Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mieszaniec
W dniu 26.10.2025 o 23:23, Gość Gość napisał:

Ale piep....Ty jak narazie nic nie zdobyłeś swoją pracą tylko wnioskuję,że wszystko od rodziców.Powodzenia w podbijaniu świata

PS jedyne co osiągniesz to wiek emerytalny.

Nie wiadomo czy wiem emerytalny osiągnie. Broń Boże nie życzę nikomu źle 

To objaw bakteriozy? 4 razy Jurek pryskany a takie coś się trafia 

IMG_20251023_112657.jpg

Gość Rachmel
1 godzinę temu, Gość Mieszaniec napisał:

IMG_20251023_112657.jpg

Masz zainfekowane pyry.

Gość Mieszaniec
46 minut temu, Gość Gość napisał:

Trzeba by badać, ale Jurek u mnie w tamtym roku też taki był.

W tamtym roku tego nie było i ta sama ochrona. Zastanawiam się czy jak usychał poszedł deszcz i czy coś nie zaatakowało 🤔

Godzinę temu, Gość Gość napisał:

Trzeba by badać, ale Jurek u mnie w tamtym roku też taki był.

3 godziny temu, Gość Mieszaniec napisał:

IMG_20251023_112657.jpg

To jest bakterioza

37 minut temu, Gość Nina napisał:

To jest bakterioza

Trochę podobne,ale pewności nie ma.Mozliwe,że za wcześnie zacząłeś ochronę i za wcześnie skończyłeś a Jurek jest pozny podkresle,ze znawca nie jestem.Duzo tego jest ?

Gość Mieszaniec
9 godzin temu, Gość Gość napisał:

Trochę podobne,ale pewności nie ma.Mozliwe,że za wcześnie zacząłeś ochronę i za wcześnie skończyłeś a Jurek jest pozny podkresle,ze znawca nie jestem.Duzo tego jest ?

Sadzone 18.04 po 55 dniach t1 później co 14 dni 4 razy. Na 3t jest tego z 300szt . Kopałem po 10.10 to chyba wystudzone w ziemi 

4 godziny temu, Gość Rolli napisał:

Masz namiar dotego Rumuna. Oddam po 6.

Czy ty serio myślisz,że ktoś ci odda klienta niektórych na giełdach też tak ponosi jak ktoś ma dobre zejście jak ja to przychodzą i proszą żeby im dać klienta albo pytać czy nie chce więcej już sobie jaja zaczynacie robić

Gość Sieradz

6zl to dobra cena jak na taki rok, żeby tylko było komu podać w takiej cenie bo zejścia nie ma. Druga sprawa to brak zdrowia, bokiem wychodzą te ziemniaki, a pracownika u nas nie znajdziesz nawet za 20zl/h

Gość Gość rolnik mazowsze

Pracownika nawet za 20 zł ciężko znaleźć ? Kolego dziś 25 to absolutne minimum. A często się słyszy o 30 zł za h. Nie jestem zaskoczony tym że ktoś słysząc cenę 7 zł chcę oddać za 6 zł , z tego co widać i słychać zwyczajnie jest brak kupca...Aczkolwiek pokazuję to obraz rozpaczy i fatalnej sytuacji . Obawiam się że wiosną będzie całkowita załamka skoro zachód pcha do nas bo sam nie może tego skonsumować. Jeszcze całkiem niedawno widziałem nowe ogłoszenia z ceną 25 groszy prosto z kombajnu. 

2 godziny temu, Gość Sieradz napisał:

6zl to dobra cena jak na taki rok, żeby tylko było komu podać w takiej cenie bo zejścia nie ma. Druga sprawa to brak zdrowia, bokiem wychodzą te ziemniaki, a pracownika u nas nie znajdziesz nawet za 20zl/h

To nie jest dobra cena 6 zł.  Zejdź na ziemię czlowieku. 6 zł 10 lat temu to może była dobra cena. To weź teraz ten zarobek zainwestuj w coś. Nie wiele za to kupisz a jeszcze z 2 takie lata to zobaczysz ile firm zaopatrujących rolnictwo się zwinie. A jak zdrowia nie masz to po co sądzisz.

Gość Scania ESI
20 godzin temu, Gość Rolli napisał:

Masz namiar dotego Rumuna. Oddam po 6.

Obyś dostał garba. Głupoty na pierwszy rzut oka nie widać. Ale po garbie odrazu każdy bedzie widział że jesteś bez rozumu.