Gość Obserwator Napisano 27 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopada Godzinę temu, Gość Komi napisał: Ja też niczego ne marnuje. Wszystko zbieram. Tak zostalem wychowany. Godzinę temu, Gość Komi napisał: Ja też niczego ne marnuje. Wszystko zbieram. Tak zostalem wychowany. Godzinę temu, Gość Krach napisał: To jest właśnie o to płacz,bo nie będzie na balety na Seszelach Czyli co chłop to tylko w pole albo gumofilce i na targ albo giełdę po coś się w końcu pracuje ale większości żal dupe ściska wydać na wakacje tylko klapki na oczach i pole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Szzone Napisano 27 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopada To super że ich wyczyściłeś z towaru a zostało im z tego na chleb? Bo jak ich czyściłeś po 20 gr to raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 27 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopada Godzinę temu, Gość Komi napisał: Ja też niczego ne marnuje. Wszystko zbieram. Tak zostalem wychowany. I właśnie dlatego nigdy nie będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Koscierzyniak Napisano 28 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopada W dniu 25.11.2025 o 22:41, Gość Sędzice napisał: Pawełek z Kobierzyca lata wkurzony 40ha obmarzło, może dobrze perspektyw na poprawę ceny nie widać dziś ładowałem Qeean anne za 20groszy umytą w worek 15kg nawet ładnie się umyła, jak u was ceny? Na konkurenta Ciancioka chłopak się zapatrzyłto obsadził pola, ale Canciok w dubajach nie siedzi tylko niedziele w przechowalni na wózkach to jest wykopany, zdążył dzierżawę na Kościerzynie oddać mógł Pawełek wziąćjak taki mocny? Pawełka to stać zamrozić 40ha jak dzierżawy płaci 500kg pszenicy za ha to co tam poświęcić 40ha tanich pyrek z drugiej strony kontrakt z Równą nie wypalił czy Nidzica ma pierwszeństwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kupiec Napisano 28 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopada Ale was ten Paweł boli,ma kasę to jeździ po świecie.Ziemniaka sprzeda do agrosadu bo ma umowę a towar juz wykopał tak że spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romek Napisano 28 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopada Pany zanosi sie na długie przechowywanie, zawsze trzymałem do marca, w tym roku napewno do młodego trzeba będzie trzymać. Jak zapobiegacie kiełkowaniu ziemniaków, które nie były niczym traktowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kpr Napisano 28 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopada Jak masz komu to sprzedaj nie trzymaj bo wiosna nie będzie kolorowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 28 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopada 34 minuty temu, Gość Romek napisał: Pany zanosi sie na długie przechowywanie, zawsze trzymałem do marca, w tym roku napewno do młodego trzeba będzie trzymać. Jak zapobiegacie kiełkowaniu ziemniaków, które nie były niczym traktowane? Bardzo wczesnych niczym nie powstrzymasz a późne temperatura około 4 stopni i odpowiednia wilgotność ale smakowo nie do zjedzenia, słodycz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romek Napisano 29 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopada 10 godzin temu, Gość Kpr napisał: Jak masz komu to sprzedaj nie trzymaj bo wiosna nie będzie kolorowa. No właśnie jest problem ze sprzedażą. Mam kilku małych odbiorców. W normalnym roku sprzedawałem po 200-300 worków tygodniowo ale teraz konkurencja weszła po 7 zł za worek i sie klient odwrócił. Ja za te pieniądze robił nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 29 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopada 42 minuty temu, Gość Romek napisał: No właśnie jest problem ze sprzedażą. Mam kilku małych odbiorców. W normalnym roku sprzedawałem po 200-300 worków tygodniowo ale teraz konkurencja weszła po 7 zł za worek i sie klient odwrócił. Ja za te pieniądze robił nie będę. Cena jedno ,zejście praktycznie nie istnieje wozilem znajomemu na 3sklepy 70-80workow tygodniowo teraz 20-30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 29 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopada Godzinę temu, Gość Romek napisał: No właśnie jest problem ze sprzedażą. Mam kilku małych odbiorców. W normalnym roku sprzedawałem po 200-300 worków tygodniowo ale teraz konkurencja weszła po 7 zł za worek i sie klient odwrócił. Ja za te pieniądze robił nie będę. No i mądry gość jesteś.Dlatego nie rozumiem jaki sens ma wyrywanie towaru z błota za takie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tracer Napisano Sobota o 11:45 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 11:45 Na obecną chwilę z domu 5zł worek "normalna" cena , te 7zł to chyba z dowozem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romek Napisano Sobota o 16:17 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 16:17 4 godziny temu, Gość Tracer napisał: Na obecną chwilę z domu 5zł worek "normalna" cena , te 7zł to chyba z dowozem Przecież to nie ma sensu1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano Sobota o 18:18 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 18:18 1 godzinę temu, Gość Romek napisał: Przecież to nie ma sensu1 A co w tym roku ma sens?jaka uprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano Niedziela o 07:33 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 07:33 Słonecznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Scania ESI Napisano Niedziela o 08:26 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 08:26 W przyszłym roku najlepiej siać budyń lub kisiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handel Napisano Niedziela o 09:20 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 09:20 50 minut temu, Gość Scania ESI napisał: W przyszłym roku najlepiej siać budyń lub kisiel. Oj pojadą w tym roku z powrotem w pole ziemniaczki wszyscy wkoło mają nadmiar już mam oferty po 0,20 gr w worku szytym a prawdziwa sraka zacznie się jak ziemniaki zaczną kiełkować i stąd pytanie czy będziecie dopłacać do odbioru bo nie wiem czy robić zapasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano Niedziela o 09:39 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 09:39 2 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Słonecznik Miałem 70arow na główki coś zostało ale też jest problem ze sprzedażą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano Niedziela o 10:40 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 10:40 Wszystko pojedzie na pole bądź w dziurę.Przciez nic nie idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robert Napisano Niedziela o 11:49 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 11:49 Ludzie nie jedzą czy jaki czort ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolos Napisano Niedziela o 12:51 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 12:51 Godzinę temu, Gość Robert napisał: Ludzie nie jedzą czy jaki czort ? Import z zagranicy nas zasypał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcin Napisano Niedziela o 13:33 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 13:33 40 minut temu, Gość Rolos napisał: Import z zagranicy nas zasypał Pakowalnie z zagłębi ziemniaczanych ( Sieradz) przepakowuja niemieckie pyry a polskiego dobieraja 10% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano Niedziela o 13:58 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 13:58 2 godziny temu, Gość Robert napisał: Ludzie nie jedzą czy jaki czort ? Jedzą tylko nie nasze.To już niestety jest moment w którym można obserwować dogrywanie polskiego rolnictwa i żadne strajki w formie jaką widzimy tego nie zmienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano Niedziela o 15:29 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 15:29 Ten rok stracony co sądzicie o przyszłym ziemniaczanym czy odrobimy czēść strat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano Niedziela o 15:46 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 15:46 Już ukazuje się kierunek polskiego rolnictwa. Z roku na rok co raz gorzej, a import będzie tylko rosnąć, także odpowiedz sobie sam jaka przyszłość nas czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi