Gość sumsiad Napisano 5 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maja 2023 39 minut temu, Gość Tom napisał: Żeby jabłka zdrożaly to sami jako producenci musimy zacząć żądać wyższych cen. A na tym forum nic innego tylko "somsiad" obraża "somsiada" a handlarze czytają i sie śmieją Żeby jabłka zdrożały to musimy dostosować wielkość i jakość produkcji do oczekiwań rynku Żądać to sobie możesz i nikt nie musi spełniać twoich oczekiwań Będzie mniej i lepszego to oni będą chcieli kupić a nie my sprzedać jeden przez drugiego który taniej poda Kumasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pinn Napisano 5 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maja 2023 6 godzin temu, Gość przypominam napisał: Jakie były podsmichujki z gali i goldena parę lat temu jak o tym pisałem A teraz sady zasrane gala i golden Lata temu pisałem o nadprodukcji i konieczności jej obniżenia...to już nadchodzi wielkimi krokami Tak więc trolu słuchaj proroka ==== Tak pisały gazety branżowe (jeśli czytasz takie w ogóle), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość przypominam Napisano 6 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 2023 9 godzin temu, Gość Pinn napisał: ==== Tak pisały gazety branżowe (jeśli czytasz takie w ogóle), Nie czytam bo używam własnego mózgu Wy czytacie a potem piszecie,że lepiej wychodzicie na sampionie i glosterze Bez odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bobek Napisano 6 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 2023 2 godziny temu, Gość przypominam napisał: Nie czytam bo używam własnego mózgu Wy czytacie a potem piszecie,że lepiej wychodzicie na sampionie i glosterze Bez odbioru To czy ktoś lepiej wychodzi na gali goldenie szampionie czy glosterze zalezy od tego gdzie sprzedaje swój towar .jak byś używał własnego mózgu to byś o tym wiedział i nie wciskal byś wszystkim swoich krojonych mysli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lolek Napisano 6 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 2023 3 hours ago, Guest Bobek said: To czy ktoś lepiej wychodzi na gali goldenie szampionie czy glosterze zalezy od tego gdzie sprzedaje swój towar .jak byś używał własnego mózgu to byś o tym wiedział i nie wciskal byś wszystkim swoich krojonych mysli. Pojedyncze przypadki może i lepiej wychodzą na glosterze niż na gali ale cała reszta raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość srobek Napisano 6 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 2023 4 godziny temu, Gość Bobek napisał: To czy ktoś lepiej wychodzi na gali goldenie szampionie czy glosterze zalezy od tego gdzie sprzedaje swój towar .jak byś używał własnego mózgu to byś o tym wiedział i nie wciskal byś wszystkim swoich krojonych mysli. No z pewnością lepiej wychodzi na glosterze gdziekolwiek go sprzedaje Gale i goldena sadzilem latach 90tych...ciągle te odmiany są w sadzie...glostera od 10 lat już nie ma Skończę już te zabawna dyskusje zanim zacznie zmierzać w złym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość prezes Napisano 6 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 2023 5 godzin temu, Gość Bobek napisał: To czy ktoś lepiej wychodzi na gali goldenie szampionie czy glosterze zalezy od tego gdzie sprzedaje swój towar .jak byś używał własnego mózgu to byś o tym wiedział i nie wciskal byś wszystkim swoich krojonych mysli. Ja z zawodu jestem prezesem grupy Zarabiam na każdej odmianie.na glosterze i schampionie tez Dobrze zawsze i posortuje i 30 gr zawsze mi z kila zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bobek Napisano 6 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 2023 1 godzinę temu, Gość srobek napisał: No z pewnością lepiej wychodzi na glosterze gdziekolwiek go sprzedaje Gale i goldena sadzilem latach 90tych...ciągle te odmiany są w sadzie...glostera od 10 lat już nie ma Skończę już te zabawna dyskusje zanim zacznie zmierzać w złym kierunku Uuu to ja myślałem że masz nowoczesne sady w których to cała robotę drony robią A tu lata 90..... Tak.ja uważam że można lepiej zarobić na niby mniej dochodowych odmianach zależnie od tego gdzie się to sprzedaje.kazdy ma swój rynek i swojego finalnego odbiorcę.dla Ciebie ta dyskusja nie ma sensu.zawsze używasz do merytorycznej dyskusji A teraz odpuszczasz bo ktoś ma inne zdanie niż Ty.i to już jest dla Ciebie beee.podobnie jest że wszystkimi produktami.zaleznie od klienta .są czasy że dostosowujemy produkt w tym przypadku mowa o jablku do klienta.jak masz zapotrzebowanie roczne na szampionie całoroczne to uprawiał będziesz Golden którego twój odbiorca nie chce?Nie wspominając już o kosztach produkcji tych przykładowych odmian.jak masz klienta na jabłko od 7 to będziesz robił wszystko żeby było 6.5? Ja akurat glosterze nie mam w sadzie i nie zamierzam go mieć. Generalnie pomału wychodzę z jabłek.ale zaopatrujac kilka hurtowni owocowo warzywnych powiem Ci że większe zainteresowanie jest innymi odmianami niż gala.to tyle ode mnie bo widzę że z Tobą nie ma mowy o jakiejś dyskusji.ty masz rację i koniec kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Termin Napisano 6 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maja 2023 2 tygodnie zostało handlu jabłkiem. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość srobek Napisano 7 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2023 22 godziny temu, Gość Bobek napisał: Chyba czegoś nie zrozumiałeś To że sądziłem w latach 90 tych to nie znaczy,że one jeszcze istnieją To właśnie potwierdziło,że ta dyskusja nie ma sensu bo ty już masz z góry wyrobione zdanie i wszystko wiesz Ja nie zamierzam siedzieć całą zimę w przechowalni i sortować jabłuszka Sporo lat temu przestawiłem się na odmiany na export by mieć więcej czasu a Mniej pieniędzy i był to świadomy wybór Życie to nie tylko jabłka a walizek z pieniędzmi do trumny mi nie wsadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 7 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2023 22 godziny temu, Gość Termin napisał: 2 tygodnie zostało handlu jabłkiem. Niestety. Nie no co Ty, 2 dni zostało haha A niektórzy twierdzą, że 3 miesiące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Yzi Napisano 7 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2023 37 minut temu, Gość Gosc napisał: Nie no co Ty, 2 dni zostało haha A niektórzy twierdzą, że 3 miesiące... Jeszcze może nie być całkiem zle z handlem jabłkiem po tych przymrozkach… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek197704 Napisano 7 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2023 Najlepsze na tym forum jest to, że jeden drugiemu doradza, żeby zmniejszył ilość nasadzeń a każdy sadzi bez opamiętania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość hmm Napisano 7 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2023 1 godzinę temu, Gość Yzi napisał: Jeszcze może nie być całkiem zle z handlem jabłkiem po tych przymrozkach… a co maja przymrozki do jablek ktore sa w chlodniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość hmm Napisano 7 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maja 2023 Godzinę temu, piotrek197704 napisał: Najlepsze na tym forum jest to, że jeden drugiemu doradza, żeby zmniejszył ilość nasadzeń a każdy sadzi bez opamiętania.... ciekawe gdzie i za co, jedynie to widze wymiane starych nasadzen i nowe sady prezesow grup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 8 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2023 10 godzin temu, Gość hmm napisał: a co maja przymrozki do jablek ktore sa w chlodniach? Efekt psychologiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość uzi Napisano 8 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2023 18 godzin temu, Gość Yzi napisał: Jeszcze może nie być całkiem zle z handlem jabłkiem po tych przymrozkach… Czy ceny jabłek już eksplodowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sobienie Napisano 8 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2023 Idared, prince, rubinstar 1,8 zl za wage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zorientowany Napisano 8 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2023 2 godziny temu, Gość Sobienie napisał: Idared, prince, rubinstar 1,8 zl za wage W Sandomierzu już dawno 2 z przodu za wagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość WWW.MAŁPA.RUDA. Napisano 8 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2023 2 godziny temu, Gość Sobienie napisał: Idared, prince, rubinstar 1,8 zl za wage KTO TAK PŁACI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zorientowany Napisano 8 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2023 Ja słyszałem że na sortowanie princ 1.30 to gdzie te ceny się pytam chyba że pod stołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marzyciel Napisano 8 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maja 2023 3 godziny temu, Gość Sobienie napisał: Idared, prince, rubinstar 1,8 zl za wage Pomarzyc zawsze mozna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sad Napisano 9 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2023 8 godzin temu, Gość Zorientowany napisał: Ja słyszałem że na sortowanie princ 1.30 to gdzie te ceny się pytam chyba że pod stołem Ceny na sortowniach 1,30zl-1,40zl za popularne odmiany.Zejście takie sobie.Szału juz nie bedzie bo późno,a jabłek naotwierane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 9 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2023 W sandomierzu handel troche osłabł po dlugim weekendzie ceny bez zmian 1.3 -1.4 w skrzyni idared prins szampion . kwietniowy hit eksportowy czyli Golden potaniał za ładny towar można było zapiąć 2 za wagę a teraz 1.8 nie ma kto dać rumuny i Węgry mówią że Golden u nich przestał się sprzedawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mruz Napisano 9 Maja 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2023 Czyli wychodzi na to ze mróz był słaby bo coś ten aspekt psychologiczny zadziałał w drugą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi