Gość Jarek Napisano 29 Marca Zgłoszenie Share Napisano 29 Marca W dniu 28.03.2025 o 20:42, Gość Zorientowany napisał: Zaczyna się coraz ostrzejsze szukanie jabłek, glostery, ajdaredy. Wszystko co się jabłko nazywa. Aby kupić. Ssanie jest ale póki co kupcy nie chętnie o tym mówią. Expand Ssanie jakieś jest,ale niechętnie chca dokładać do cen,wydaje mi się,że 2 tygodnie temu lepszy „ciąg” byl za jabłkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zorientowany Napisano 29 Marca Zgłoszenie Share Napisano 29 Marca W dniu 29.03.2025 o 04:22, Gość Jarek napisał: Ssanie jakieś jest,ale niechętnie chca dokładać do cen,wydaje mi się,że 2 tygodnie temu lepszy „ciąg” byl za jabłkiem. Expand Zoczysz co się będzie działo od przyszłego tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAD11 Napisano 29 Marca Zgłoszenie Share Napisano 29 Marca Podobno "kazachy" nie chcą płacić bo za drogo i nie chcą brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zdezorientowany Napisano 29 Marca Zgłoszenie Share Napisano 29 Marca W dniu 29.03.2025 o 20:41, SAD11 napisał: Podobno "kazachy" nie chcą płacić bo za drogo i nie chcą brać. Expand To muszą poczekać do czerwca, wtedy będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kazach Napisano 31 Marca Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca W dniu 29.03.2025 o 18:08, Gość Zorientowany napisał: Zoczysz co się będzie działo od przyszłego tygodnia Expand I co, kazach i Białorusin urwał Ci klamkę od kumory? Dzieje się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zdezorientowany Napisano 31 Marca Zgłoszenie Share Napisano 31 Marca W dniu 31.03.2025 o 15:49, Gość Kazach napisał: I co, kazach i Białorusin urwał Ci klamkę od kumory? Dzieje się? Expand egipcjanie wchodza na trzeciego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Szarmen Szejk Napisano Poniedziałek o 19:22 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 19:22 W dniu 31.03.2025 o 18:01, Gość Zdezorientowany napisał: egipcjanie wchodza na trzeciego Expand Dobre dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zorientowany Napisano Wtorek o 04:31 Zgłoszenie Share Napisano Wtorek o 04:31 W dniu 29.03.2025 o 04:22, Gość Jarek napisał: Expand Bardzo dobry ruch za jabłkiem. Wszystkie odmiany zyskują. Głównie idared i gloster. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Japko Napisano Wtorek o 09:20 Zgłoszenie Share Napisano Wtorek o 09:20 W dniu 1.04.2025 o 04:31, Gość Zorientowany napisał: Bardzo dobry ruch za jabłkiem. Wszystkie odmiany zyskują. Głównie idared i gloster. Powodzenia Expand Ceny raczej stoją, na razie tylko jest szukane jabłko na eksport i nie ma aż takiego parcia jak było w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Galileusz Napisano Wtorek o 09:34 Zgłoszenie Share Napisano Wtorek o 09:34 Jaka cena Prinsa i idareda za wagę I do sortu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość G.SAD Napisano Wtorek o 09:46 Zgłoszenie Share Napisano Wtorek o 09:46 W dniu 1.04.2025 o 09:20, Gość Japko napisał: Ceny raczej stoją, na razie tylko jest szukane jabłko na eksport i nie ma aż takiego parcia jak było w lutym Expand Co ty opowiadasz. Sortujemy jabłko od stycznia non stop. Ceny w porównaniu z lutym 20-30 gr na +. Cennik na ten tydzień Prince 70-80, 80-90 2,50 zł Idared 70-80, 80-90 2,25 zł Gloster 65+ 2 zł Szampion i inne czerwone bez ligola 70-80, 80-90 2,35 Ligol 70-90, 90+ 2,55 Ceny podane są w karton bez opakowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zdezorientowany Napisano Wtorek o 10:31 Zgłoszenie Share Napisano Wtorek o 10:31 W dniu 1.04.2025 o 09:46, Gość G.SAD napisał: Co ty opowiadasz. Sortujemy jabłko od stycznia non stop. Ceny w porównaniu z lutym 20-30 gr na +. Cennik na ten tydzień Prince 70-80, 80-90 2,50 zł Idared 70-80, 80-90 2,25 zł Gloster 65+ 2 zł Szampion i inne czerwone bez ligola 70-80, 80-90 2,35 Ligol 70-90, 90+ 2,55 Ceny podane są w karton bez opakowania. Pozdrawiam Expand Ja nie sortuje Ale prince +10gr i idared troche więcej +20gr od końcówki lutego więc bez szału Reszty nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wróżka Napisano Środa o 07:40 Zgłoszenie Share Napisano Środa o 07:40 W dniu 1.04.2025 o 09:46, Gość G.SAD napisał: Co ty opowiadasz. Sortujemy jabłko od stycznia non stop. Ceny w porównaniu z lutym 20-30 gr na +. Cennik na ten tydzień Prince 70-80, 80-90 2,50 zł Idared 70-80, 80-90 2,25 zł Gloster 65+ 2 zł Szampion i inne czerwone bez ligola 70-80, 80-90 2,35 Ligol 70-90, 90+ 2,55 Ceny podane są w karton bez opakowania. Pozdrawiam Expand - karton , robota i prąd Żadna rewelacja Po weekendowy mrozach ostro skoczy do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość JNn Napisano Środa o 13:36 Zgłoszenie Share Napisano Środa o 13:36 W dniu 2.04.2025 o 07:40, Gość wróżka napisał: - karton , robota i prąd Żadna rewelacja Po weekendowy mrozach ostro skoczy do góry Expand Kazana mówi że nie zmarznie nic. C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pan Paweł kameruje Napisano Środa o 15:12 Zgłoszenie Share Napisano Środa o 15:12 W dniu 2.04.2025 o 13:36, Gość JNn napisał: Kazana mówi że nie zmarznie nic. C Expand I tym razem mądrze gada, przy tej ilości punka to jopka nie zbraknie. Zobaczymy co w maju.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mirek Napisano Czwartek o 06:38 Zgłoszenie Share Napisano Czwartek o 06:38 I jednego możemy być pewni. 2018 z klęska urodzaju się nie powtórzy w tym roku. Wtedy już od początku wiosny mieliśmy sprzyjające warunki. Wszystko się pięknie zazębiało bez anomalii. Powiat grójecki mniej więcej prognozują od minus 3 do minus 4 na koniec tyg. Sandomierz chyba jeszcze zimniej. W sadach będzie pewnie z -6, więc w tej fazie uszkodzenia, małe bo małe ale będą. Jeżeli dojdzie wiatr to jonagoldy, idareda których mamy najwiecej przetrzepie mocno. A gdzie do końca kwitnienia. Druga sprawa, sadow w ostatnich latach ubyło o jakieś 25 procent wg gusu. I bajki o większej wydajności można sobie dzieciom opowiadać. Przeskok w wydajności to był w latach 2010 - 15, a nie teraz, gdzie od 15 lat wszyscy sądzą minimum ten 1x3. Pozdrawiam. Jabłuszko do góry cały czas i brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano Czwartek o 11:36 Zgłoszenie Share Napisano Czwartek o 11:36 W dniu 3.04.2025 o 06:38, Gość Mirek napisał: I jednego możemy być pewni. 2018 z klęska urodzaju się nie powtórzy w tym roku. Wtedy już od początku wiosny mieliśmy sprzyjające warunki. Wszystko się pięknie zazębiało bez anomalii. Powiat grójecki mniej więcej prognozują od minus 3 do minus 4 na koniec tyg. Sandomierz chyba jeszcze zimniej. W sadach będzie pewnie z -6, więc w tej fazie uszkodzenia, małe bo małe ale będą. Jeżeli dojdzie wiatr to jonagoldy, idareda których mamy najwiecej przetrzepie mocno. A gdzie do końca kwitnienia. Druga sprawa, sadow w ostatnich latach ubyło o jakieś 25 procent wg gusu. I bajki o większej wydajności można sobie dzieciom opowiadać. Przeskok w wydajności to był w latach 2010 - 15, a nie teraz, gdzie od 15 lat wszyscy sądzą minimum ten 1x3. Pozdrawiam. Jabłuszko do góry cały czas i brakuje. Expand Przy -6 w zielonym pąku straty to 90% wg tabeli Chyba przespałeś bo idareda od dawna nie ma najwięcej a wydajność z ha dalej wzrasta bo sądzą 2,5*0.6 i zbierają 80+ton z ha więc potencjał jest minim na 5-6 milionów ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Napisano Czwartek o 11:37 Zgłoszenie Share Napisano Czwartek o 11:37 W dniu 2.04.2025 o 13:36, Gość JNn napisał: Kazana mówi że nie zmarznie nic. C Expand Kazana dużo mówi a potem inaczej robi Będą straty i nie tylko w pestkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mirek Napisano Czwartek o 14:23 Zgłoszenie Share Napisano Czwartek o 14:23 Tak Panie Marku, a jak sadza 2x0.3 to 150 ton. Rozbawil mnie Pana komentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romek Napisano Czwartek o 17:13 Zgłoszenie Share Napisano Czwartek o 17:13 W dniu 3.04.2025 o 14:23, Gość Mirek napisał: Tak Panie Marku, a jak sadza 2x0.3 to 150 ton. Rozbawil mnie Pana komentarz. Expand Podejrzewam że ci co kazane traktują jak wyrocznie mają nie więcej niż lat 15 lub intelektualnie są niedorozwinięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano Czwartek o 17:26 Zgłoszenie Share Napisano Czwartek o 17:26 W dniu 3.04.2025 o 14:23, Gość Mirek napisał: Tak Panie Marku, a jak sadza 2x0.3 to 150 ton. Rozbawil mnie Pana komentarz. Expand Panie Mirku Niech pan śpi dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano Czwartek o 19:20 Zgłoszenie Share Napisano Czwartek o 19:20 Panie Mirku, daje się Pan nabijać w butelkę szkółką, które przy pomocy tzw youtuberow nakręcają sobie sprzedaż. Dla mnie może Pan sadzić i 2 na 0.1. Niestety jest granica wydajności i nawet 2x0.1 jej nie przebije. Już największym "inteligentami są Ci którzy sadzą jonagoldy w rozstawie 3x0.6. To już wyższy poziom głupoty. Jeszcze rozumiem tego goldena cz RedD, czy gale[100ton gali z ha rok po roku XD] Ale kto bohatemu zabroni. Chciałabym nadmienić, że wydajność 80ton z ha można było osiągnąć nasadzeniem 3.5 na 1.5 idareda 15 lat temu ale co ja tam wiem. Trochę za bardzo odbiegliśmy od tematu. 1. Mróz będzie. 2. sadow ubylo 25procent. 3. Wydajność już nie wzrasta z roku na rok tak szybko jak 15 lat temu. 4. Lekko przerzedzi ogółem, niektórym mocno. 5. Rekordów nie będzie w tym roku. 6. ROk z Z KLESKA URODZAJU zdarza się dużo rzadziej niż nieurodzaju. W tym roku nam to nie grozi. Zamykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ffff Napisano Czwartek o 20:01 Zgłoszenie Share Napisano Czwartek o 20:01 Kazana to zaklamany człowiek mówi tak a robi inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kan Napisano Piątek o 05:11 Zgłoszenie Share Napisano Piątek o 05:11 W tym roku wykosi Grójec z jopkow. Zobaczycie. Biała Rawska też pójdzie spać. Skończy się Eldorado Będziecie przyjeżdżać do Sandomierza po jabłka dla dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mirek Napisano Piątek o 06:02 Zgłoszenie Share Napisano Piątek o 06:02 W dniu 3.04.2025 o 19:20, Gość Marek napisał: Panie Mirku, daje się Pan nabijać w butelkę szkółką, które przy pomocy tzw youtuberow nakręcają sobie sprzedaż. Dla mnie może Pan sadzić i 2 na 0.1. Niestety jest granica wydajności i nawet 2x0.1 jej nie przebije. Już największym "inteligentami są Ci którzy sadzą jonagoldy w rozstawie 3x0.6. To już wyższy poziom głupoty. Jeszcze rozumiem tego goldena cz RedD, czy gale[100ton gali z ha rok po roku XD] Ale kto bohatemu zabroni. Chciałabym nadmienić, że wydajność 80ton z ha można było osiągnąć nasadzeniem 3.5 na 1.5 idareda 15 lat temu ale co ja tam wiem. Trochę za bardzo odbiegliśmy od tematu. 1. Mróz będzie. 2. sadow ubylo 25procent. 3. Wydajność już nie wzrasta z roku na rok tak szybko jak 15 lat temu. 4. Lekko przerzedzi ogółem, niektórym mocno. 5. Rekordów nie będzie w tym roku. 6. ROk z Z KLESKA URODZAJU zdarza się dużo rzadziej niż nieurodzaju. W tym roku nam to nie grozi. Zamykam Expand Panie Marku Sadow ubyło ale jabłek nie Pieniądze są tylko w nieurodzajne lata co potwierdza moja tezę,że jest za dużo i żadne opowieści o mchu i paproci tego nie zmienia Jaki jest sens produkować i modlić się o mróz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi