Skocz do zawartości

Gość Sadownik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość Atomek
3 godziny temu, Gość Romek napisał:

Prince za wagę  w 2,2 

W karton 2,7

+15 gr od lutego czyli bez szału 

Gość Tytus
13 godzin temu, Gość Atomek napisał:

+15 gr od lutego czyli bez szału 

- przechowywanie, ususzka i zgnikek

Może 5gr zostanie 

Gość Kalosz
44 minuty temu, Gość Gumofilec napisał:

Jak tam, składata już do gminy wnioski o oszacowanie? 

Od wczoraj w kolejce stoję 

Gość Suchy
Godzinę temu, Gość Gwidon napisał:

No i mamy ceny w górę.Jonagoldy 2,40zl za wagę.

Jak znam te wasze ceny to pewnie tyle do sortu nie proponują 

Gość Cielma
54 minuty temu, Gość Gardner napisał:

Golden za wagę 2.3 dziś propozycja. 

I czemu tu się chwalić? Jak z jesieni było można wziąć 2 Ziko 

Gość Adik
1 godzinę temu, Gość Sadownik napisał:

Mam propozycję 3 zł na gotowo princ 2,90 Idared. 

No i ….?2,5-2,60zl za wagę to już normalna cyfra.Jablek zostały resztówki,a idzie cały czas,3zl bardzo realne w tym sezonie za wagę.

Gość Kamil

Prawie wszystko o czym dyskutowaliśmy kilka tygodni temu się sprawdziło, to o czym pisałem. Mówiłem, że będzie mroz, śmiechy chichy, modele pogodowe innym nie pokazywały.

Ceny były fajne już początkiem kwietnia. Dziś są wspaniałe. Boskoop 100zl 15kg, Empire 70, Lobo 80, Jonapince 50, ligol 65. Najsłabiej idared ale zaraz dobije do 2.7-2.8 waga. A takie miały być rekordy, co wysmiewalem już od wiosny. Odsort rzędu 15-20 procent na dziś to mało znaczący fakt. Do tego można się śmiać ale mnie prąd bez fotowoltaiki wychodzi do maja 20 groszy.

Powtórzę raz jeszcze, anomalia to była w 2018. Wbijcie to sobie do głowy,  bo takich lat jak 18 przez ostatnie 30 było 2. Szanujcie swoją ciężka prace, swoją wiedzę. Większość kupców [ szczególnie z grup] jest waszym przyjacielem w roku gdzie brakuje, jak jest normalny rok to kupuje gdzie taniej.  Pozdrawiam

Gość Adik
3 godziny temu, Gość Kamil napisał:

Prawie wszystko o czym dyskutowaliśmy kilka tygodni temu się sprawdziło, to o czym pisałem. Mówiłem, że będzie mroz, śmiechy chichy, modele pogodowe innym nie pokazywały.

Ceny były fajne już początkiem kwietnia. Dziś są wspaniałe. Boskoop 100zl 15kg, Empire 70, Lobo 80, Jonapince 50, ligol 65. Najsłabiej idared ale zaraz dobije do 2.7-2.8 waga. A takie miały być rekordy, co wysmiewalem już od wiosny. Odsort rzędu 15-20 procent na dziś to mało znaczący fakt. Do tego można się śmiać ale mnie prąd bez fotowoltaiki wychodzi do maja 20 groszy.

Powtórzę raz jeszcze, anomalia to była w 2018. Wbijcie to sobie do głowy,  bo takich lat jak 18 przez ostatnie 30 było 2. Szanujcie swoją ciężka prace, swoją wiedzę. Większość kupców [ szczególnie z grup] jest waszym przyjacielem w roku gdzie brakuje, jak jest normalny rok to kupuje gdzie taniej.  Pozdrawiam

Kolega dobrze pisze,wbijcie do głowy sobie.

Gość Adik

Zainteresowanie jabłkiem duże,ceny od 3zl w górę za wagę typu Prince,Jonagoldy.Idared na podobnym poziomie chyba.Koncowka sezonu bardzo zaskakująca, co dalej-niewiadomo,pewnie z racji bardzo małych ilosci jabłka będzie dalej szło pomimo truskawki na rynku.