Gość Cielmik Napisano Sobota o 08:06 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 08:06 5 godzin temu, Gość Kamil napisał: Idared 7+ 1.1zł , prince 7+ 1.4zł sortownia Jaki rejon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rejonowy Napisano Sobota o 08:37 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 08:37 30 minut temu, Gość Cielmik napisał: Jaki rejon? Jaki by nie był to dokladka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cielmik Napisano Sobota o 11:40 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 11:40 3 godziny temu, Gość Rejonowy napisał: Jaki by nie był to dokladka Bo u nas Opole lubelskie to ceny niższe. 1.2 Prince. Idared 1 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek z Kozietuł Napisano Sobota o 13:29 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 13:29 Po świętach ruszamy pełna mocą Dziękuję, że przetrzymaliscie mi jabłka bo prąd drogi Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano Sobota o 14:22 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 14:22 52 minuty temu, Gość Piotrek z Kozietuł napisał: Po świętach ruszamy pełna mocą Dziękuję, że przetrzymaliscie mi jabłka bo prąd drogi Zapraszam Iwona cię przebije z cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ola Napisano Sobota o 19:08 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 19:08 5 godzin temu, Gość Piotrek z Kozietuł napisał: Po świętach ruszamy pełna mocą Dziękuję, że przetrzymaliscie mi jabłka bo prąd drogi Zapraszam Karma wraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek z Kozietuł Napisano 21 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 21 godzin temu 11 godzin temu, Gość Ola napisał: Karma wraca Właśnie wróciła Było po 1zl?było Ta wiosna jest moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cielmik Napisano 20 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 20 godzin temu 26 minut temu, Gość Piotrek z Kozietuł napisał: Właśnie wróciła Było po 1zl?było Ta wiosna jest moja Dobrze wygrałeś. Ale w przyszłym sezonie nie nakupisz. Zmarzło w zimie. Nawet drzewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek z Kozietuł Napisano 20 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 20 godzin temu 13 minut temu, Gość Cielmik napisał: Dobrze wygrałeś. Ale w przyszłym sezonie nie nakupisz. Zmarzło w zimie. Nawet drzewka Nic nie zmarzło tylko macie taką naturę i zawsze musicie narzekać Już w poprzednim sezonie wszystko zmarzło i nie ma gdzie jabłek sprzedać a cena do dolu Ja to robię tylko dla WASZEGO dobra Inaczej nie przestaniecie sadzić i pryskać a cena wróci do 8 gr A tak będziecie mieć mniej pracy, więcej wolnego czasu i pieniędzy Jeszcze mi podziękujecie gdy zrozumiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cielmik Napisano 20 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 20 godzin temu 16 minut temu, Gość Piotrek z Kozietuł napisał: Nic nie zmarzło tylko macie taką naturę i zawsze musicie narzekać Już w poprzednim sezonie wszystko zmarzło i nie ma gdzie jabłek sprzedać a cena do dolu Ja to robię tylko dla WASZEGO dobra Inaczej nie przestaniecie sadzić i pryskać a cena wróci do 8 gr A tak będziecie mieć mniej pracy, więcej wolnego czasu i pieniędzy Jeszcze mi podziękujecie gdy zrozumiecie W tamtym roku się przeliczyłes z towarem. Bałeś się że zmarzło i płaciłeś jak za mokre zboże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek z Kozietuł Napisano 19 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 19 godzin temu 57 minut temu, Gość Cielmik napisał: W tamtym roku się przeliczyłes z towarem. Bałeś się że zmarzło i płaciłeś jak za mokre zboże W tym roku 50 gr może będzie a może mniej A może być taniej bo gaz 50% w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 18 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 18 godzin temu Ja wam.powiem. To jest wina nas sadowników z sandomierza. Ceny zaniżam. Wstrzymajcie się jeszcze z miesiąc wyczyścimy się po marnej cenie a potem, potem wchodzicie Wy byznesmeny i...... Sky is the LIMIT. Kupcy beda płacić ile kto będzie chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 18 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 18 godzin temu A tak na poważnie wszyscy jedziemy na jednym wózku . Wojna przerwała łańcuchy dostaw jabłek w tym sezonie do Indii już nie wyślemy. Towar egipsko -jordański ( 7-8cm ) ciężko zbywalny , egipcjanie cenę dołują. Towar grubszy zejście ma głównie środkowa Azja (Tadżykistan , Uzbekistan , Kazachstan ) . Krajowego czerwone standardy markety trzymają w stabilnie niskiej cenie. Osłabł popyt ze strony południa Europy ( Wegry , Bułgaria, Rumunia ) . Prins 1,3 waga Golden 1,5 -1,6 waga Najdared 1,3 Szampion 1,2 Ligol 1,3 Velox i klony ciemne 2 zł zjazd z 2,4 Empire ,Eliza, evelina mutsu , słabsze zainteresowanie w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek z Kozietuł Napisano 18 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 18 godzin temu 33 minuty temu, Michał S napisał: A tak na poważnie wszyscy jedziemy na jednym wózku . Wojna przerwała łańcuchy dostaw jabłek w tym sezonie do Indii już nie wyślemy. Towar egipsko -jordański ( 7-8cm ) ciężko zbywalny , egipcjanie cenę dołują. Towar grubszy zejście ma głównie środkowa Azja (Tadżykistan , Uzbekistan , Kazachstan ) . Krajowego czerwone standardy markety trzymają w stabilnie niskiej cenie. Osłabł popyt ze strony południa Europy ( Wegry , Bułgaria, Rumunia ) . Prins 1,3 waga Golden 1,5 -1,6 waga Najdared 1,3 Szampion 1,2 Ligol 1,3 Velox i klony ciemne 2 zł zjazd z 2,4 Empire ,Eliza, evelina mutsu , słabsze zainteresowanie w tym roku A tak na poważnie Jeśli w klęskowym roku nie możecie sprzedać w godziwe cenie to co będzie w urodzajnym??? Znowu 8 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wgr/sad Napisano 17 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 17 godzin temu 41 minut temu, Gość Piotrek z Kozietuł napisał: A tak na poważnie Jeśli w klęskowym roku nie możecie sprzedać w godziwe cenie to co będzie w urodzajnym??? Znowu 8 gr Tylko te 8gr było 2018 roku wiec już 8 lat temu.. A ty ciągle myślisz to tak będzie co roku ..Dziś nikt by ci za 8gr nie przewiózł jabłka nawet za 20gr obawiam się ze być był pusty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 17 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 17 godzin temu 53 minuty temu, Gość Piotrek z Kozietuł napisał: A tak na poważnie Jeśli w klęskowym roku nie możecie sprzedać w godziwe cenie to co będzie w urodzajnym??? Znowu 8 gr Mało realne , poprzez brak siły roboczej . Rok był urodzajny, przymrozki na ograniczonym obszarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cielmik Napisano 16 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 16 godzin temu 1 godzinę temu, Michał S napisał: A tak na poważnie wszyscy jedziemy na jednym wózku . Wojna przerwała łańcuchy dostaw jabłek w tym sezonie do Indii już nie wyślemy. Towar egipsko -jordański ( 7-8cm ) ciężko zbywalny , egipcjanie cenę dołują. Towar grubszy zejście ma głównie środkowa Azja (Tadżykistan , Uzbekistan , Kazachstan ) . Krajowego czerwone standardy markety trzymają w stabilnie niskiej cenie. Osłabł popyt ze strony południa Europy ( Wegry , Bułgaria, Rumunia ) . Prins 1,3 waga Golden 1,5 -1,6 waga Najdared 1,3 Szampion 1,2 Ligol 1,3 Velox i klony ciemne 2 zł zjazd z 2,4 Empire ,Eliza, evelina mutsu , słabsze zainteresowanie w tym roku Powiedz mi jeśli wiesz a pewnie wiesz bo jesteś sadownik. Co czym się różni jeśli wogole się różni jeremino od Red veloxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek z Kozietuł Napisano 15 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 15 godzin temu Godzinę temu, Gość Cielmik napisał: Powiedz mi jeśli wiesz a pewnie wiesz bo jesteś sadownik. Co czym się różni jeśli wogole się różni jeremino od Red veloxa? Na patelni nie do odróżnienia Biorę oba sporty bez wnikania w szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 15 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 15 godzin temu Godzinę temu, Gość Cielmik napisał: Powiedz mi jeśli wiesz a pewnie wiesz bo jesteś sadownik. Co czym się różni jeśli wogole się różni jeremino od Red veloxa? Owoc praktycznie niczym , velox według mnie i moich znajomych gorzej owocuje - daje mniejsze sumaryczne plony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek z Kozietuł Napisano 13 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 13 godzin temu 3 godziny temu, Michał S napisał: Mało realne , poprzez brak siły roboczej . Rok był urodzajny, przymrozki na ograniczonym obszarze. Wiesz w 2018 to też było mało realne ale prawie wszystko zostało zebrane Sadownictwo to STAN UMYSŁU Nieważna ekonomia i matematyka Trzeba zebrać mimo wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek z Kozietuł Napisano 13 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 13 godzin temu 3 godziny temu, Gość wgr/sad napisał: Tylko te 8gr było 2018 roku wiec już 8 lat temu.. A ty ciągle myślisz to tak będzie co roku ..Dziś nikt by ci za 8gr nie przewiózł jabłka nawet za 20gr obawiam się ze być był pusty.. Za 50 gr opłaca się produkować deser, ciąć po 350 za dzień,pryskac zbierać i chłodzic 8 miesiecy To i za 8 gr spod drzewa bez tych ceregieli też się opłaci Coraz więcej kombajnów do zbioru Taka wasza matematyka Jestem spokojny o dostawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek z Kozietuł Napisano 13 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 13 godzin temu 3 godziny temu, Michał S napisał: Mało realne , poprzez brak siły roboczej . Rok był urodzajny, przymrozki na ograniczonym obszarze. Brak siły roboczej?? Zdradzę ci sekret bogatych sadownikow Wszem i wobec mówią, że płacą 18 zl/h A w rzeczywistości 21-22 i kierowcy 500 od glowy i mają 30 ludzi na drugi dzień Więc nie opowiadaj mi bajek o braku siły robiczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cielmik Napisano 12 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 12 godzin temu 2 godziny temu, Michał S napisał: Owoc praktycznie niczym , velox według mnie i moich znajomych gorzej owocuje - daje mniejsze sumaryczne plony . Czyli z obecnych sportów na rynku jeremino jest najlepszym wyborem? A może Adams? Co byś polecił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek z Kozietuł Napisano 11 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 11 godzin temu Godzinę temu, Gość Cielmik napisał: Czyli z obecnych sportów na rynku jeremino jest najlepszym wyborem? A może Adams? Co byś polecił? Naprawdę przy takiej powierzchni sadów i wydajności chcesz jeszcze, sadzić jablonie?? Pisałem wyżej, że sądownictwo to STAN UMYSŁU i to tylko potwierdzenie moich slow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 10 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 10 godzin temu 2 godziny temu, Gość Cielmik napisał: Czyli z obecnych sportów na rynku jeremino jest najlepszym wyborem? A może Adams? Co byś polecił? Albo jeremino albo king Road. Resztą głowy nie zawracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi