Skocz do zawartości

Gość Sadownik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

12 minut temu, Gość Mef napisał:

I co to dalej będzie dojdzie do 30 groszy i się zatrzyma ? 

Powodzenia w zakładaniu sadów sokowych. Chociaż detal też zaraz spadnie.

Gość Ważne pytanie!!

Wie ktoś czy dam radę kupić duże ilości idareda i jonagolda jutro na targu? Bo chodzą słuchy, że chłopy wykupują wszystko co się da...  Jest sens jechać tam? 

Gość Romuald
1 godzinę temu, Gość Mef napisał:

I co to dalej będzie dojdzie do 30 groszy i się zatrzyma ? 

Ci którzy około 20 października jak było powyżej 1.10 najgłośniej krzyczeli że mało teraz pokornie sypią dziś po 90 i w pas się skupiarzom kłaniają. O ile dziś zdążą bo jutro znowu w dół.  Brawo wy

2 godziny temu, Gość Ważne pytanie!! napisał:

Wie ktoś czy dam radę kupić duże ilości idareda i jonagolda jutro na targu? Bo chodzą słuchy, że chłopy wykupują wszystko co się da...  Jest sens jechać tam? 

Zaraz będą sprzedawać albo odwoływać zamówienia jak im entuzjazm minie. Bierz co jest i sadź, bo ktoś wejdzie na Twoje miejsce

Gość Marzyciel w gumowcach
Godzinę temu, Gość Romuald napisał:

Ci którzy około 20 października jak było powyżej 1.10 najgłośniej krzyczeli że mało teraz pokornie sypią dziś po 90 i w pas się skupiarzom kłaniają. O ile dziś zdążą bo jutro znowu w dół.  Brawo wy

Nic nowego wśród gumowców. Dziś to 85 jest chyba, na skupach. Z drugiej strony to dziś sprzedałem spad po 1,06 netto, zbierany z ziemi,ale w dobrej kondycji, więc da się więcej. Pewnie to leci gdzieś zagranicę. 

Drogi przemysł jest bardziej szkodliwy niż tani. Dziadostwo odrazu odradza się jak feniks z popiołów, widać to po dostępności drzewek i twierdzeń szkółkarzy o najlepszym roku od ostatnich kilku sezonów. 

Gość fiu fiu
2 godziny temu, Gość Romuald napisał:

No innego wyjścia nie mają już 

Gość Sadownik

To co piszecie to są tylko spekulacje. Piszcie o cenach transakcyjnych. Nie tylko kupujący decyduje o cenie ale przede wszystkim sprzedający, zwłaszcza w roku niskiej podaży. Trzeba zachować spokój. 

Gość warzywnik
3 godziny temu, Gość Sadownik napisał:

To co piszecie to są tylko spekulacje. Piszcie o cenach transakcyjnych. Nie tylko kupujący decyduje o cenie ale przede wszystkim sprzedający, zwłaszcza w roku niskiej podaży. Trzeba zachować spokój. 

Dokładnie

U mnie pod kościołem mówili,że przemysł dojdzie do 1,5 za kg

Gość Romuald
16 minut temu, Gość warzywnik napisał:

Dokładnie

U mnie pod kościołem mówili,że przemysł dojdzie do 1,5 u

U mnie dokładnie to samo jeden mówił... a dziś po skupiarzach pokornie wydzwania. Tak,Panie skupiarzu,90 gr może być,80 gr proszę pana też będzie ok,a i 70 też będzie dobrze... 

I stawia do tego wódeczkę zimną i gęstą...

12 godzin temu, Gość Romuald napisał:

U mnie dokładnie to samo jeden mówił... a dziś po skupiarzach pokornie wydzwania. Tak,Panie skupiarzu,90 gr może być,80 gr proszę pana też będzie ok,a i 70 też będzie dobrze... 

I stawia do tego wódeczkę zimną i gęstą...

Widać po twojej wypowiedzi obraz typowego ******,zazdrosnego i widzącego tylko czubek własnego nosa.Norma

Edytowane przez Sebastian Pawłowski
Panie Wuja, proszę merytorycznie co jest nie tak z wypowiedzią Romualda, wyzwiskami nie dyskutujemy

Gość Sadownik

Kto może niech czeka. A kto nie, wystarczy wpisać w ogłoszeniu cenę 1.15 a nie do negocjacji. Temat sam się wyjaśni... takie akcje to norma. W poprzednim roku 65->60, 90->80. W 2022 miała stanąć produkcja bo cena gazu, cena oleju opalowego. Do ostatniego jabłuszka wybrane, i cena wzrosła z 35 na >55. Trzeba sie szanować i zachować spokój.