Gość Gość Napisano 31 Października Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 6zl dobra cena?człowieku gdzie Ty żyjesz?chyba w puszczy bez prądu i wody a na obiad zajac jak da się złapać.Woze jablka z sadu ciągnikiem pozniej wózkiem poukładam skrzynie i mam 35zl na godzinę a Ty się dziwisz ,że do ziemniaków za 20 nikt nie chce przyjsc?ile zostanie z hektara po 40gr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Martinx77 Napisano 31 Października Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2 godziny temu, Gość Henryk napisał: pracownika u nas nie znajdziesz nawet za 20zl/h U nas po 30 zł na kombajn i tłumów nie widać. Tych 20 zł/h nie usprawiedliwia niska cena ziemniaka. Szanujmy siebie i innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość rolnik mazowsze Napisano 31 Października Zgłoszenie Share Napisano 31 Października Osobiście przy cenie 40 groszy za kg gdybym wszystko w takiej cenie sprzedał byłbym plus minus na zero . Nie wliczam Tu pracy mojej oraz najbliższej rodziny czyli średnio ja plus 2 osoby. Nie ma się co oszukiwać ale licząc koszty trzeba liczyć wszystko włacznie z jakimś prądem , woreczkami . Do kosztów paliwa należy dodać koszt amortyzacji maszyn itp. Plonów rekordowych nie mam odmiany wczesne wypadku słabo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolli Napisano 31 Października Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 3 godziny temu, Gość Scania ESI napisał: Obyś dostał garba. Głupoty na pierwszy rzut oka nie widać. Ale po garbie odrazu każdy bedzie widział że jesteś bez rozumu. A ty przepukliny handlarzyno. Nakypiles za grosze a teraz nie możesz sprzedać i żal dupe ściska. Ja mam swój towar I jak będę chciał to i po 5 oddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sks Napisano 31 Października Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2 godziny temu, Gość Martinx77 napisał: U nas po 30 zł na kombajn i tłumów nie widać. Tych 20 zł/h nie usprawiedliwia niska cena ziemniaka. Szanujmy siebie i innych. U nas za 20 zł/h jeszcze na wsi znajdzie tylko w wieku około 50 lat w górę bo młodzi nie są zainteresowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik 25 ha ziemniaka Napisano 31 Października Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2 godziny temu, Gość Gość rolnik mazowsze napisał: Osobiście przy cenie 40 groszy za kg gdybym wszystko w takiej cenie sprzedał byłbym plus minus na zero . Nie wliczam Tu pracy mojej oraz najbliższej rodziny czyli średnio ja plus 2 osoby. Nie ma się co oszukiwać ale licząc koszty trzeba liczyć wszystko włacznie z jakimś prądem , woreczkami . Do kosztów paliwa należy dodać koszt amortyzacji maszyn itp. Plonów rekordowych nie mam odmiany wczesne wypadku słabo . Do kosztów należy doliczyć WSZYSTKIE roboczogodzin które były przepracowane, i Twoje i Twojej rodziny. Policz je po 30 zł/ h wtedy dopiero wyjdzie realny koszt produkcji i od tej kwoty mozesz liczyć zysk albo stratę. Ludzie ogarnijcie się i liczcie swoją pracę, przecież wctym czasie mogli byście normalnie zarabiać, wasz czas nie jest darmowy, jak widzę takie liczenie bez kosztów pracy to mi ręce opadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Swietokrzyskie Napisano 31 Października Zgłoszenie Share Napisano 31 Października Ziemniaki sprzedałem w lipcu zejście było u mnie ok cena 12zl coś się zarobiło.Teraz usługowo mloce kukurydze plony są nawet 5ton i cena 450zl a media pisza o rekordowych zbiorach.Soi u sąsiada 1.200kg.na wszystkim ogromny minus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nolo Napisano 3 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopada W dniu 31.10.2025 o 20:52, Gość Swietokrzyskie napisał: Ziemniaki sprzedałem w lipcu zejście było u mnie ok cena 12zl coś się zarobiło.Teraz usługowo mloce kukurydze plony są nawet 5ton i cena 450zl a media pisza o rekordowych zbiorach.Soi u sąsiada 1.200kg.na wszystkim ogromny minus Panowie co się dzieje że nawet nikt się nie zapyta o ziemniaki. Ten rok to jakaś katastrofa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jasiu Napisano 3 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopada Tak już jest z ziemniakami jak zapłaci rok czy dwa to później każdy sadzi na potęgę i kilka lat robi sie za darmo.Uprawa jest prosta właściwie każdy sobie poradzi. Mieszkam w terenie sadowniczym teraz jest szal na wiśnie gdzie nie spojrzysz to nowe nasadzenia jak to wszystko zacznie owocować będzie płacz.Ale podobno głupota ludzka nie zna granic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rudy102 Napisano 3 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopada 5 godzin temu, Gość Nolo napisał: Panowie co się dzieje że nawet nikt się nie zapyta o ziemniaki. Ten rok to jakaś katastrofa. Ważne że niemieckie schodzą w marketach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 3 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopada Normalka listopad najgorszy miesiąc do sprzedaży dopiero po trzech królach się coś ruszy 5 godzin temu, Gość Nolo napisał: Panowie co się dzieje że nawet nikt się nie zapyta o ziemniaki. Ten rok to jakaś katastrofa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marecy Napisano 3 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopada 5 godzin temu, Gość Rolnik napisał: Normalka listopad najgorszy miesiąc do sprzedaży dopiero po trzech królach się coś ruszy Panowie ja mam tylko 50 ton i się boję że ciężko to będzie opchnąć. Myślałem że przed zimą rozejdą się jak świeży boczek a tu nikt nawet nie zapyta. Za rok juz nie sądzę. Roboty dużo a kasy mało pomimo tego że ładne porosły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Koleś Napisano 3 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopada (edytowane) Na portalu .pl pojawił się artykuł o tym że polscy inspektorzy wstrzymali eksport jednego tira ziemniaków do Rumunii,z uwagi na brak odpowiednich badań,z nikąd nadziei Edytowane 3 Listopada przez Sebastian Pawłowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gospodarz Napisano 3 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopada Mam wrażenie że nawet za darmo by się nikt teraz nie zainteresował ziemniakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 3 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopada 2 godziny temu, Gość Marecy napisał: Panowie ja mam tylko 50 ton i się boję że ciężko to będzie opchnąć. Myślałem że przed zimą rozejdą się jak świeży boczek a tu nikt nawet nie zapyta. Za rok juz nie sądzę. Roboty dużo a kasy mało pomimo tego że ładne porosły. A ja co rok w granicach 200ton i już dawno zapomniałem o ziemniakach.Najwazniejsza sprawa w tej uprawie to nie sadzić w ciemno i liczyć na cud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcin Napisano 3 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopada Jest początek listopada a wy sracie żarem już. Gdzie tam czerwiec.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ggg Napisano 4 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopada W czerwcu to już połowa młodych będzie wykopana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ppl Napisano 4 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopada 12 minut temu, Gość ggg napisał: W czerwcu to już połowa młodych będzie wykopana. W tym roku też już w maju miał być wykopany tylko jak co roku coś wam nie pykło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ggg Napisano 4 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopada 32 minuty temu, Gość Ppl napisał: W tym roku też już w maju miał być wykopany tylko jak co roku coś wam nie pykło Wam? Nie uprawiam, ani nie handluję. Jestem rolnikiem, przyglądam się z boku zaklinaniu rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 4 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopada 2 godziny temu, Gość ggg napisał: W czerwcu to już połowa młodych będzie wykopana. Jeszcze 7 miesięcy handlu także luz. 250 ton busem wywiozę dla stałych klientów i pewnie będę musiał dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Hamon Napisano 4 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopada 3 godziny temu, Gość Marian napisał: Jeszcze 7 miesięcy handlu także luz. 250 ton busem wywiozę dla stałych klientów i pewnie będę musiał dokupić Maniuś wstawaj. Obudz się. Coś Ci się przyśniło że takie ilości pyry woziłeś że ho ho. A i upierz majtki bo przez sen brałeś po 100 kg na raz i popusciles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 4 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopada Prawie 9 ton tygodniowo.W zasadzie do wykonania pod warunkiem że będzie kupiec ale w tym roku to nie lada wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cyryl Napisano 4 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopada 8 minut temu, Sieradzak napisał: Prawie 9 ton tygodniowo.W zasadzie do wykonania pod warunkiem że będzie kupiec ale w tym roku to nie lada wyzwanie. Sam nie wierzysz w co piszesz. Bajkopisarze.tona na tydzień w dzisiejszych czasach i za psie pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Pawłowski Napisano 4 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopada 16 minut temu, Sieradzak napisał: Prawie 9 ton tygodniowo.W zasadzie do wykonania pod warunkiem że będzie kupiec ale w tym roku to nie lada wyzwanie. Czyli tylko w teorii możlwie i nie w tym sezonie Sieradzak dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kilo Napisano 4 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopada Godzinę temu, Gość Hamon napisał: Maniuś wstawaj. Obudz się. Coś Ci się przyśniło że takie ilości pyry woziłeś że ho ho. A i upierz majtki bo przez sen brałeś po 100 kg na raz i popusciles. Dobrze to opisałeś. Szczera prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi