Gość Artur Napisano 2 godziny temu Zgłoszenie Share Napisano 2 godziny temu 7 godzin temu, Gość Michu napisał: Jak widzę że wypowiadają się tu osoby co mają 5 ha pyrek i piszą że je detaluja i sprzedawaja to właśnie tylko oni rynek psuja bo ten co napisał co sądzi 50 ha to on produkuje a ten co ma 5 ha niech lepiej idzie do pracy na drugą zmianę a najlepiej jak on w ogóle do roboty nie chodzi o z tego żyje,to uważam że to nowoczesne zulostwo i nieróbstwo Ale z ciebie inteligentny człowiek ktoś kto sadzi 5ha i detaluje i ma 150ton zarobi minimum 200 tys nawet w tym roku a ty zapieprzasz i masz parę groszy.gratuluje rozumu żeby oddać towar po 10gr i sadzić 50ha.wszyscy zarobią a ty na kredycie jedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krzysztof Skrok Napisano 1 godzinę temu Zgłoszenie Share Napisano 1 godzinę temu Godzinę temu, Gość Wojtek napisał: W końcu ktoś się nie bał prawdy napisać, przecież poniżej tych kilkudziesięciu hektarów to nie da się z gospodarstwa wyżyć, jestem za tym żeby zostały same większe gospodarstwa, można znieść w końcu KRUS, wprowadzić klasyczne podatki i zrobić z tego normalną działalność gospodarczą, cena się ustabilizuje wysoko no bo nie będzie detalujacych busiarzy, uwolni się ziemia do zakupu czy dzierżawy a Ci co teraz harują na 15 czy 20 ha pójdą spokojnie do roboty i będą mieli więcej czasu i pieniędzy. Rolnictwo trzeba zostawić profesjonalistom, to nie XIX wiek żeby wszyscy w tym pracowali, teraz od tego są maszyny a rolnik jest od podejmowania decyzji. Głupoty piszecie produkować to głupi potrafi,trzeba sprzedać dobrze.za 5ha ziemniaka kupiłem w tym roku auto za 200tys.a wy sobie sadźcie dalej po 100ha i oddawajcie za 100zl zysku z hektara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romek Napisano 1 godzinę temu Zgłoszenie Share Napisano 1 godzinę temu Mam ledwo 12 ha. Co rok 5-6 ha ziemniaka, 4 ha warzyw i trochę zboża. Żona tez pracuje w gospodarstwie. Dom nowy, kostka na podwórku i duża chłodnia. Na wakacje tez sie pojedzie 2 x do roku a ten cymbał jeden z drugim do pracy mi każe iść. Śmiechu warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość rolnik mazowsze Napisano 1 godzinę temu Zgłoszenie Share Napisano 1 godzinę temu Nic dziwnego że tych małych ci obszarnicy wysyłaja do pracy jeżeli np swoje 40 ha ziemniaka policzy że zostało mu po 2-3 tys zysku .To jak taki ktoś ma sobie wyobrazić małego plantatora z 4-5 ha ...toć on ma ledwo koło 10 tys zysku , więc jak z tego ma wyżyć....Takie oto rozumowanie....Do tematu napisze , że z 7-8 lat temu mój sąsiad tak też krzyczał ..kto się nie rozwija ten się cofa.... mały musi drogi kupić paliwo , nawozy , a taniej sprzeda itp. Akurat nie siedział w warzywach. Ale tak 3-4 lata pociagnil. I już go dawno komornik wyprostował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi