Gość Optymista Napisano 23 Maja Zgłoszenie Share Napisano 23 Maja 12 minut temu, Gość Prezes ZPOW napisał: Dlaczego mają być po 100,bo co muszą ludzie jeść wiśnie za każdą cenę?,jeden rok się bez nich obejdą,a wcale nie jest tak żeby ich nie było tylko będzie mniej niż zwykle Jak jakimś cudem by było po 100zł to kupilby tylko ten dla którego te 100zl to jest nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wopz Napisano 23 Maja Zgłoszenie Share Napisano 23 Maja 53 minuty temu, Gość Prezes ZPOW napisał: Dlaczego mają być po 100,bo co muszą ludzie jeść wiśnie za każdą cenę?,jeden rok się bez nich obejdą,a wcale nie jest tak żeby ich nie było tylko będzie mniej niż zwykle ty prezes a z czego narobisz dżemów..?i kompotów...chyba ze z bananów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Prezes ZPOW Napisano 23 Maja Zgłoszenie Share Napisano 23 Maja Godzinę temu, Gość wopz napisał: ty prezes a z czego narobisz dżemów..?i kompotów...chyba ze z bananów Przeczytaj dokładnie co napisałem,wiśnie są tylko jest ich mniej,a wy się podniecacie i liczycie na kokosy i ceny oderwane od rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pobudka Napisano 23 Maja Zgłoszenie Share Napisano 23 Maja 12 godzin temu, Gość i po wegierskiej wisni BUM napisał: Chiny otwierają swoje drzwi na świeże wiśnie z Węgier i Kirgistanu przez EastFruit19 maja 24078 Po ogłoszeniu przez chińską Generalną Administrację Celną (GAC) Węgry otrzymały pozwolenie na eksport świeżych wiśni do Chin, pod warunkiem spełnienia określonych wymagań, zauważa FreshPlaza. Ponieważ Chiny doświadczają znacznego wzrostu importu świeżych wiśni, oczekuje się, że węgierskie wiśnie zwiększą obecność na rynku chińskim. W 2022 r. import wiśni do Chin wyniósł 348 100 ton, co odzwierciedla znaczny wzrost i podkreśla pozycję Chin jako największego rynku wiśni na świecie, pochłaniającego około 22,7% światowej produkcji wiśni. Węgry dołączają do listy około 11 krajów i regionów, w tym Chile, USA, Kanady, Australii, Nowej Zelandii i Argentyny, które uzyskały zezwolenie na eksport wiśni do Chin. Przeczytaj także: Czereśnie „nie dla każdego”: hiszpańskie wiśnie szklarniowe sprzedawane są po 75 euro za kg Kirgistan jest także jednym z dostawców wiśni do Chin. Niedawno w Ministerstwie Zasobów Wodnych, Rolnictwa i Przemysłu Przetwórczego Kirgistanu odbyło się robocze spotkanie z producentami i eksporterami wiśni. Na spotkaniu poruszane były aktualne zagadnienia związane z uprawą, zbiorem, sortowaniem, transportem i środkami ochrony wiśni przed szkodnikami i chorobami. W 2024 roku z Kirgistanu do Chin możliwy będzie eksport do 10 000 ton świeżych wiśni. BUM Gość podnieca się eksportem wiśni do Chin a w tym czasie Chiny zalewaja Europę samochodami elektrycznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Informator Napisano 23 Maja Zgłoszenie Share Napisano 23 Maja Jak faktycznie wiśni jest mało to cena będzie 4,00 zł, może 4,30 zł. na Bałkanie ma być normalny zbiór. Przetwórnie już szukają tam towar. Zbiory za ca 10 dni. zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość exporter Napisano 23 Maja Zgłoszenie Share Napisano 23 Maja 3 godziny temu, Gość Prezes ZPOW napisał: Przeczytaj dokładnie co napisałem,wiśnie są tylko jest ich mniej,a wy się podniecacie i liczycie na kokosy i ceny oderwane od rzeczywistości cena bedzie adekwatna do ilości towaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gyu Napisano 23 Maja Zgłoszenie Share Napisano 23 Maja 51 minut temu, Gość Informator napisał: Jak faktycznie wiśni jest mało to cena będzie 4,00 zł, może 4,30 zł. na Bałkanie ma być normalny zbiór. Przetwórnie już szukają tam towar. Zbiory za ca 10 dni. zobaczymy dobrze napisałes ze... szukają...a jak szukają to jest szansa że może znajdą:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość uuu Napisano 24 Maja Zgłoszenie Share Napisano 24 Maja Z serbi już ruskie ciągną towar a dla europy pozostaną ochłapy jak cokolwiek zostanie...to sobie handlarzyki w tym roku już po kupowaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość handlarzyk Napisano 24 Maja Zgłoszenie Share Napisano 24 Maja 5 godzin temu, Gość uuu napisał: Z serbi już ruskie ciągną towar a dla europy pozostaną ochłapy jak cokolwiek zostanie...to sobie handlarzyki w tym roku już po kupowaliście W zeszłym roku była ta sama śpiewka I było że 2,5 W tym roku może zakręci się ok 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 24 Maja Zgłoszenie Share Napisano 24 Maja 4 godziny temu, Gość handlarzyk napisał: W zeszłym roku była ta sama śpiewka I było że 2,5 W tym roku może zakręci się ok 3 Tyle że w zeszłym nie było żadnych przymrozkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość haha Napisano 25 Maja Zgłoszenie Share Napisano 25 Maja 8 godzin temu, Gość handlarzyk napisał: W zeszłym roku była ta sama śpiewka I było że 2,5 W tym roku może zakręci się ok 3 zakreci to ci się Łza w tym roku ze sobie nie po handlujesz...chłopie ja osobiscie to juz mam towar zarezerwowany miesiać temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pamietliwy Napisano 25 Maja Zgłoszenie Share Napisano 25 Maja 7 godzin temu, Gość Andrzej napisał: Tyle że w zeszłym nie było żadnych przymrozkow Pij lecytynę Andrzej Albo poczytaj ubiegłoroczne wpisy jak to miało być po 10 zł bo wszystko zmarzlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość handlarzykp Napisano 25 Maja Zgłoszenie Share Napisano 25 Maja 3 godziny temu, Gość haha napisał: zakreci to ci się Łza w tym roku ze sobie nie po handlujesz...chłopie ja osobiscie to juz mam towar zarezerwowany miesiać temu Chłopie Już płacze...że śmiechu jak czytam takich bajkopisarzy i fantastów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 25 Maja Zgłoszenie Share Napisano 25 Maja 43 minuty temu, Gość pamietliwy napisał: Pij lecytynę Andrzej Albo poczytaj ubiegłoroczne wpisy jak to miało być po 10 zł bo wszystko zmarzlo Ja nawet nie mam wiśni mordko ale cena powinna być wyższa jak 3zl, dawno takich przymrozków bie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zorientowany dzin Napisano 25 Maja Zgłoszenie Share Napisano 25 Maja 35 minut temu, Gość Andrzej napisał: Ja nawet nie mam wiśni mordko ale cena powinna być wyższa jak 3zl, dawno takich przymrozków bie było za 4 zl to nie wiem czy w tym roku pestki kupicie a co dopiero wisnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość przetworca Napisano 25 Maja Zgłoszenie Share Napisano 25 Maja w tym roku przewidywana cena ok 12 pln na mrozenie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cisnieniomierz Napisano 25 Maja Zgłoszenie Share Napisano 25 Maja handlarzom widze że juz ciśnienie w rajtach puszcza:)na spokojnie chlopaki nie przejmujcie sie bo na zdrowiu wam sie odbije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mordka Napisano 25 Maja Zgłoszenie Share Napisano 25 Maja 2 godziny temu, Gość Andrzej napisał: Ja nawet nie mam wiśni mordko ale cena powinna być wyższa jak 3zl, dawno takich przymrozków bie było Ryjku ja też nie mam Ale mam dobrą pamięć i dobrze pamiętam zeszłoroczne wpisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość barometr Napisano 25 Maja Zgłoszenie Share Napisano 25 Maja Godzinę temu, Gość cisnieniomierz napisał: handlarzom widze że juz ciśnienie w rajtach puszcza:)na spokojnie chlopaki nie przejmujcie sie bo na zdrowiu wam sie odbije Chyba masz jakieś zwidy Bo handlarzykii to na razie mają polewę z waszych komentarzy i oczekiwań cenowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ha,ha,ha Napisano 25 Maja Zgłoszenie Share Napisano 25 Maja 7 godzin temu, Gość haha napisał: zakreci to ci się Łza w tym roku ze sobie nie po handlujesz...chłopie ja osobiscie to juz mam towar zarezerwowany miesiać temu Masz zarezerwowane,a ceny nie dogadaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ekonomista Napisano 25 Maja Zgłoszenie Share Napisano 25 Maja 1 godzinę temu, Gość barometr napisał: Chyba masz jakieś zwidy Bo handlarzykii to na razie mają polewę z waszych komentarzy i oczekiwań cenowych Na razie to zajmijcie się czereśnia po 30 PLN bo wiśni nie budu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lokomotywa Napisano 26 Maja Zgłoszenie Share Napisano 26 Maja sezon bedzie expresowy bedzie szybko i konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czeresniak Napisano 26 Maja Zgłoszenie Share Napisano 26 Maja W dniu 25.05.2024 o 14:14, Gość ekonomista napisał: Na razie to zajmijcie się czereśnia po 30 PLN bo wiśni nie budu Wiśni nie będzie a czereśnie będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ooo Napisano 27 Maja Zgłoszenie Share Napisano 27 Maja 11 godzin temu, Gość czeresniak napisał: Wiśni nie będzie a czereśnie będą czeresnie to z moldawi jada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mruz Napisano 27 Maja Zgłoszenie Share Napisano 27 Maja 8 godzin temu, Gość ooo napisał: czeresnie to z moldawi jada Wszystko zmarzło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi