Gość realista Napisano 1 Października Zgłoszenie Share Napisano 1 Października 5 godzin temu, Gość Optymista napisał: Takie jak były przed spadkiem Nie ma się czym podniecać 1zl to bułka w piekarni kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 1 Października Zgłoszenie Share Napisano 1 Października Wilga 1.05 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mario_es Napisano 1 Października Zgłoszenie Share Napisano 1 Października Godzinę temu, Gość realista napisał: Nie ma się czym podniecać 1zl to bułka w piekarni kosztuje Kiedyś spad kosztował prawie 1 zł, a chleb pół złotego. Dziś jabłko kosztuje 1 zł, a chleb 5 zł. Kiedyś bułek za 1 zł to można było kupić więcej niż jedną. U mnie spad był przed obniżkami 95 groszy, zleciał na 92 groszy, a teraz znów jest po 95 groszy. Generalnie sady już prawie puste na skupie z każdym dniem mniej ludzi dowozi. Myślę, że ta cena nie zatrzyma się na 1 zł bo dopiero 1 października, a tu koniec sezonu więc przetwórnie powalczą o jabłko, które zostało schowane bo na polach już go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 1 Października Zgłoszenie Share Napisano 1 Października 2 godziny temu, Gość realista napisał: Nie ma się czym podniecać 1zl to bułka w piekarni kosztuje Trzeba płakać Bo 100 lat temu była złotówkę a chleb kosztował x a teraz kosztuję 10x to powinien być po 10 złoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość realista Napisano 2 Października Zgłoszenie Share Napisano 2 Października 19 godzin temu, Gość Optymista napisał: Trzeba płakać Bo 100 lat temu była złotówkę a chleb kosztował x a teraz kosztuję 10x to powinien być po 10 złoty To nie jest kwestia do płakania tylko do uświadomienia realiów ekonomiczny tobie i reszcie Januszy W 2007 litr oleju napędowego kosztował 1 zł teraz 6 Godzina pracy strzelam 5 zł teraz 20 A przemysł kosztował 1 zł i dalej 1 zł.... Ty nie rozumiesz i cała reszta też...tylko podnieca was 1 zł,który dziś jest wart tyle co ,30 gr w 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 2 Października Zgłoszenie Share Napisano 2 Października 1 godzinę temu, Gość realista napisał: To nie jest kwestia do płakania tylko do uświadomienia realiów ekonomiczny tobie i reszcie Januszy W 2007 litr oleju napędowego kosztował 1 zł teraz 6 Godzina pracy strzelam 5 zł teraz 20 A przemysł kosztował 1 zł i dalej 1 zł.... Ty nie rozumiesz i cała reszta też...tylko podnieca was 1 zł,który dziś jest wart tyle co ,30 gr w 2007 Co mnie obchodzi dzis ile wtedy było co warte i ile litrów paliwa i chlebów mogłeś sobie kupić, ja wiem ile wydaje i za ile sprzedaje i sprzedając po 1zł jest to co najmniej dobry rezultat Nie widzę wiekszego sensu takiego porównanywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 2 Października Zgłoszenie Share Napisano 2 Października 2 godziny temu, Gość Optymista napisał: Co mnie obchodzi dzis ile wtedy było co warte i ile litrów paliwa i chlebów mogłeś sobie kupić, ja wiem ile wydaje i za ile sprzedaje i sprzedając po 1zł jest to co najmniej dobry rezultat Nie widzę wiekszego sensu takiego porównanywania Zobaczymy co powiesz ,jak za rok będziesz sprzedawał za 25 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 2 Października Zgłoszenie Share Napisano 2 Października 49 minut temu, Gość Andrzej napisał: Zobaczymy co powiesz ,jak za rok będziesz sprzedawał za 25 gr Tej ceny nie będzie.Nikt tego nie podniesie przy tych dniówkach,to se nie wrati… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Shwkwk Napisano 2 Października Zgłoszenie Share Napisano 2 Października Kłócicie się dalej kto po ile co będzie sprzedawał kłóćcie się jak zawsze a handel się nie kłóci po ile ma sprzedawac tylko się dogaduje po ile sprzedawać jak i po ile kupować . Wy się kłócicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mario_es Napisano 2 Października Zgłoszenie Share Napisano 2 Października 2 godziny temu, Gość Optymista napisał: Co mnie obchodzi dzis ile wtedy było co warte i ile litrów paliwa i chlebów mogłeś sobie kupić, ja wiem ile wydaje i za ile sprzedaje i sprzedając po 1zł jest to co najmniej dobry rezultat Nie widzę wiekszego sensu takiego porównanywania Masz rację jest dobry rezultat, ale kiedyś po sezonie gdzie sprzedałeś 100 ton po 1 zł mogłeś kupić mieszkanie, nowego mercedesa, albo mocny ciągnik. Dziś musisz zbierać na to 3 lata bo ciągnik kosztuje 250 000 zł, mercedes 200 000 zł, a mieszkanie w jakimś tam powiecie też 250 000 zł z tym, że nie wiesz jaki będzie kolejny rok i następny po nim. Za rok jak się urodzi spad będzie po 35 groszy więc na na ww. dobra będziesz zbierał może nawet 6 lat i tak nie dozbierasz bo po drodze inflacja, część pieniędzy się rozejdzie więc 1 zł dzisiaj szału nie robi. W Polskim rolnictwie musi się jeszcze sporo zmienić. Ludzie muszą zrozumieć, że żywność musi być droga aby ludzie szanowali pracę tych od których zależy byt większości. Na razie mamy tak, że spad kosztuje, 1 zł jakaś tam obierka 1.20 może 1.30 w tym roku gdzie zazwyczaj to różnica max 10-15 gorszy, a Prince sprzedają po 1.40 jako deser. Z takim zarabianiem to współczuję Wam i Waszym rodzinom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 3 Października Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 9 godzin temu, Gość Andrzej napisał: Zobaczymy co powiesz ,jak za rok będziesz sprzedawał za 25 gr Po dwóch dobrych sezonach moze być i 25gr, przeżyje Ale wg mnie nie ma szans żeby w najbliższym czasie nawet przy dużym zbiorze było 25gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 3 Października Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 8 godzin temu, Gość Mario_es napisał: Masz rację jest dobry rezultat, ale kiedyś po sezonie gdzie sprzedałeś 100 ton po 1 zł mogłeś kupić mieszkanie, nowego mercedesa, albo mocny ciągnik. Dziś musisz zbierać na to 3 lata bo ciągnik kosztuje 250 000 zł, mercedes 200 000 zł, a mieszkanie w jakimś tam powiecie też 250 000 zł z tym, że nie wiesz jaki będzie kolejny rok i następny po nim. Za rok jak się urodzi spad będzie po 35 groszy więc na na ww. dobra będziesz zbierał może nawet 6 lat i tak nie dozbierasz bo po drodze inflacja, część pieniędzy się rozejdzie więc 1 zł dzisiaj szału nie robi. W Polskim rolnictwie musi się jeszcze sporo zmienić. Ludzie muszą zrozumieć, że żywność musi być droga aby ludzie szanowali pracę tych od których zależy byt większości. Na razie mamy tak, że spad kosztuje, 1 zł jakaś tam obierka 1.20 może 1.30 w tym roku gdzie zazwyczaj to różnica max 10-15 gorszy, a Prince sprzedają po 1.40 jako deser. Z takim zarabianiem to współczuję Wam i Waszym rodzinom. Było minelo, to nie wróci, kto to wykorzystał teraz śpi spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nok Napisano 3 Października Zgłoszenie Share Napisano 3 Października Youtubery kończą idareda, stert ze skrzyniami na podwórkach nie widać. Jeszcze z tydzień i przetwórnie nie będą miały co przerabiać, przejdą na tryb zimowy. A co za tym idzie na cenę zimową. Ale będzie kwik jak zbiją z ceny 20-30 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 3 Października Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2 godziny temu, Gość nok napisał: Youtubery kończą idareda, stert ze skrzyniami na podwórkach nie widać. Jeszcze z tydzień i przetwórnie nie będą miały co przerabiać, przejdą na tryb zimowy. A co za tym idzie na cenę zimową. Ale będzie kwik jak zbiją z ceny 20-30 gr Panie uspokój sie bo dopiero kombajna rozgrzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nok Napisano 3 Października Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2 godziny temu, Gość Optymista napisał: Panie uspokój sie bo dopiero kombajna rozgrzałem To może jakiś zakładzik że tak będzie? stawiam dobrą łychę. Ludzie powkładali znowu pogradowe jabłka do chłodni bo ni ma jabłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 4 Października Zgłoszenie Share Napisano 4 Października 9 godzin temu, Gość nok napisał: To może jakiś zakładzik że tak będzie? stawiam dobrą łychę. Ludzie powkładali znowu pogradowe jabłka do chłodni bo ni ma jabłka Nie zakładam sie bo jak masz racje to stracę podwójnie Jak wsadzili do chlodni to przecież jak spadnie 20gr to ich nie wysypią tak szybko Ja niespecjalnie widzę szanse na taką obniżke a już na pewno nie przed koncem października ale kto to wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mario_es Napisano 5 Października Zgłoszenie Share Napisano 5 Października Moje okolice przemysł dziś po 98 groszy cena rośnie, na ogłoszeniach widziałem oferty po 1,05 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość realista Napisano 5 Października Zgłoszenie Share Napisano 5 Października W dniu 2.10.2024 o 21:47, Gość Mario_es napisał: Masz rację jest dobry rezultat, ale kiedyś po sezonie gdzie sprzedałeś 100 ton po 1 zł mogłeś kupić mieszkanie, nowego mercedesa, albo mocny ciągnik. Dziś musisz zbierać na to 3 lata bo ciągnik kosztuje 250 000 zł, mercedes 200 000 zł, a mieszkanie w jakimś tam powiecie też 250 000 zł z tym, że nie wiesz jaki będzie kolejny rok i następny po nim. Za rok jak się urodzi spad będzie po 35 groszy więc na na ww. dobra będziesz zbierał może nawet 6 lat i tak nie dozbierasz bo po drodze inflacja, część pieniędzy się rozejdzie więc 1 zł dzisiaj szału nie robi. W Polskim rolnictwie musi się jeszcze sporo zmienić. Ludzie muszą zrozumieć, że żywność musi być droga aby ludzie szanowali pracę tych od których zależy byt większości. Na razie mamy tak, że spad kosztuje, 1 zł jakaś tam obierka 1.20 może 1.30 w tym roku gdzie zazwyczaj to różnica max 10-15 gorszy, a Prince sprzedają po 1.40 jako deser. Z takim zarabianiem to współczuję Wam i Waszym rodzinom. Chyba zahibernowany byłeś parę lat M2 mieszkania w Grójcu 10 tys Średnia cena nowego samochodu w Polsce to 170 tys A producenci przemysłu dalej się podniecają 1 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zyx Napisano 5 Października Zgłoszenie Share Napisano 5 Października W dniu 2.10.2024 o 21:38, Gość Xyz napisał: Tej ceny nie będzie.Nikt tego nie podniesie przy tych dniówkach,to se nie wrati… Tak,tak Po 8 gr opłacało się wam zbierać przy stawce godzinowej 12-13zl/h To po 25 gr przystawce 20 zl/h jeszcze więcej wam zostanie Rozśmieszają mnie takie teksty jak to zostaną hsblhz w sadzie 99%geniuszy ekonomicznych najpierw zbiera a potem liccxybczybim coś zostanie czy wszystko zabrał ukrainiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 6 Października Zgłoszenie Share Napisano 6 Października 15 godzin temu, Gość realista napisał: Chyba zahibernowany byłeś parę lat M2 mieszkania w Grójcu 10 tys Średnia cena nowego samochodu w Polsce to 170 tys A producenci przemysłu dalej się podniecają 1 zl A producenci deseru 1.5zł Ciekawe kto tu jest 'głupszy' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość realista Napisano 6 Października Zgłoszenie Share Napisano 6 Października 3 godziny temu, Gość Optymista napisał: A producenci deseru 1.5zł Ciekawe kto tu jest 'głupszy' Gloster to nie deser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 6 Października Zgłoszenie Share Napisano 6 Października 45 minut temu, Gość realista napisał: Gloster to nie deser Po 1.5 za wage mozna kupic tyle 'deseru' ile tylko sobie zarzyczysz od glostera po goldena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość realista Napisano 7 Października Zgłoszenie Share Napisano 7 Października 14 godzin temu, Gość Optymista napisał: Po 1.5 za wage mozna kupic tyle 'deseru' ile tylko sobie zarzyczysz od glostera po goldena Kup galę po 1,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość realista Napisano 7 Października Zgłoszenie Share Napisano 7 Października 14 godzin temu, Gość Optymista napisał: Po 1.5 za wage mozna kupic tyle 'deseru' ile tylko sobie zarzyczysz od glostera po goldena Pewnie w 2018 r wszystko pozbierałeś bo ci się opłaciło Ten 1zl to wypadek przy pracy i każdy myślący to wie Ciekawe czy z taką samą ochota będziesz kolanować po 25 gr bo co rok marznąć nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Optymista Napisano 7 Października Zgłoszenie Share Napisano 7 Października 8 godzin temu, Gość realista napisał: Pewnie w 2018 r wszystko pozbierałeś bo ci się opłaciło Ten 1zl to wypadek przy pracy i każdy myślący to wie Ciekawe czy z taką samą ochota będziesz kolanować po 25 gr bo co rok marznąć nie będzie W 2018 to ja jeszcze zrywałem 'deser' pare groszy więcej jak ten przemysł po 8gr Z taką samą ochotą jak ty będziesz zrywać 'deser' po 60gr🫡 A gale to i ja mam w komorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi