Skocz do zawartości

Gość Sadownik

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Gość tyle to do sortu napisał:

Czy w tej bajce są smoki??

A ty dalej wierzysz w bajki o oficjalnych cennikach do sortu, gdy te sprytniejsze grupy po cichu biorą towar za wage przebijajac konkurencje.

• Odpowiedzi 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość wierzacy
Godzinę temu, Gość gosc napisał:

A ty dalej wierzysz w bajki o oficjalnych cennikach do sortu, gdy te sprytniejsze grupy po cichu biorą towar za wage przebijajac konkurencje.

Ja dalej wierzę,że w internecie wszystko jest możliwe i u każdego z nas jest nieustające pasmo sukcesów;)

Gość Ateista
9 godzin temu, Gość wierzacy napisał:

Ja dalej wierzę,że w internecie wszystko jest możliwe i u każdego z nas jest nieustające pasmo sukcesów;)

A ja nie wierzę, że znasz koszty produkcji jabłka, bo wtedy byś wiedział, że te ceny nie są wcale sukcesem producenta.

Sam koszt przechowania tego jabłka do wiosny przekracza 40gr (energia + amortyzacja).

Gość cierpliwy
1 godzinę temu, Gość Ateista napisał:

A ja nie wierzę, że znasz koszty produkcji jabłka, bo wtedy byś wiedział, że te ceny nie są wcale sukcesem producenta.

Sam koszt przechowania tego jabłka do wiosny przekracza 40gr (energia + amortyzacja).

to poczekaj troche to bedziesz mial te 40 gr wiecej

Gość wierzacy
7 godzin temu, Gość Ateista napisał:

A ja dalej wierzę,że internet tak jak papier wszystko przyjmie

Nawet największe bzdury i bajki

Dużo postów mało konkretów. 

Przekładamy w domu w karton od 7 szampiona I prinsa tez od 7 25 zł za karton 14 kg na gotowo z kartonem palety na wymianę.

Towar ładny .

Idared ceny 1.4 -1.5 za wagę 

Golden 1.6

Prins 1.3

Red deliciousze 1.8

Tyle co wiem.

6 godzin temu, Gość Białorusin napisał:

Witam, gdzie te wielkie otwarcie komór po świętach? 

Wychodzi na to że nie do końca ma się co otwierać. A o jakości to nawet jak się coś otworzy to w 80% można zapomnieć 

Gość Zdzisław
47 minut temu, Gość Michau napisał:

Wychodzi na to że nie do końca ma się co otwierać. A o jakości to nawet jak się coś otworzy to w 80% można zapomnieć 

Patelnie latają jak wściekłe

Czekolada grasuje w komorach

Kto ma dobry towar skasuje dobra kasę

Zabraknie deseru w czerwcu

Ktoś mi wyjaśni fenomen mutsu w tym roku? Już 2kupców w tym tygodniu zajechało niezapowiedzianych na podwórko z pytaniem czy mutsu czasem nie ma.. i stali odbiorcy też pytają. A i alwę nagle by kupili 

Gość Sławek

Dziś po wystawieniu ogłoszenia o sprzedaży jonaprince miałem około 12 telefonów chętnych aby kupić.. Dodam że rok i dwa lata temu prince w kwietniu już za bardzo nikt nie chciał.. Jeszcze trochę o będzie 2.. 

Gość Ziemia woda taka sutyacja
W dniu 13.04.2023 o 06:37, Michał S napisał:

Dużo postów mało konkretów. 

Przekładamy w domu w karton od 7 szampiona I prinsa tez od 7 25 zł za karton 14 kg na gotowo z kartonem palety na wymianę.

Towar ładny .

Idared ceny 1.4 -1.5 za wagę 

Golden 1.6

Prins 1.3

Red deliciousze 1.8

Tyle co wiem.

Nie wiem kto tyle płaci, u mnie w okolicy tylko Andersen. 1,2 pln od 7 cm i to do sortu. Nikt nie namawia na otwieranie komór. "Chcesz to otwieraj, a jak nie to nie"

Godzinę temu, Gość nok napisał:

Ktoś mi wyjaśni fenomen mutsu w tym roku? Już 2kupców w tym tygodniu zajechało niezapowiedzianych na podwórko z pytaniem czy mutsu czasem nie ma.. i stali odbiorcy też pytają. A i alwę nagle by kupili 

W tym roku to by praktycznie wszystko by chetnie kupili ale odpowiedniej ceny to juz nie chca dac, jeszcze :)

10 godzin temu, Gość Ziemia woda taka sutyacja napisał:

Nie wiem kto tyle płaci, u mnie w okolicy tylko Andersen. 1,2 pln od 7 cm i to do sortu. Nikt nie namawia na otwieranie komór. "Chcesz to otwieraj, a jak nie to nie"

1.2 + VAT  i sortowanie do tego marża sortowni ile to będzie?  

1.3 czy może z 1.6 ? 

Trzeba było nie spać na matematyce.

I trzeba szukać lepszych płatników. 

Powodzenia życzę. 

11 godzin temu, Gość kon napisał:

W tym roku to by praktycznie wszystko by chetnie kupili ale odpowiedniej ceny to juz nie chca dac, jeszcze :)

Niedługo pojawią się owoce miękkie i nowalijki więc nie podniecajcie się, że jest na ten moment zainteresowanie jabłkiem :)

12 godzin temu, Gość nok napisał:

Mutsu idzie sporo na Bułgarię i Kazachstan

12 godzin temu, Gość Ziemia woda taka sutyacja napisał:

To ładnie was tam rzeźbią. Ceny standardu na sort dochodzą już do 1,4-1,5. Wiadomo jak masz śmietnik to Cię wyjdzie jak obierka, ale jak normalny towar to 1,3-1,4 netto spokojnie. Sam podawałem ligola i shampiona za wagę (-3%) za 1,45 a ligol nie był jakiś piękny, ale wiadomo ze rok na ligola bo mało zamknięte.

05-600

55 minut temu, Gość kupiec napisał:

Niedługo pojawią się owoce miękkie i nowalijki więc nie podniecajcie się, że jest na ten moment zainteresowanie jabłkiem :)

Zgadzam się w 100%. Ja też zawsze w szarlotce wymieniam jabłka na cebulkę i botwinę jak się tylko pojawią. Tak samo na bank przetwórnie tłoczą koncentrat jabłkowy z marchewek i świeżych ziół jak się tylko pojawią...

Gość Ziemia woda taka sutyacja
9 godzin temu, Michał S napisał:

1.2 + VAT  i sortowanie do tego marża sortowni ile to będzie?  

1.3 czy może z 1.6 ? 

Trzeba było nie spać na matematyce.

I trzeba szukać lepszych płatników. 

Powodzenia życzę. 

Białorusin był i zaproponował 1,3 pln 7+ jak mu nałożę w karton. Zawsze podziwiam tych co kupują tylko tanio, a jak sprzedają to tylko drogo,to taka mentalność sadownicza. Powiedziałem, że 1,4 i mogę nałożyć. Myślisz,  że przyjechał? Nie. A dlaczego ? Bo kupił taniej.

2 godziny temu, Gość Ziemia woda taka sutyacja napisał:

Białorusin był i zaproponował 1,3 pln 7+ jak mu nałożę w karton. Zawsze podziwiam tych co kupują tylko tanio, a jak sprzedają to tylko drogo,to taka mentalność sadownicza. Powiedziałem, że 1,4 i mogę nałożyć. Myślisz,  że przyjechał? Nie. A dlaczego ? Bo kupił taniej.

1.4 to Węgry u nas za wagę dają. Za prinsa a nie 1.3 w karton .

Widzę że w Sandomierzu drożej w tym roku okolo 20 gr .

20 godzin temu, Gość Kamil napisał:

Dziś komora otwarta i pierwsze auto Princa za wagę 1.5zl Sandomierz

Nie ma co się cieszyć bo jesteś 50 gr w plecy.. 😉 Za tydzień prince będzie po 2zl.. 

• A_2 changed the title to Ceny jabłek 2025