Gość gram@zg.onet.pl Napisano 8 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Stycznia 2023 Proszę o informację, czy na Kujawach zwiększyła się znacząco podaż cebuli na obieranie. Od pewnego czasu największa firma skupująca cebule z Chełmiczek, przestała zamieszczać ogłoszenie o skupie cebuli, a było to zlecenie stałe. Ja również obieram cebule w zachodniej Wielkopolsce i surowca praktycznie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cebul Napisano 9 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia 2023 10 godzin temu, Gość gram@zg.onet.pl napisał: Proszę o informację, czy na Kujawach zwiększyła się znacząco podaż cebuli na obieranie. Od pewnego czasu największa firma skupująca cebule z Chełmiczek, przestała zamieszczać ogłoszenie o skupie cebuli, a było to zlecenie stałe. Ja również obieram cebule w zachodniej Wielkopolsce i surowca praktycznie nie ma. Nie kolego, podaż licha, ceny wysokie , za wysokie na obieranie, a a jak u was podaż surowca z importu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gram@zg.onet.pl Napisano 17 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia 2023 Z Holandii cebula drobna i pobudzona w cenie 1,50 (miałem ofertę - nie kupiłem), a ładny towar za 1,82 (są oferty, ale bez gwarancji dostawy). Nie godzę się na przedpłaty, chociaż gwarantuję płatności przy rozładunku. Resztki surowca obiorę do końca tygodnia i planujemy postój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość gość kujawy Napisano 17 Stycznia 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia 2023 Masz racje zrob przestój. Pewnie postoisz do następnego sezonu bo w tym taniej niż masz ofertę to nie kupisz już cebuli. I niech drożeje raz na kilka lat niech i producent zarobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi