Blaszki Napisano 2 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 2 Stycznia W dniu 2.01.2025 o 09:05, Gość Jan napisał: Po ile sprzedałes w tamten rok? Expand 0,80€ za kg kaliber 75/80 w karton 13kg w tym Roku 0,65€ nie chcieli brac nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAD11 Napisano 7 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 7 Stycznia Jak Idared cenowo waga albo w karton u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adrian Napisano 8 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia Jak tam ceny w Nowym Roku?Chyba lekkie wzrosty z tego co słyszałem,Must i Gala pasek w dobrej kondycji poszukiwana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kondycyjny Napisano 8 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia W dniu 8.01.2025 o 05:32, Gość Adrian napisał: Jak tam ceny w Nowym Roku?Chyba lekkie wzrosty z tego co słyszałem,Must i Gala pasek w dobrej kondycji poszukiwana? Expand Kluczem dobra kondycja Tylko słabo z tym nawet w świeżo otwartych komorach KA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Na oko Napisano 8 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia Na moje oko luty-marzec bedzie druga okazja i ostatnia okazja żeby dobrze sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadownik2102 Napisano 8 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia Narazie jest spokój i kupcy próbują kupić towar jak najtaniej. Ale marzec, kwiecień pokaże tak naprawdę ile tego jabłka dobrego zostało. Może być wielkie zdziwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 1234 Napisano 8 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia W dniu 8.01.2025 o 15:24, Sadownik2102 napisał: Narazie jest spokój i kupcy próbują kupić towar jak najtaniej. Ale marzec, kwiecień pokaże tak naprawdę ile tego jabłka dobrego zostało. Może być wielkie zdziwienie. Expand Twoim zdaniem w którą stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadownik2102 Napisano 8 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia W dniu 8.01.2025 o 16:11, Gość 1234 napisał: Twoim zdaniem w którą stronę? Expand Patrząc na to, że pogoda dała nam w kość z przymrozkami, przez co wiele jabłek nie ma komór nasiennych oraz ekstremalne wysokie temperatury w lato i podczas zbiorów, nie wiemy dokładnie jak zachowa się jabłko przetrzymane do kwietnia, maja. Na tą chwilę już gdzieś słychać słabą jędrność. Wiele rzeczy składa się na jakość przechowania. Uważam, że jeśli komuś uda się przechować jabłko dobrej jakości, to wygra ten sezon. Tylko to jest sadownictwo, tu nie ma logicznego schematu, ani ekonomicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jarosława Napisano 9 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia W dniu 8.01.2025 o 18:46, Sadownik2102 napisał: Patrząc na to, że pogoda dała nam w kość z przymrozkami, przez co wiele jabłek nie ma komór nasiennych oraz ekstremalne wysokie temperatury w lato i podczas zbiorów, nie wiemy dokładnie jak zachowa się jabłko przetrzymane do kwietnia, maja. Na tą chwilę już gdzieś słychać słabą jędrność. Wiele rzeczy składa się na jakość przechowania. Uważam, że jeśli komuś uda się przechować jabłko dobrej jakości, to wygra ten sezon. Tylko to jest sadownictwo, tu nie ma logicznego schematu, ani ekonomicznego. Expand Lata temu skończyła się przewidywalność a zaczęła gra jabłkami jak na giełdzie Na grudzień 1 milion ton w komorach,niby 13% mniej w Polsce...ale w unii europejskiej tylko 3% mniej bo Włosi mają dużo towaru Problemem może być niska jędrność i zakończenie wysyłek na dalekie tynki w lutym,marcu Wtedy zostaną markety, Rumun, Węgier i Kazach czyli rynki szukające tanich jablek Scenariusz może być dwojaki i nikt tu nic nie przewidzi....rozmawiałem z 3 osobami handlującymi jabłkiem i wszystkie powiedziały krótko....nie zapłaci I sam jestem ciekaw jak będzie Życzę zdrowia i sukcesów w nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paradoks Napisano 9 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia W dniu 9.01.2025 o 07:04, Gość Jarosława napisał: Lata temu skończyła się przewidywalność a zaczęła gra jabłkami jak na giełdzie Na grudzień 1 milion ton w komorach,niby 13% mniej w Polsce...ale w unii europejskiej tylko 3% mniej bo Włosi mają dużo towaru Problemem może być niska jędrność i zakończenie wysyłek na dalekie tynki w lutym,marcu Wtedy zostaną markety, Rumun, Węgier i Kazach czyli rynki szukające tanich jablek Scenariusz może być dwojaki i nikt tu nic nie przewidzi....rozmawiałem z 3 osobami handlującymi jabłkiem i wszystkie powiedziały krótko....nie zapłaci I sam jestem ciekaw jak będzie Życzę zdrowia i sukcesów w nowym roku Expand No nie zapłaci prędzej by zapłaciło jakby ta jedrnosc byla dobra paradoksalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 16 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia Co tu taka cisza?, czy wszyscy siedzą w piwnicach i robią w karton dla Kazacha, bo słyszałem że podobno biją się o jabłko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadownik2102 Napisano 16 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia A co tu pisać. Cena trochę rośnie. Kto ma zagazowane, to trzyma, żeby trochę grosza wziąć. Przechowalnie i zwykłe chłodnie prawie puste. Jeśli grupy szukają glostera, to coś znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 16 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia W dniu 16.01.2025 o 08:19, Gość gość napisał: Co tu taka cisza?, czy wszyscy siedzą w piwnicach i robią w karton dla Kazacha, bo słyszałem że podobno biją się o jabłko. Expand Potwierdzam U mnie na podwórku 5 ciu się pobiło i gloster zdrożał od razu 10 gr Nawet jędrności nie sprawdzają tylko biorą wszystko po 1,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bidronka Napisano 16 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia Bić sie na razie nie biją ale pryns w jakości bidronkowej podobno cena do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Karlos Napisano 16 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia Witam.czy może mi ktoś napisać jakie są ceny jabłek na broniszach za ładny towar:Lobo,szampion,boskop,jeronimo,princ,alwa z góry dziękuję za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 16 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia W dniu 16.01.2025 o 16:35, Gość Karlos napisał: Witam.czy może mi ktoś napisać jakie są ceny jabłek na broniszach za ładny towar:Lobo,szampion,boskop,jeronimo,princ,alwa z góry dziękuję za odp. Expand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 16 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia Na bronkach ładne grube lobo 40-50 zł l, szampion 30-40 red chief gruby ok 40. Zejście średnie, jak się trafi. Średni towar ok 30 zł drobnica ok 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 12345 Napisano 17 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia Witam. Jaka jest realna cena za goldena 6.5+? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 54321 Napisano 17 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia W dniu 17.01.2025 o 07:18, Gość 12345 napisał: Witam. Jaka jest realna cena za goldena 6.5+? Expand 1.7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 5 za wagę Napisano 18 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 18 Stycznia Kazachy już grasują Szukają glosteta i idareda po taniości Popyt wzrasta ceny drgnęły Jest szansa na 5 za wagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Unit sad Napisano 18 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 18 Stycznia Popyt bardzo duży sortownie pracują pełną parą.. Kazastan kupuje duże ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mateusz Napisano 20 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 20 Stycznia Jaka teraz ceny na sortowanie alwy,empire jonagoreda, idareda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 21 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 21 Stycznia Idared 1.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 5 za wagę Napisano 21 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 21 Stycznia W dniu 21.01.2025 o 04:11, Gość Kamil napisał: Idared 1.5 Expand Ostro do góry Kiedy 5 za wagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ajdared Napisano 21 Stycznia Zgłoszenie Share Napisano 21 Stycznia W dniu 21.01.2025 o 04:11, Gość Kamil napisał: Idared 1.5 Expand Do sortu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi