Skocz do zawartości

Gość Sadownik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mrozowy
Godzinę temu, Gość Kamil napisał:

Tumanie, nie trzymasz ciśnienia. -4 nie było ale minus 2.5 na 2 m tak. I możesz sobie opowiadać bajki dalej :) mroz zaczął się przed 12. 

lecimy na rekord. 50mln ton. zmoczyles gacie z wrazenia? XD albo nie. 60 w tym roku i zbieramy po 1 grosz.

A 3 zł to już nie aktualne tumanie, dziś już jest kilkadziesiąt groszy do góry. Ale tak jak pisałem kiedyś, to trzeba umieć wyprodukować, dotrzymać do teraz i jeszcze sprzedac. Do tego przeliczyc zeby zostalo kilkaset tysiecy w kieszeni. Ale toBIE proroku z poprzedniego nicku to nie grozi. 

Nie wiem jak w warce i okolicach ale obok Grojca była taka temp, pewnie na górkach w ogóle nie było i żyje się dalej 

• Kleczanów -1,2°C
  • Chobrzany -0,5°C
  • Rzeczyca Mokra -1,0°C
  • Lipowa -1,9°C

Powiśle Lubelskie:

• Józefów nad Wisłą -2,2°C
  • Karczmiska -0,3°C
  • Braciejowice +0,7°C
  • Kłodnica -1,8°C
  • Malinowszczyzna -+1,4°C

Wielkopolska i Kujawy:

• Kcynia -0,1°C
  • Rudna +0,6°C
  • Śmiłowice -0,2°C
  • Ossówek -1,7°C

No. - 4

Wszystko zmarzlo

Tylko aspiryne może pomóc 

• Odpowiedzi 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość Dron
2 godziny temu, Gość Mrozowy napisał:

Wkleiłem ci temperatury że stacji

Lokalne straty nie będą mieć wpływu na globalny plon mitomanie

W górach pewnie i - 10 bylo.. Jak popytasz to ktoś powie że bylo:))) 

Ale jak nie wiesz jak pisałeś że w okolicach grojca i Warki będzie - 4:)))

Gdzies przy rowie pewnie było mitomanie

Czyli wynika z tego że tylko temperatury że stacji są wiarygodne i to one będą odpowiadały za cały plon z całego kraju.no gratuluje....

Można zapomnieć o rekordowych zbiorach .... I o tym że braknie towaru też.

Gość Mrozowy
41 minut temu, Gość Dron napisał:

Czyli wynika z tego że tylko temperatury że stacji są wiarygodne i to one będą odpowiadały za cały plon z całego kraju.no gratuluje....

Można zapomnieć o rekordowych zbiorach .... I o tym że braknie towaru też.

Następny fantasta

Jabłoni wystarczy 5% kwiatów a czereśni 10% do wydania pełnego plonu

W poniedziałek wszyscy wyjadą z giba a w środę z regalisem

Będzie dużo wyższy zbiór niż w ubiegłym roku

Byłem na spacerze... Sąsiad ma czereśnie i czereśnie . W zeszłym roku nic nie było w jednej kwaterze a teraz opor

Kwitnacym wisniom nawet płatki nie zbrazowialy od mrozu a w zeszłym roku 1/3 plonu

O jablkach nie wspominam bo żadnych uszkodzeń 

Przestańcie pisać te bzdury bo jest o wiele lepiej niż w zeszłym roku

Dajcie na tacę żeby naprawdę zmarzło bo będzie tragedia 

Gość Dron
3 godziny temu, Gość Mrozowy napisał:

Następny fantasta

Jabłoni wystarczy 5% kwiatów a czereśni 10% do wydania pełnego plonu

W poniedziałek wszyscy wyjadą z giba a w środę z regalisem

Będzie dużo wyższy zbiór niż w ubiegłym roku

Byłem na spacerze... Sąsiad ma czereśnie i czereśnie . W zeszłym roku nic nie było w jednej kwaterze a teraz opor

Kwitnacym wisniom nawet płatki nie zbrazowialy od mrozu a w zeszłym roku 1/3 plonu

O jablkach nie wspominam bo żadnych uszkodzeń 

Przestańcie pisać te bzdury bo jest o wiele lepiej niż w zeszłym roku

Dajcie na tacę żeby naprawdę zmarzło bo będzie tragedia 

A no tak.to sad twojego sąsiada jest wyznacznikiem.pewnie widziałeś kwitnące wiśnie u niego z drona.

Ja nie napisałem że jest gorzej niż w tamtym roku.naucz się czytać ze zrozumieniem

Gość Kamil

tłumacze Ci poraz kolejny i ostatni. Rekordów nie będzie, to już drugi mroz w sezonie. Po 1 było wiadomo, że z rekordów nici, teraz poprawiło. Ja nie pisałem ani razu, że jabłka będzie malo. Cały czas piszę, że nie będzie rekordów, a nie mały zbior ale taki tuman nie umie czytać ze zrozumieniem. Będzie średnia zachowana i tyle.

W tamtym sezonie było mniej a ceny piękne jak na tą chwilę. Do tego od 18 ubylo kilkanaście tysięcy ha. Ale wg cIEBie teraz się sadzi 2.8 na 0.5, a nie 3x0.9 to przeskakujemy na 150ton czy tam 200 z ha xD. Większej bujdy nie słyszałem. Przeskok tonazowy, ostatni duzy, był w latach 10-15 i już tak zostanie. Sadz 2x0.1 zbieraj 300 ton z ha.

Nie zmieni to jednego, w tym roku normalny zbiór w skali kraju. 18 to była anomalia

Gość Mrozowy
5 godzin temu, Gość Dron napisał:

5 godzin temu, Gość Dron napisał:

A no tak.to sad twojego sąsiada jest wyznacznikiem.pewnie widziałeś kwitnące wiśnie u niego z drona.

Ja nie napisałem że jest gorzej niż w tamtym roku.naucz się czytać ze zrozumieniem

Tu w zasadzie nic nie napisałeś tylko bełkot odnośnie temperatur 

Więcej merytorycznej treści mniej personalnych wycieczek 

Niestety w Polsce żeby zarabiać na owocach musi marznac 

Bo o producenci sami nie są w stanie zrozumieć ile trzeba wyprodukować by sprzedać po opłacanych cenach

I niestety mam nadzieję, że dziś będzie większy mróz bo nie lubię za darmo pracować 

Gość Kamil

Jedyny w czym się zgadzamy to w tym, że musi zmarznąć żeby była cena. W Sandomierzu dziś dostaną. Biała, Grojec, Warka wchodzi na minus na 2m. Zero chmur. Godzina 22. Dziś zredukujemy mocno plon. I kolejny sztylet w rekord :) widać ile znaczy gadanie głupot na początku kwietnia o rekordach. Szach mat, prorocy wyjasnieni. Średni plon to będzie w najlepszym wypadku po dzisiejszej nocy. A może być powtórka z zeszłego roku. To nie przymrozek, to mroz 

Gość Mrozowy
7 godzin temu, Gość Kamil napisał:

Jedyny w czym się zgadzamy to w tym, że musi zmarznąć żeby była cena. W Sandomierzu dziś dostaną. Biała, Grojec, Warka wchodzi na minus na 2m. Zero chmur. Godzina 22. Dziś zredukujemy mocno plon. I kolejny sztylet w rekord :) widać ile znaczy gadanie głupot na początku kwietnia o rekordach. Szach mat, prorocy wyjasnieni. Średni plon to będzie w najlepszym wypadku po dzisiejszej nocy. A może być powtórka z zeszłego roku. To nie przymrozek, to mroz 

Oby tak było 

Mniej się napinaj więcej śmiej z kwietniowych przepowiedni i będzie zabawniej

Problemem jest potencjał produkcji, który minimum dwukrotnie przewyższa możliwości sprzedaży po opłacanych cenach

Tylko jak to o nas świadczy gdy matka natura musi redukować plon żebyśmy zarabiali a nie my sami. 

Gość Kamil

I tak jak się kumaci ludzie spodziewali. Okolice Grojca-2 do minus 2.5 przez całą noc na 2m. Dziś nie było lokalnie na dołkach. Mróz całą noc. Jabłonie w pełni lub zaraz po pełni kwitnienia. Warka podobnie, miejscami podobno jeszcze mocniej. Zagłębie sadownicze dostało. Kłóciłem się o normalny rok, już po normalnym roku. Teraz to jak będzie średni plon to wszystko. Zapowiada się mniej roboty, większe ceny.

I kolejny raz odłożone marzenia niektórych o nadprodukcji. Może za rok wam się uda. To jak te stacje pogodowe mrozowego? Przecież tyle modeli pogodowych przestudiowałeś? Taki prorok cwany byles. Nie zadziałało? 

Gość Mrozowy
1 godzinę temu, Gość Kamil napisał:

I tak jak się kumaci ludzie spodziewali. Okolice Grojca-2 do minus 2.5 przez całą noc na 2m. Dziś nie było lokalnie na dołkach. Mróz całą noc. Jabłonie w pełni lub zaraz po pełni kwitnienia. Warka podobnie, miejscami podobno jeszcze mocniej. Zagłębie sadownicze dostało. Kłóciłem się o normalny rok, już po normalnym roku. Teraz to jak będzie średni plon to wszystko. Zapowiada się mniej roboty, większe ceny.

I kolejny raz odłożone marzenia niektórych o nadprodukcji. Może za rok wam się uda. To jak te stacje pogodowe mrozowego? Przecież tyle modeli pogodowych przestudiowałeś? Taki prorok cwany byles. Nie zadziałało? 

-1,5  w najniższym miejscu od 5

Nie widzę strat u siebie i w czereśni u sąsiada a w zeszłym roku było slabo

Każda obniżka plony mnie cieszy bo im mniej tym lepiej 

Tylko martwi mnie potencjał produkcyjny a całe czas mrozów nie będzie 

Powtórka z 18 to tylko kwestia czasu ale to nadejdzie nieuchronnie

Gość Kamil

Zgadzam się, że nadejdzie. Ale to jeszcze nie ten czas. To była anomalia.

Po dzisiejszej nocy możemy mieć podobny zbior do zeszłego roku. Straty będą bardzo duże. Sandomierz miał nie dostać, a w niektórych miejscach wyskoczyło-6 na 2m. Także są pozamiatani jak my w Grojca i koledzy w Warce. 

Wiadomo, że część przetrwała, jakieś lepsze stanowisko. Ale ogólnie jest źle.

Teraz w sklepach mają rzeź niewiniątek bo głupi chłop polejeszie i woda święcona jak ku tak podpowiedzą.

Gość Mrozowy
52 minuty temu, Gość Kamil napisał:

Zgadzam się, że nadejdzie. Ale to jeszcze nie ten czas. To była anomalia.

Po dzisiejszej nocy możemy mieć podobny zbior do zeszłego roku. Straty będą bardzo duże. Sandomierz miał nie dostać, a w niektórych miejscach wyskoczyło-6 na 2m. Także są pozamiatani jak my w Grojca i koledzy w Warce. 

Wiadomo, że część przetrwała, jakieś lepsze stanowisko. Ale ogólnie jest źle.

Teraz w sklepach mają rzeź niewiniątek bo głupi chłop polejeszie i woda święcona jak ku tak podpowiedzą.

Nadzieja umiera ostatnia 

Już wyżej pisałem że w poniedziałek giba a w środę regalisu i tylko to ma sens... Resztę można sobie darować 

Gość Wielki Ben

Teraz płaczecie, że Wam wymarzło, a na jesieni będzie lament bo miejsca w komorach będzie brakowało i opakowania, żeby wszystko zmieścić... 

Gość Andrzej
8 godzin temu, Gość Mrozowy napisał:

Nadzieja umiera ostatnia 

Już wyżej pisałem że w poniedziałek giba a w środę regalisu i tylko to ma sens... Resztę można sobie darować 

Gościu mrozowy ten Gip i regalis po mrozach możesz wsadzić sobie wiesz gdzie, to nic nie pomoże ,w tamtym roku to przerabiałem to tak jakby reanimować trupa ,przemarzło koniec ,kropka .

Gość Optymista
35 minut temu, Gość Andrzej napisał:

Gościu mrozowy ten Gip i regalis po mrozach możesz wsadzić sobie wiesz gdzie, to nic nie pomoże ,w tamtym roku to przerabiałem to tak jakby reanimować trupa ,przemarzło koniec ,kropka .

Pomoże 

Gość Dron
28 minut temu, Gość Optymista napisał:

Pomoże 

Wszystko zależy jak zmroziło.jak tylko nadmarzlo to może pomóc i wyciągnie zawiązka.jak czarne to nic nie da