IGRiT Napisano 10 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2023 W temacie: https://igrit.pl/artykul/drogie-wisnie-na-poczatku-sezonu-czy-pozwola-zarobic-3427 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciejos Napisano 10 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipca 2023 U mnie wiśni mnogo, zaraz zaczynamy zrywanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciejos Napisano 11 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipca 2023 Jak tam cena Panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek z Kozietuł Napisano 12 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipca 2023 Witam koledzy polegliscie na założeniu konta? Mam nadzieję że chociaz nie polegniecie na dostarczaniu wiśni Pozdrawiam i zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 13 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2023 Wydaje mi się że poprostu pokazała się cena za pierwsze wiśnie i emocje opadły . Teraz każdy to o deszcz się modli bo drzewa w sadzie zaczynają więdnąć. Przez co plon leci na łeb na szyję każdego dnia. Trochę struktura upraw wiśni się zmienia , ja mam sad położony blisko miasta i widzę że 90 procent małych plantacji tj. Takich 15 -40 arów które zawsze były zrywane w skrzyneczkę przez rodziców I dzieci nie ma liści ludzie to odpuścili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 13 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2023 7 godzin temu, Piotrek z Kozietuł napisał: Witam koledzy polegliscie na założeniu konta? Mam nadzieję że chociaz nie polegniecie na dostarczaniu wiśni Pozdrawiam i zapraszam Bardzo dobrze ze trzeba się logować aby wiadomość zamieścić. Gwarantuje że były osoby które pisały z 3 lub więcej Nicków a teraz będzie spokój . Sandomierz start jak wszędzie 2.3 zł PW JESZCZE NIE IDZIE Mój kolega który ma firmę transportową przygotowywuje naczepy chłodnicze ma latać z wiśnia na południe Europy wegry i Bułgaria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadownik2102 Napisano 13 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipca 2023 Teraz forum umrze. Utworzyć konto, to dla niektórych wyższa szkoła. To oznacza jaki poziom inteligencji reprezentowali niektórych komentujący. Okolice Sochaczewa 2.5 zł była w poniedziałek, a mówią o obniżce. A_2 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek197704 Napisano 15 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipca 2023 I najwięksi krzykacze przestali pisać, bo siedzą w sadach i rwią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mef Napisano 18 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2023 Ile płacicie od rwania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mma Napisano 18 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2023 W tamtym roku płaciłem złotówkę, z wielką bidą dwie panie z Ukrainy się skusiły, nasi krajanie i młodzież pracować nie chce niestety, na gotowe lepiej wziąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 19 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2023 U nas w Sandomierzu na razie wiśni na skupach mało . Wczesne odmiany się kończą było ich bardzo mało łutówka jeszcze się nie nadaje koniec przyszłego tygodnia coś się zacznie .Plonów rewelacyjnych też z niej nie będzie . Było u nas sporo plantacji takich 20,30 ,40 arów które Co roku niezależnie od ceny swoimi siłami były zrywane na mrożenie .80 % ich stoi nie pryskana . Zostały same większe plantacje. Cena mrożenia oficjalnie 2.3 netto. Ale jak ponegocjujesz i nie przywozisz 100 kg tylko paletowe ilości to 2.5 -2.6 netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 23 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipca 2023 Na wiśniowym rynku spokojnie wczesne się skończyły młode plantacje lutówki w trakcie zbioru starsze jeszcze tydzień . Jakich rekordów nie widać . Ci co są w trakcie zbiorów mówią że połowa tego vo w 2022r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_2 Napisano 24 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipca 2023 W dniu 13.07.2023 o 12:17, Sadownik2102 napisał: Teraz forum umrze. Utworzyć konto, to dla niektórych wyższa szkoła. To oznacza jaki poziom inteligencji reprezentowali niektórych komentujący. Okolice Sochaczewa 2.5 zł była w poniedziałek, a mówią o obniżce. No niestety, krzyczeć, pisać, bić pianę to potrafią. Założyć konto - o tu już jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Princ Napisano 24 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipca 2023 Okolice białej rawskiej rwania dziś 2.80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 25 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipca 2023 13 godzin temu, Gość Princ napisał: Okolice białej rawskiej rwania dziś 2.80 Nic dziwnego że cena do góry pomału, jak każdy jest rozczarowany plonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadownik2102 Napisano 25 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipca 2023 Okolice Sochaczewa 2.5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olo Napisano 25 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipca 2023 Może będzie 3 złote na skupię niebawem. Bo co to za cena 20 lat temu były takie ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 27 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2023 Ja tam u was ceny? sandomierz zainteresowanie duże wszyscy chcą tylko cena nie idzie do góry. Plony marne. Cena 2.4 -2.5 skrzyneczka 1.7 kisten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadownik2102 Napisano 28 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2023 Rybno k. Sochaczewa spadek ceny na 2.4 zł rwana, a pw 1.8 zł. Zbiór prawie u wszystkich o połowę mniejszy. W przyszłym tygodniu ponad połowa osób skończy rwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mma Napisano 28 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2023 Chwałki : jedynka 2,40 a dwójka 1,70. Hobbyści już kończą zbiory, Unijni zaczynają zbiory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 28 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2023 W dniu 27.07.2023 o 17:37, Michał S napisał: Ja tam u was ceny? sandomierz zainteresowanie duże wszyscy chcą tylko cena nie idzie do góry. Plony marne. Cena 2.4 -2.5 skrzyneczka 1.7 kisten. Opole lubelskie 1.8 kista. Skrzynka 2.5 Plony 40% mniejsze. Czy Jasienica ruszyła z tłoczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 29 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2023 7 godzin temu, Gość Jan napisał: Opole lubelskie 1.8 kista. Skrzynka 2.5 Plony 40% mniejsze. Czy Jasienica ruszyła z tłoczeniem? Z tego co wiem to jasienica ma nie brać wiśni. Robią mleczko z owsa. Ale się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 29 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2023 4 godziny temu, Michał S napisał: Z tego co wiem to jasienica ma nie brać wiśni. Robią mleczko z owsa. Ale się dowiem. A kto u was tłoczy na dzień dzisiejszy wiśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 29 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2023 2 godziny temu, Gość Jan napisał: A kto u was tłoczy na dzień dzisiejszy wiśnie? Sambor , agrana, Leżajsk Reszta się po kraju rozjeżdża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano 29 Lipca 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2023 8 godzin temu, Michał S napisał: Sambor , agrana, Leżajsk Reszta się po kraju rozjeżdża Zainteresowanie jest spore towarem ale czy to przełoży się na ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi