Marcin Napisano 31 Stycznia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2017 Kto z Was uprawia rzepak? Jakie są obecnie ceny rzepaku? IGRiT i StaceyMeday dodali reakcje 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 25 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maja 2017 Ja niedawno sprzedałem, w wytwórni pasz Piast - dostałem 1840 zł za tonę. A skoro juz jestesmy w temacie, stosujecie RSM w rzepaku na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mati Napisano 11 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2017 Witam jak zapowiada się cena rzepaku w nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jarek Napisano 21 Lipca 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca 2017 Witam. Cieliście rzepaki bez desykacji?. Jaka wilg, i wydajność. U mnie w ok. Płocka tną dosuszane to wilg. od 6,1 do 9 a wydajność ledwo 3 tony. Cena 1500 netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleńka Napisano 22 Sierpnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) A jak stoją ceny nasion teraz? i w ogóle, na jakie odmiany się decydujecie? Ostatnio się zastanawiam nad Baraque. Ktoś ma doświadczenie z tym? Edytowane 1 Stycznia 2018 przez Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria.rolnik Napisano 31 Grudnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudnia 2017 Ja wypróbowałam kilka odmian i jak dla mnie zdecydowanie wygrywa odmiana monolit. Siałam różne ale ten nie ma porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arek Napisano 31 Grudnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudnia 2017 Ja sialem rzepak henry i sparzylem się więcej nie sieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 31 Grudnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudnia 2017 Ja posialem rzepak odmiana Shrek i troubadour Shrek sypał mi 3.4t\ha troubadour 4.5t\ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria.rolnik Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Stycznia 2018 Ubezpieczacie rzepak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatulek Napisano 3 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Stycznia 2018 Rzepak jest bardzo ryzykowna uprawa duzy naklad kosztow i bardzo duze ryzyko straty. Zawsze ubezpieczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria.rolnik Napisano 6 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Stycznia 2018 Ile ha siejesz i jakie odmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość loter Napisano 7 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Stycznia 2018 Bardzo ciekawy filmik na temat zagrożeń przy wzroście rzepaku można zobaczyć tutaj https://www.<adres zablokowany na tym forum>/media/asset/o-czerni-krzyzowych-w-rzepaku Warto poświęcić chwilę film nie jest długi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość hardy Napisano 7 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Stycznia 2018 loter, to reklama Amistaru a inne firmy chemiczne mają coś swojego na czerń krzyżowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość hardy Napisano 7 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Stycznia 2018 w rzepaku, ostatnio, to największy problem był ze śmietką. co stosujecie zamiast zapraw neonikotynoidowych ? od innych słyszałem, że właśnie Syngenta coś nowego wprowadza na tego robaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria.rolnik Napisano 13 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia 2018 Tak raklama Amistaru :-) a na czerń krzyżowych Mondatak, Syrius. Patrz na zawartość substancji aktywnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Danio Napisano 5 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lutego 2019 Jak u was zimowanie rzepaku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamilek Napisano 3 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marca 2019 Mój rzepak oceniam na dobry. Denerwuje mnie tylko to że ten mniej rozwinięty na fioletowe liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria.rolnik Napisano 4 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marca 2019 Fioletowe liście zazwyczaj oznaczają niedobór fosforu. Dzieje się tak dlatego, że podczas niskich temperatur zmniejsza się przyswajalność przez rośline tego składnika. Szczególnie gdy gleba ma poniżej 12 stopni. Mamy dopiero początek marca a pogoda jest taka jaka jest, więc nie ma wątpliwości. że gleba tyłu stopni nie ma. W miarę wzrostu temperatur ten objaw powinien zniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomasz Napisano 7 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marca 2019 Zgadza się a jeżeli chodzi o fioletowe liście na starych roślinach tzn na największych liściach to bez obaw. Rzepak gubi największe liście. Ważne są te mniejsze zielone liście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamilek Napisano 9 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2019 Kiedy pierwszy raz pryskac dolistnie rzepak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamilek Napisano 9 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2019 I czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jacekk Napisano 17 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marca 2019 Borem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi