięcy jaki to problem? Żaden Żaden problem panowie trzeba chcieć a nie gadać głupoty. Gość dobrze mówi przy tej cenie po jakiej sprzedaje ma dodatkowe źródło dochodu a wy mówicie ze to głupek. On nie ma kredytu na miliony i nie płaci dzierżawy po 4 tysiące tylko obrabia 10 ha i się śmieje z tych obszarowcow co wygadują w necie że się nie opłaca itp itd... Krótko i na temat ,a głupole się śmieją że się nie da . Wszystko się da tylko trzeba głowy myśleć a nie rękami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Qwerty Napisano 26 Października Zgłoszenie Share Napisano 26 Października 21 minut temu, Gość Młody rolnik napisał: A jaki to problem zdetalowac 150 ton przy pracy na etacie przy 8 godzinach pracy dziennie np. Praca od 6 do 14 potem 4 godz pakowanie ziemniaków przez 6 miesięcy jaki to problem? Żaden Żaden problem panowie trzeba chcieć a nie gadać głupoty. Gość dobrze mówi przy tej cenie po jakiej sprzedaje ma dodatkowe źródło dochodu a wy mówicie ze to głupek. On nie ma kredytu na miliony i nie płaci dzierżawy po 4 tysiące tylko obrabia 10 ha i się śmieje z tych obszarowcow co wygadują w necie że się nie opłaca itp itd... Masz rację spakować to nie problem.Problemem jest to.ze jak sam piszesz 6 miesięcy to ok 180 dni a to daje prawie tone ziemniaka dziennie,jak detaluje to dziennie musi przyjść 500osob bo biorą po 2kg.Przy dzisiejszej konkurencji na targach i wszechobecnych marketach nierealne.licze wszystkie dni tygodnia wyobrażasz sobie takie życie?liczysz mu 12 godzin pracy gdzie dojazd do pracy i przerwa na jedzenie?o czasie dla rodziny nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody rolnik Napisano 26 Października Zgłoszenie Share Napisano 26 Października A czy ktoś kto chce coś osiągnąć w dzisiejszych czasach ciężka i uczciwa praca pracuje mniej jak 12 godz? Ja sam o 5 pobudka Świątek piątek i niedziela bo mam chodowle swin 1 tys i 60 bydla mięsnego przy tym 30ha ziemniak i cebula ogółem prawie 100ha małe dzieci w między czasie mnóstwo wyjazdów z tym związane i o 20 w domu na tzw fajrant to masz 15.godz nie narzekać tylko robić jak niee to niech tusek wam da! Nie pasuje gospodarka? to dać w dzierżawę albo sprzedać nie narzekać. Nie mówię że jest dobrze mi z tym że tyle trzeba się narobić a nie zawsze się zarobi ale ten biznes z tym się wiąże niestety jak jest dobrze to każdy cicho siedzi jak źle to miasto straszne warczy na nas że za dużo w d*pach mamy trochę umiaru i pokory drodzy gospodarze szanujmy się nawzajem bo inaczej nas wykończą. Siły i wytrwałości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lub Napisano 26 Października Zgłoszenie Share Napisano 26 Października 1 godzinę temu, Gość Okolice Wrocławia napisał: Krótko i na temat ,a głupole się śmieją że się nie da . Wszystko się da tylko trzeba głowy myśleć a nie rękami Da to sie tylko pisać.Mam podobny areał 4ha.Żona stoi 3 dni na detalu w dobrym miejscu. Ja mam znajomego który ma 6 sklepów delikatesy cen....bierze odemnie ziemniaki do tego woze na 3 domy weselne i szkole 400uczniow i czasem ciężko sprzedać towar przez cały rok.Owszem pieniądze są nieźle nawet w tym roku,ale roboty też jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Klozet Napisano 26 Października Zgłoszenie Share Napisano 26 Października 2 godziny temu, Gość Młody rolnik napisał: A jaki to problem zdetalowac 150 ton przy pracy na etacie przy 8 godzinach pracy dziennie np. Praca od 6 do 14 potem 4 godz pakowanie ziemniaków przez 6 miesięcy jaki to problem? Żaden Żaden problem panowie trzeba chcieć a nie gadać głupoty. Gość dobrze mówi przy tej cenie po jakiej sprzedaje ma dodatkowe źródło dochodu a wy mówicie ze to głupek. On nie ma kredytu na miliony i nie płaci dzierżawy po 4 tysiące tylko obrabia 10 ha i się śmieje z tych obszarowcow co wygadują w necie że się nie opłaca itp itd... On jest Janusz biznesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 26 Października Zgłoszenie Share Napisano 26 Października Godzinę temu, Gość Młody rolnik napisał: A czy ktoś kto chce coś osiągnąć w dzisiejszych czasach ciężka i uczciwa praca pracuje mniej jak 12 godz? Ja sam o 5 pobudka Świątek piątek i niedziela bo mam chodowle swin 1 tys i 60 bydla mięsnego przy tym 30ha ziemniak i cebula ogółem prawie 100ha małe dzieci w między czasie mnóstwo wyjazdów z tym związane i o 20 w domu na tzw fajrant to masz 15.godz nie narzekać tylko robić jak niee to niech tusek wam da! Nie pasuje gospodarka? to dać w dzierżawę albo sprzedać nie narzekać. Nie mówię że jest dobrze mi z tym że tyle trzeba się narobić a nie zawsze się zarobi ale ten biznes z tym się wiąże niestety jak jest dobrze to każdy cicho siedzi jak źle to miasto straszne warczy na nas że za dużo w d*pach mamy trochę umiaru i pokory drodzy gospodarze szanujmy się nawzajem bo inaczej nas wykończą. Siły i wytrwałości! Ale piep....Ty jak narazie nic nie zdobyłeś swoją pracą tylko wnioskuję,że wszystko od rodziców.Powodzenia w podbijaniu świata PS jedyne co osiągniesz to wiek emerytalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody rolnik Napisano 27 Października Zgłoszenie Share Napisano 27 Października Widzę że szkoda tu cokolwiek pisać bo tylko zawiść i ciemnota. Tzw ojcowiznę prawie każdy dostał i nie ma sie tu czego wstydzic tylko ze nie każdy umie to wykorzystać i dostaje bólu czterech liter jak ktoś prawdę napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość rolnik mazowsze Napisano 27 Października Zgłoszenie Share Napisano 27 Października Tu jedni drugich wyśmiewają, nie rozumiem bo każdy będzie na tym samym wózku, nie liczę chabdlarzy. Każdy ma trochę racji i ten od kilkunastu po kilkadziesiąt ha i ten co ma 2-3 ha ziemniaka. Duży śmieje się z małego bo ma większą mechanizację sprzedaje tonami/ tirami. Mniejszy bo na więcej roboty ale i większą kasę. Potrzebi są i tacy i tacy. Sam większość towaru detaluję i nie muszę talerzować uprawy a i nawet w tym bardzo słabym roku coś zarobię. Dla mnie detal to nie jest sprzedaż po 2 kg. Bo zaczyna się od 15 kg. No może przy młodych było to od 10 kg. W dobrym roku mały zarobi na 1 ha te 20-25 tys. Duży te 8-15 tys. Wtedy jest Wilk syty i owca cała. Ten rok jest bardzo słaby i duży producent jest często na O. A jeżeli jakiś skoczek to już z reguły na minus. Mały detalista który ma klijentow od lat jeszcze coś uturla zysku chociaż też nie kokosy. Ten duży myśli że mały tylko łamię plecy i uja na .. ten mały nie do końca się jak działa ten duży. Mniej roboty wszystko idzie szybciej ale z ja i jemu mniej zostaje. Gość co ma 50 kur nigdy nie dorówna fermie kurników. Ale jemu raczej mogą się nie podwinie. Potrzebny jest i ten mały i ten od fermy. Szanujmy się nawzajem. Bo obecnie ciężko kupić jakiś kawałek mięsa od rolnika że świnki, już dążą do tego żeby i tego jajeczka nie było można kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Emeryt na etacie Napisano 27 Października Zgłoszenie Share Napisano 27 Października Zebrać i zdetalować po dwa kilogram i piętnastkę po dwadzieścia pięć -na ten rok 100-150 ton sprzedając w piątek i sobotę -osiagalne. Rok temu było drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Martinx77 Napisano 27 Października Zgłoszenie Share Napisano 27 Października Serio? Wy łapiecie się na takie teksty jakiegoś trolla, że 150 ton w detalu po 25 zł. Tutaj każdy może napisać co chce. Przecież każdy z nas ma swój rozum i wie jak wygląda sytuacja. Aa widziałem już oferty na Arrow i Riwierę. Ceny, tak ok 5,2 tys za tonę. I to krajowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Siwy Traktorzysta Napisano 27 Października Zgłoszenie Share Napisano 27 Października Mieszkacie w jakiś zagłębiach ziemniaczanych i jesteście zdziwieni, że można detalować takie ilości... Można większe ilości sprzedać w dobrej cenie, ale najważniejsze to nie mieć zbyt wielu kartoflarzy w swojej okolicy... Bo jak masz kilku kartoflarzy w powiecie to jakoś sobie dasz radę, a jak u Was w jednej wiosce każde gospodarstwo sadzi ziemniaka w opór to ja jestem przekonany, że tam nawet tony w detalu nie sprzedasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Martinx77 Napisano 27 Października Zgłoszenie Share Napisano 27 Października Tak? To podaj taki rejon, gdzie jest mało producenta a dużo klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romb Napisano 27 Października Zgłoszenie Share Napisano 27 Października 21 minut temu, Gość Martinx77 napisał: Tak? To podaj taki rejon, gdzie jest mało producenta a dużo klientów. Mazowieckie, warszawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 27 Października Zgłoszenie Share Napisano 27 Października 12 minut temu, Gość Romb napisał: Mazowieckie, warszawka Zwłaszcza po Broniszach widać, że brakuje ziemniakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 27 Października Zgłoszenie Share Napisano 27 Października 1 godzinę temu, Gość Gość napisał: Zwłaszcza po Broniszach widać, że brakuje ziemniakow Stoję od 30lat miasteczko w bieszczadsch jakbym detalowal 150ton ziemniaka miałbym złote klamki w domu niestety mimo tego,że to miejsce turystyczne i nie sądzą ziemniaków taka ilość nie jest realna.Wiekszosc towaru kupuje I cenę trzymam ale często przyjeżdża rolnik na targ i oddaje po 10zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wpr Napisano 27 Października Zgłoszenie Share Napisano 27 Października 2 godziny temu, Gość Gość napisał: Zwłaszcza po Broniszach widać, że brakuje ziemniakow Bo to jest Ziemniaki od tych cymbałów z sieradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Martinx77 Napisano 27 Października Zgłoszenie Share Napisano 27 Października 3 godziny temu, Gość Romb napisał: Mazowieckie, warszawka Dobrze, że nie napisałeś "małopolskie, Kraków". Tam akurat, znajomi po 6 zł od rolnika kupują i to w detalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Byku Napisano 27 Października Zgłoszenie Share Napisano 27 Października 24 minuty temu, Gość Martinx77 napisał: Dobrze, że nie napisałeś "małopolskie, Kraków". Tam akurat, znajomi po 6 zł od rolnika kupują i to w detalu. Sieradz wszędzie psuje handel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 27 Października Zgłoszenie Share Napisano 27 Października 57 minut temu, Gość Byku napisał: Sieradz wszędzie psuje handel. Do nas z Sieradza nie przyjeżdżają a i tak ceny nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Room Napisano 28 Października Zgłoszenie Share Napisano 28 Października 11 godzin temu, Gość Gość napisał: Do nas z Sieradza nie przyjeżdżają a i tak ceny nie ma Bo u was sieradz jest na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 28 Października Zgłoszenie Share Napisano 28 Października W dniu 26.10.2025 o 23:23, Gość Gość napisał: Ale piep....Ty jak narazie nic nie zdobyłeś swoją pracą tylko wnioskuję,że wszystko od rodziców.Powodzenia w podbijaniu świata PS jedyne co osiągniesz to wiek emerytalny. A ty co zdobyłeś ?? Węgiel pewno kupujesz z Kazachstanu bo tańszy ? A łapsko wyciągasz po pomoc państwa bo się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Miki Napisano 28 Października Zgłoszenie Share Napisano 28 Października 5 godzin temu, Gość gość napisał: A ty co zdobyłeś ?? Węgiel pewno kupujesz z Kazachstanu bo tańszy ? A łapsko wyciągasz po pomoc państwa bo się należy. Chłopy weźta się za robotę i róbta co do was należy a nie na internety was wzięło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kurt Napisano 28 Października Zgłoszenie Share Napisano 28 Października Godzinę temu, Gość Miki napisał: Chłopy weźta się za robotę i róbta co do was należy a nie na internety was wzięło A ty stoj w kolejce i czekaj na zapomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 28 Października Zgłoszenie Share Napisano 28 Października 6 godzin temu, Gość gość napisał: A ty co zdobyłeś ?? Węgiel pewno kupujesz z Kazachstanu bo tańszy ? A łapsko wyciągasz po pomoc państwa bo się należy. Już Ci mówię może nic a może dużo w wieku 2 lat straciłem rodziców wychowała mnie babcia która miała 5ha ziemi.Bieda taka była,że szkoda gadać.Teraz mam swoją firmę która bardzo dobrze działa i 30ha Dwie male corki i skonczylismy budowac dom ogrzewany pompa ciepła... a ziemie kupuje tylko jako lokatę kapitału wszystko ma znajomy w dzierżawie są tam ziemniaki i dlatego wszedlem na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Martinx77 Napisano 29 Października Zgłoszenie Share Napisano 29 Października To jest forum o ziemniakach? Ludzie weźcie się w garść i nie piszcie takich głupot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi